E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Logic 7 HU fiber optic help



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-12-2011, 03:17 PM   #1
HellsBells
Private First Class
 
Drives: 335xi
Join Date: May 2011
Location: Maryland

Posts: 185
iTrader: (1)

Logic 7 HU fiber optic help

It looks like I am only getting a light from the fiber optic on one side of the back the HU. is this normal? I would think not since I am getting a sos error. However, this could be explained by the continuing fiber optic loop???

I have heard the SOS error is from not paying for the service, but I didn't have it until I installed an aftermarket.

I suspect that the installer may have damaged the HU when he ran it to the rear, but I am not sure at this point.

Any help would be appreciated.
HellsBells is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2011, 03:45 PM   #2
ctuna
Brigadier General
 
Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

Posts: 4,137
iTrader: (0)

When they disscontinued my SOS Service

I didn't get any SOS errors.
If you changed the Head Unit did you read the thread on that.
ctuna is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2011, 12:28 AM   #3
HellsBells
Private First Class
 
Drives: 335xi
Join Date: May 2011
Location: Maryland

Posts: 185
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
I didn't get any SOS errors.
If you changed the Head Unit did you read the thread on that.
Yes. I think I have the connections right, now I am trying to determine if it is the HU or not. When the HU is under power, I only see one light lit from the fiber optic connections emanating from the back of the HU. So, if someone who has this run to their trunk can tell me if that is normal or not, I will be able to rule out the HU.

Last edited by HellsBells; 11-13-2011 at 08:55 AM.
HellsBells is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2011, 10:38 AM   #4
fdriller9
Banned
 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

Posts: 7,090
iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
I'm pretty sure only 1 side is suppose to be lit. The unlit side is for the signal coming in.

Did the installer extend all the fiber optic cables to the trunk?

It sounds like your MOST loop is broken. He may have either snapped a section of the cabling or didn't put it at the right angle. The cable can only bend so much before the transmission of light is affected.
fdriller9 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-13-2011, 09:38 PM   #5
HellsBells
Private First Class
 
Drives: 335xi
Join Date: May 2011
Location: Maryland

Posts: 185
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ********* View Post
I'm pretty sure only 1 side is suppose to be lit. The unlit side is for the signal coming in.

Did the installer extend all the fiber optic cables to the trunk?

It sounds like your MOST loop is broken. He may have either snapped a section of the cabling or didn't put it at the right angle. The cable can only bend so much before the transmission of light is affected.
I was thinking the same thing, but I wanted to be sure about the HU.
HellsBells is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:50 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST