E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > Tyre pressure warning not initialising..



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-09-2011, 07:34 PM   #1
carbonSI
Private First Class
 
carbonSI's Avatar
 
Drives: carbon black 320si
Join Date: Apr 2011
Location: Black Country

Posts: 178
iTrader: (0)

Garage List
2006 320si  [0.00]
Tyre pressure warning not initialising..

Done a search but can't find anyone with similar problem

Got a 56 plate 320si, just had non run flats fitted. Followed the manual to reset the tyre pressure warning system, after holding BC for more than five seconds a box with a tick is supposed to appear but nothing happens on mine?? All it does is take away the small arrow next to the word init...
__________________
Carbon Black 320si, Dakota lemon leather, Bluetooth, Falken FK452's.
carbonSI is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      12-10-2011, 11:11 AM   #2
turboblue
New Member
 
Drives: 320d M Sport
Join Date: Oct 2010
Location: Berkshire

Posts: 17
iTrader: (1)

Recently had to reset the monitor myself - and the process does not seem to be entirely obvious.

You need to select the tyre-reset option and then press the BC button to select it.

Press the BC button again and you should get the little tick appear in the box.

Then - press and HOLD the BC button for about 5 seconds or so, after which you should get a bleep and a re-set message.

Took me several goes to realise you need to select the tick box first...
turboblue is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      12-10-2011, 11:50 AM   #3
HighlandPete
Brigadier General
 
Drives: BMW F11 535i Touring
Join Date: Mar 2007
Location: Scotland, Highland Region

Posts: 4,410
iTrader: (0)

Once you select the tyre reset function, you then press and hold the button until the tick appears. That's how mine works. Drive off and it re-calibrates the system.

HighlandPete
HighlandPete is offline  
0
Reply With Quote
      12-11-2011, 04:39 PM   #4
carbonSI
Private First Class
 
carbonSI's Avatar
 
Drives: carbon black 320si
Join Date: Apr 2011
Location: Black Country

Posts: 178
iTrader: (0)

Garage List
2006 320si  [0.00]
Thanks chaps il give it a go and report back tmrw
__________________
Carbon Black 320si, Dakota lemon leather, Bluetooth, Falken FK452's.
carbonSI is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      12-12-2011, 08:24 AM   #5
carbonSI
Private First Class
 
carbonSI's Avatar
 
Drives: carbon black 320si
Join Date: Apr 2011
Location: Black Country

Posts: 178
iTrader: (0)

Garage List
2006 320si  [0.00]
Quote:
Originally Posted by turboblue View Post
Recently had to reset the monitor myself - and the process does not seem to be entirely obvious.

You need to select the tyre-reset option and then press the BC button to select it.

Press the BC button again and you should get the little tick appear in the box.

Then - press and HOLD the BC button for about 5 seconds or so, after which you should get a bleep and a re-set message.

Took me several goes to realise you need to select the tick box first...
Thnx Turboblue that did the trick!!
__________________
Carbon Black 320si, Dakota lemon leather, Bluetooth, Falken FK452's.
carbonSI is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:03 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST