E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > I-Drive Won't Boot---- Then it boots?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-23-2007, 07:27 PM   #1
335I talian Stallion NJ
Captain
 
335I talian Stallion NJ's Avatar
 
Drives: 04 Z4 3.0I
Join Date: May 2006
Location: Northern NJ

Posts: 732
iTrader: (0)

I-Drive Won't Boot---- Then it boots?

Hey everyone... went to Dunkin Donuts this morning for coffee, everything was fine on the way. When I got back in the car and started her up the I-Drive screen stayed blank and then about a minute later I heard the DVD player try to read for a second and the I-Drive screen turned bright white for a second... after another minute this pattern would again occur. I tried turning her off and on a few times, same thing happening. I came back around noon as one of my patients canceled and I was going to run to the dealer and upon starting the car the screen came on. At the end of the day I-Drive started up no problem.... any ideas of what was going on? I couldn't eject the DVD during the above described cycling.
335I talian Stallion NJ is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-24-2007, 12:53 PM   #2
SoYank
Major General
 
SoYank's Avatar
 
Drives: 2009 E90 335i MT
Join Date: Mar 2006
Location: Brighton, Colorado

Posts: 7,496
iTrader: (1)

Garage List
Send a message via Yahoo to SoYank Send a message via Skype™ to SoYank
If you get this resolved please let me know. I've had the exact same problem since late November last year. I'd wager that you were in Dunkin' Donuts for about three to five minutes.

When it happens you'll notice that the LED on the SOS button will blink when the screen does its blinking and you can't eject either the CD or the DVD. If you let the car sit for about 15 minutes it will reset. I think this is the key to finding the problem; some kind of computer register isn't getting set properly or has something to do with the DVD unit.
__________________
2009 E90 335i Montego Blue Black Leather Burl Walnut 6MT US Spec
SatNav ZPP ZCW 6FL TPMS iDrive PDC HWS Xenons BMW Assist Power Rear Sunshade Logic 7
European Taillights Rear Foglamp OEM Alarm PicoTray DataToys XM-DVR Multi-view Processor
Quaife ATB LSD Short Shift Knob Hartge Anti-Roll Bars AP Racing Front Brakes 19" Style 269
SoYank is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-27-2007, 03:42 PM   #3
winnibago
Junk in the Trunk
 
winnibago's Avatar
 
Drives: e91
Join Date: Nov 2005
Location: Beantown, MA

Posts: 252
iTrader: (1)

Garage List
2006 e91  [0.00]
I too, have the same exact problem..
__________________

BMW 1: 2006 E91 - Ti Silver/Blk - Prem/ZSP/Nav/Cold/Xenon/M-tech kit/BMW Perf Exhaust
BMW 2: 2011 E70 - AW/Blk - Prem/Nav/Conv/Sport/Cold/3rd Row/20" Whl Pkg
winnibago is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-27-2007, 06:50 PM   #4
zenmaster
Lieutenant Colonel
 
Drives: '13 AH3
Join Date: Mar 2007
Location: Atlanta

Posts: 1,610
iTrader: (1)

Did the problem resolve itself after trying the reset combo? That is, for a few seconds, hold down CD eject + DVD eject + volume knob.
zenmaster is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-28-2007, 04:31 AM   #5
SoYank
Major General
 
SoYank's Avatar
 
Drives: 2009 E90 335i MT
Join Date: Mar 2006
Location: Brighton, Colorado

Posts: 7,496
iTrader: (1)

Garage List
Send a message via Yahoo to SoYank Send a message via Skype™ to SoYank
Quote:
Originally Posted by zenmaster View Post
Did the problem resolve itself after trying the reset combo? That is, for a few seconds, hold down CD eject + DVD eject + volume knob.
I've never gotten any results from using this "reset". I've tried a quick push, a couple of seconds, a few seconds, five or six seconds and nothing happens. my whole iDrive system was replaced back in December and, while the system functions most of the time, I still get this quirky activity.
__________________
2009 E90 335i Montego Blue Black Leather Burl Walnut 6MT US Spec
SatNav ZPP ZCW 6FL TPMS iDrive PDC HWS Xenons BMW Assist Power Rear Sunshade Logic 7
European Taillights Rear Foglamp OEM Alarm PicoTray DataToys XM-DVR Multi-view Processor
Quaife ATB LSD Short Shift Knob Hartge Anti-Roll Bars AP Racing Front Brakes 19" Style 269
SoYank is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-29-2007, 05:00 PM   #6
Spirit
Member
 
Drives: 325xi Sport Wagon
Join Date: Dec 2005
Location: Indiana

Posts: 9
iTrader: (1)

I have an appointment on Monday for this exact problem. My E91 has already been in once. They just updated the computer last time, but it still occurs. No stereo sound, blank screen, won't eject dvd or cd. I used the SOS button and they could not locate me. They showed me as being at the last place I stopped. The other problem I have is the moonroof. Sometimes it works other times it won't, until I shut off the engine for awhile. I hope taking it back in is not a waste of time.
__________________
325xiT TiSilver/Terra/BurlWalnut/Step/Prem/Nav/HtdSeats/PDC
Spirit is offline  
0
Reply With Quote
      06-03-2007, 03:43 AM   #7
SoYank
Major General
 
SoYank's Avatar
 
Drives: 2009 E90 335i MT
Join Date: Mar 2006
Location: Brighton, Colorado

Posts: 7,496
iTrader: (1)

Garage List
Send a message via Yahoo to SoYank Send a message via Skype™ to SoYank
Quote:
Originally Posted by Spirit View Post
I have an appointment on Monday for this exact problem. My E91 has already been in once. They just updated the computer last time, but it still occurs. No stereo sound, blank screen, won't eject dvd or cd. I used the SOS button and they could not locate me. They showed me as being at the last place I stopped. The other problem I have is the moonroof. Sometimes it works other times it won't, until I shut off the engine for awhile. I hope taking it back in is not a waste of time.
Your iDrive problem sounds just like my December problem. In mine they first replaced one module but that didn't fix the problem. Then BMW AG authorized them to replace all modules and a bit of the wiring loom. At least that got the iDrive to function albeit sporadically. I've probably had two dozen times since December when the iDrive had it's temper tantrum but I just park the car for about fifteen minutes and it settles down. It's like a little child!
__________________
2009 E90 335i Montego Blue Black Leather Burl Walnut 6MT US Spec
SatNav ZPP ZCW 6FL TPMS iDrive PDC HWS Xenons BMW Assist Power Rear Sunshade Logic 7
European Taillights Rear Foglamp OEM Alarm PicoTray DataToys XM-DVR Multi-view Processor
Quaife ATB LSD Short Shift Knob Hartge Anti-Roll Bars AP Racing Front Brakes 19" Style 269
SoYank is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-05-2007, 08:27 AM   #8
335I talian Stallion NJ
Captain
 
335I talian Stallion NJ's Avatar
 
Drives: 04 Z4 3.0I
Join Date: May 2006
Location: Northern NJ

Posts: 732
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by SoYank View Post
Your iDrive problem sounds just like my December problem. In mine they first replaced one module but that didn't fix the problem. Then BMW AG authorized them to replace all modules and a bit of the wiring loom. At least that got the iDrive to function albeit sporadically. I've probably had two dozen times since December when the iDrive had it's temper tantrum but I just park the car for about fifteen minutes and it settles down. It's like a little child!
Same thing with mine, no problem prior to install of 25.1.1 and now it has happened twice but then its fine if i go to start it later
335I talian Stallion NJ is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-18-2011, 02:59 PM   #9
Frosty
Lieutenant Colonel
 
Frosty's Avatar
 
Drives: Ordered my E92 (7/10/06)
Join Date: May 2006
Location: Northern NJ

Posts: 1,905
iTrader: (0)


I am still experienceing this.... attempts to boot... may or may noy boot.. may or may not start working, SOS light goes on and off along with it as posted above...

1. grr... the "3 finger" eject,eject,vol simultaneous depression release will start the cycle again...BMW splash screen and then cycling black and splash screen perhaps starting, perhaps not

2. used my bav auto OBD soft to clear all errors... that didnot work either

~Frost
__________________
.................................................. ....................
335i Coupe (6MT) (2007: 9/06 build, pre ordered, only owner): Space Grey / Black Leatherette / Grey Poplar trim / ZCW / ZSP / BMW assist w/ bluetooth / power rear shade / navi with iDrive / comfort access keyless entry /+homelink mirror/ 154,885+miles (Nov-12-2013)
.................................................. ......................
Frosty is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:22 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST