E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Add menus to stereo Head Unit?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-23-2011, 11:54 PM   #1
Falcon5783
New Member
 
Drives: 2006 e90 330i sedan
Join Date: Aug 2011
Location: Seattle, WA

Posts: 11
iTrader: (0)

Add menus to stereo Head Unit?

I was just wondering if anyone has tried or knows if it's possible to change the menus on the head unit through coding for an 06 e90 330i? The end goal is to be able to add a menu & buttons in the stereo setup to turn on/off/modify various settings in the programming. IE: add a button to enable/disable corner lights.
Falcon5783 is offline  
0
Reply With Quote
      08-31-2011, 01:08 AM   #2
Falcon5783
New Member
 
Drives: 2006 e90 330i sedan
Join Date: Aug 2011
Location: Seattle, WA

Posts: 11
iTrader: (0)

Bump - hoping someone could provide any sort of insight
Falcon5783 is offline  
0
Reply With Quote
      09-02-2011, 02:10 PM   #3
RupertPupkin
Lieutenant Colonel
 
RupertPupkin's Avatar
 
Drives: Freak Beast
Join Date: Aug 2011
Location: East

Posts: 1,534
iTrader: (5)

That would be sick. Subscribed
RupertPupkin is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-02-2011, 03:32 PM   #4
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

Not through coding.
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-05-2011, 12:28 PM   #5
Falcon5783
New Member
 
Drives: 2006 e90 330i sedan
Join Date: Aug 2011
Location: Seattle, WA

Posts: 11
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
Not through coding.
Thanks for the response! Do you know if one would have to replace the whole head unit? Does the HU interface with the main ECU of the car or is it independent?
Falcon5783 is offline  
0
Reply With Quote
      09-05-2011, 09:21 PM   #6
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

you can find a thread in the forced induction section where someone added their own tune screen. so it would involve you programming your own logic board and connecting it to a video in on the headunit
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:35 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST