View Single Post
      03-29-2011, 02:41 PM   #82
Turkeybaster115
Banned
 
Drives: 335I
Join Date: Jun 2009
Location: Illinois

Posts: 1,544
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Martin_hbg View Post
Saturday track event turned into a crappy day…..

In the past the oil temp used to reach 290-295 degrees and I had an occasional limp mode at Sebring so in January I installed the AR Design Oil Cooler. At my first event this year ambient high temp was about 65 degrees and the oil temp never went past 280 degrees so I was quite pleased and could not wait to get back out on the track again. This past weekend the car went into limp mode already during the first morning session while the ambient temp was about 68 degrees and mid-day when the temperature was about 80 degrees I got about 3-5 laps from each session before it went into limp modes. The oil temp was however never more than 280-285 degrees.

Is there a way to check any error codes what caused the limp mode? Could it have been the oil temp that caused it even though I never saw it go past 285 degrees or was it maybe the water temp?

My car is out of warranty but I am taking it to the dealer next week for HPFP Recall and hope they can see what caused the limp modes.

Any help and advice is appreciated.

335i Sedan -07, Manual 6sp, Sport package with OEM Oil Cooler, AR-Design Oil Cooler, Injen air intake and no tune.
Were're all struggling with the same issue bud. Its most likely water temps that is causing your limp modes. Always turn on your heater when you are racing, and this will help drop water and oil temps by quite a bit. Crank up the fan too, when you do it. Lastly, try running with less than a 50/50 coolant to water ratio. Try 30% coolant 70% water+coolant additive (e.g: redline water weter, gunk liquid cool, royal purple ice, motul mocool, etc). doing these two things will prevent your limp mode issues.

Last edited by Turkeybaster115; 03-29-2011 at 02:50 PM.
Turkeybaster115 is offline  
0
Reply With Quote