E90Post
 


MINHS Auto Care Center
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Suspension | Brakes | Chassis > Brake Squealing/Squeaking Noise - Dealership hasn't given any path to solution



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-24-2011, 11:34 PM   #23
jomegared
New Member
 
jomegared's Avatar
 
Drives: 2006 330i
Join Date: Sep 2011
Location: Nor Cal

Posts: 20
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gizmo335i View Post
Got it back and all noises are gone.....for now at least...

How is it doing Gizmo?
jomegared is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-25-2011, 08:27 AM   #24
gizmo335i
Colonel
 
gizmo335i's Avatar
 
Drives: 08 JB E92 335i 6MT
Join Date: Oct 2009
Location: San Antonio

Posts: 2,907
iTrader: (50)

Garage List
2008 E92 335i  [4.73]
No noises....I hope you're not jinxing me.....

I haven't been driving it that much though. I bought a truck and it's been in the shop for a while.....
__________________
JB4 | Vanguard/Quad burnt tips | Linea Corse | Mtech Front/rear | AFE DCI | H&R Sport + Koni yellow | Umnitza Full LED Angels | Akyrm lip/quad diffuser | Alpine CSL CF Trunklid
See Garage for more
gizmo335i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-25-2011, 06:08 PM   #25
jomegared
New Member
 
jomegared's Avatar
 
Drives: 2006 330i
Join Date: Sep 2011
Location: Nor Cal

Posts: 20
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gizmo335i View Post
No noises....I hope you're not jinxing me.....
I hope so too. However I was curious because I think I found something worth exploring on my own and seeing if it fixes the problem. Check out this thread.

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...ar#post2616523
jomegared is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-11-2011, 01:20 PM   #26
mike-y
just another bmw douche bag
 
Drives: 1.9L of fury
Join Date: Nov 2008
Location: Los Angeles, CA

Posts: 3,395
iTrader: (4)

bringing this back from the dead.. Ever since I swapped to hawk HPS pads, I was getting some brake squeak at lower speeds. It would only occur when the brakes had been warmed up from driving a bit, and I only noticed it in the afternoons while in stop and go traffic. I just figured it was the pads, and closed the window so I couldn't hear it.

Now that the weather is cooling off, I've been driving more with the windows open, and noticed it was only coming from the left front. Thinking back to this thread, I checked the brake sensor this weekend. I actually didn't really check it as much as I reached back there and pushed on it and sort of bent the arm a bit more.

To my surprise, on the way home yesterday, in stop and go traffic, the squeak was practically gone. I got a couple of really short chirps when applying the brakes, but none of the constant squeak, squeak, squeak, squeak, squeak, I was getting at low speeds.

so check your brake sensors!
mike-y is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-11-2011, 05:10 PM   #27
335okc
Captain
 
335okc's Avatar
 
Drives: e90 335
Join Date: Feb 2011
Location: okc

Posts: 654
iTrader: (0)

what exactly did you do to the arm? or did you mean the metal clip ?
335okc is offline  
0
Reply With Quote
      10-11-2011, 06:18 PM   #28
mike-y
just another bmw douche bag
 
Drives: 1.9L of fury
Join Date: Nov 2008
Location: Los Angeles, CA

Posts: 3,395
iTrader: (4)

I pushed on it and pressed it in toward the hub. tried to make sure it was seated all the way in the pad. I was hoping maybe I'd bend the arm a little bit and figured I'd either make it better or worse - but as long as something changed with the noise, I would know it wasn't the brake pads, and wouldn't need to fuss with taking the pads off and putting more anti squeal on the backing plate.

so now I know it's the sensor, and whatever I did luckily made the noise go away.
mike-y is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-11-2011, 08:11 PM   #29
gizmo335i
Colonel
 
gizmo335i's Avatar
 
Drives: 08 JB E92 335i 6MT
Join Date: Oct 2009
Location: San Antonio

Posts: 2,907
iTrader: (50)

Garage List
2008 E92 335i  [4.73]
I think it was my sensors....
__________________
JB4 | Vanguard/Quad burnt tips | Linea Corse | Mtech Front/rear | AFE DCI | H&R Sport + Koni yellow | Umnitza Full LED Angels | Akyrm lip/quad diffuser | Alpine CSL CF Trunklid
See Garage for more
gizmo335i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-13-2011, 12:04 PM   #30
reficuliu
Private First Class
 
reficuliu's Avatar
 
Drives: 2007 E92 Montego Blue 335i
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal

Posts: 140
iTrader: (4)

Garage List
2007 335i  [0.00]
I'm getting the same noise now.. . started a few weeks ago.. VERY freaking irritating ... my car is an E92 2007, just hit 30K miles ..

I'm in my extended warranty right now and am really not looking forward to pay deductible if the dealer can't fix my issue.. .
reficuliu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-13-2011, 12:19 PM   #31
nOshi
bad man nuh fren fish
 
nOshi's Avatar
 
Drives: TiAg E90 335i
Join Date: Apr 2011
Location: Central FL

Posts: 197
iTrader: (4)

Same problem I have. In stop and go traffic when Im rolling forward slowly I will hear the squeaking noise from the front pass side. When I accelarate quick, or press on the brakes no noise. I even jacked it up and checked if something was loose or if my pads were low. From read the other posts about this issue, I have to check on my sensor. Since thats the only part I didnt mess, but pretty sure that will remedy it.
__________________
TiAG E90 N54 335i | COBB | RB | FBO

nOshi is offline   Jamaica
0
Reply With Quote
      10-13-2011, 08:01 PM   #32
Armito
Nai re!
 
Armito's Avatar
 
Drives: 2007 E92 335 - Montego Blue
Join Date: Apr 2010
Location: Toronto, Ontario

Posts: 177
iTrader: (3)

Same issue here. Noise when starting after the car has been driven for a while. Noise stops after 20-30 mph and on. Also no noise when brakes are applied. For a while I thought it had to do something with the parking brake but I'm not sure. Dealer and independent shop could not diagnose.
Armito is offline   Greece
0
Reply With Quote
      11-03-2011, 11:07 AM   #33
reficuliu
Private First Class
 
reficuliu's Avatar
 
Drives: 2007 E92 Montego Blue 335i
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal

Posts: 140
iTrader: (4)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by reficuliu View Post
I'm getting the same noise now.. . started a few weeks ago.. VERY freaking irritating ... my car is an E92 2007, just hit 30K miles ..

I'm in my extended warranty right now and am really not looking forward to pay deductible if the dealer can't fix my issue.. .
Well, winter has come and I guess maybe the cool weather is affecting the pads, but the noise for me seems to have disappeared. I am CERTAIN it will come back though.

Btw, I brought it into the dealer and explained the problem. I wasn't able to test drive it with them, as the brakes aren't making the sound anymore. The SA told me even if there was an issue, it wouldn't be covered under Extended Warranty. Just an FYI for those who want the dealer to address the noise.

So, is there a certain fix to all of this? Problem for sure is the brake sensors? I most likely will try to fix it myself once the weather warms up again.
reficuliu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-16-2011, 12:04 PM   #34
dilankk
Private
 
Drives: 2007 335i E93 AW/CR
Join Date: Feb 2011
Location: CA

Posts: 92
iTrader: (1)

Yea I got no traction on this issue at all.. Just going to change pads, rotors, and sensors when Summer rolls around again.
dilankk is offline  
0
Reply With Quote
      12-07-2011, 12:46 AM   #35
abhishriv
Major
 
Drives: 2007 335i Coupe (Space grey)
Join Date: Oct 2011
Location: Toronto

Posts: 1,230
iTrader: (0)

oh man now I have this problem too! @#$%$#@!!!!

i slammed on the brakes once and it went away for 10 mins and then came back. asked BMW about it and they wouldn't even look at it, said thats just how it is, and they would "hate to charge me the labor hours during the service only to not find anything". so i decided going with new brake upgrades is the solution when spring/summer comes around. bbk are ridiculously expensive so i think I'm going to go with the following setup.

1) R1 Concepts Premium Slotted Rotors
2) stop tech or cool carbon pads (haven't decided yet, any suggestions? i don't track the car only daily driver and spirited driving)
3) new sensors
abhishriv is offline  
0
Reply With Quote
      12-10-2011, 07:05 PM   #36
killaKEV335
Private First Class
 
Drives: 07 e92 335i
Join Date: Dec 2011
Location: hayward, ca

Posts: 117
iTrader: (2)

Garage List
same problem... Imo not very mechanically inclined but i was wondering if you can just take off the sensor?
killaKEV335 is offline  
0
Reply With Quote
      12-10-2011, 07:31 PM   #37
reficuliu
Private First Class
 
reficuliu's Avatar
 
Drives: 2007 E92 Montego Blue 335i
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal

Posts: 140
iTrader: (4)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by dilankk View Post
Yea I got no traction on this issue at all.. Just going to change pads, rotors, and sensors when Summer rolls around again.
Yeah I think I might just go this route also, when I my current brakes start to go out.. .
reficuliu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-12-2011, 07:53 PM   #38
reficuliu
Private First Class
 
reficuliu's Avatar
 
Drives: 2007 E92 Montego Blue 335i
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal

Posts: 140
iTrader: (4)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Hey Guys,

I came across this thread, and apparently there's a SIB on this issue.
I printed it out, and am gonna bring it in to the dealer the next time i need to fix something (my exhaust is rattling again. . .. .)

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=235395

SI B 34 03 09
**SI B 34 08 08 (can't seem to find this one .. .i think older version)
reficuliu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-12-2011, 11:23 PM   #39
JRubin13
Lieutenant
 
Drives: 2009 E92 335i/2012 F10 535i
Join Date: Apr 2011
Location: Los Angeles, CA

Posts: 584
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by mike-y View Post
I pushed on it and pressed it in toward the hub. tried to make sure it was seated all the way in the pad. I was hoping maybe I'd bend the arm a little bit and figured I'd either make it better or worse - but as long as something changed with the noise, I would know it wasn't the brake pads, and wouldn't need to fuss with taking the pads off and putting more anti squeal on the backing plate.

so now I know it's the sensor, and whatever I did luckily made the noise go away.
Are you able to make a video of what you did exactly and post it up??
JRubin13 is offline  
0
Reply With Quote
      12-13-2011, 10:29 AM   #40
dilankk
Private
 
Drives: 2007 335i E93 AW/CR
Join Date: Feb 2011
Location: CA

Posts: 92
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by reficuliu View Post
Hey Guys,

I came across this thread, and apparently there's a SIB on this issue.
I printed it out, and am gonna bring it in to the dealer the next time i need to fix something (my exhaust is rattling again. . .. .)

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=235395

SI B 34 03 09
**SI B 34 08 08 (can't seem to find this one .. .i think older version)
I have the exhaust rattle too :|
Just dropped the car off at BMW Toronto, let's see what they say this time.
Warranty expires end of the month though :|
dilankk is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:16 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST