View Single Post
      07-24-2013, 08:19 AM   #8080
clemsonkev
OOOO another former Audi B5 S4 owner OOOO
 
Drives: 335i MT - Cobb - Bren Tuned
Join Date: Sep 2007
Location: Summerville SC

Posts: 143
iTrader: (0)

Send a message via Yahoo to clemsonkev
Quote:
Originally Posted by rondocap View Post
I just had some issues you guys may be able to help me with.

So today I got new spark plugs on my 2008 335i at BMW, and of course uninstalled the Cobb before I went in.

Afterwards I put the Cobb back on, aggressive stage 1 on 93. (I only have a K and N filter, rest of the car is stock)

So today was fairly hot and humid here, even at night around 80.

As soon as I installed it and drove away in D, partial throttle, I heard a whistle that was louder than I had heard before, even while having Cobb installed. It went away.

I did a few runs, and when the car was pretty hot, i.e over 250 degrees oil temp by a line, I noticed some strange things.

First, when going WOT through 3rd and 4th gear, generally from 60mph to 80mph or so, I got a really strange vibration from the back of the car. This would only happen while WOT and while the car was really warmed up and hot. After it cooled down a bit, it would not happen.

Is this normal? Is it the extra torque? Spark plugs are new so I'm not sure what could be happening. No codes at all came up with the reader. I could not duplicate this with just PPK. Seems like only Cobb made it happen.

And the car definitely sounded really heat soaked too, at this point.
I recently got new spark plugs and BOV's under CPO. Had the same rattle/vibration under hard acceleration after reinstalling my Cobb. Took back to my tuner, he took it for a drive with his laptop, he made some tweaks, and all is fine now. Didn't have to go back on the dyno and didn't get charged by my tuner. (Bren FTW!)
clemsonkev is offline   United_States
0
Reply With Quote