View Single Post
      09-17-2013, 08:02 AM   #956
Bavarian E92
First Lieutenant
Bavarian E92's Avatar
No_Country
6
Rep
313
Posts

 
Drives: 2010 E90 335 Montego
Join Date: Aug 2010
Location: CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by grennx View Post
I was an early watcher of this thread with my 07 Dinan Stage 3 E92 6MT. I've got the Dinan intercooler and oil cooler and from my start in HPDE in 2011 through earlier this year I've had frequent limp modes both at the track and at autocrosses. Reading this thread, I had the VANOS cleaned, ran distilled water and water wetter, got rid of my DCI, short shifted at the track and, finally, had all the factory software replaced together with a Dinan reflash with the latest version. I installed a Quaife LSD in the belief that traction issues might be implicated since some limpmodes seemed to occur with wheelspin when the back end got light going over hills and on certain autocross maneuvers. All of these remedies over 2 years did not forestall my worst limpmode attack - multiple limpmodes in 7 of 8 sessions at Summit Main earlier this year when track temperatures were quite reasonable (70F ambient). At this point I got very close to chucking the 335i - but after this session we saw a VANOS code. Montclair Motorwerks NJ also noted reports of voltage irregularities, due to the age of the original OEM battery, causing various faults and software problems. So as a last gasp, we replaced both VANOS solenoids and installed a new OEM battery. Voila! I tracked the car at Summit Shenandoah several weeks ago with no performance problems. It was so sweet having the power I expected when I needed it. Unreal. I will be down at Lightning in October, so we'll see if this sticks.
Did you limp because of oil heat?
__________________