E90Post
 


E92 Lighting
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Another water Pump thread - is it the pump??



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-01-2012, 11:39 AM   #1
gte636p
New Member
 
Drives: 328i
Join Date: Dec 2011
Location: right here

Posts: 7
iTrader: (0)

Another water Pump thread - is it the pump??

I had to take my car to a shop because of some issues I caused coding things... and when it left the shop I had a mysterious overheating episode.

To put some backstory on this, I had put all computer code back to the way the car left the factory, but my headlights were acting crazy (nothing was as it should be). Initially the shop told me I just had some lights out. I told them to try again. Next I had wiring issues up front because of a dynavin installed in the car (it pulled switched 12V from the fuse box). Then it was cause of all of the wires sticking out of the radio compartment (the wires from the dynavin that connect to the factory harness). Needless to say, I don't feel as if I got a straight answer and will not be returning to said shop.

When I got the car back the headlights did work, but I was told I had wiring issues up front. Imaging my surprise when, evidently, I actually do have wiring issues now.

Is there any way to diagnose these electronics? I see a big red wire, brown goes to ground literally three inches away, then there's a lavender and orangish wire. With the key in the ignition, motor not turned on, I get 8.5 V on the red wire, 7.8V on the lavender wire, and 0.4ish on the orange wire. Should these all be 12V?? Do they come directly from the battery or go through other terminals as well?

Just looking for some help... I can't seem to find an electrical diagram.

Also, I'm now a huge fan of the absurd warning indication. That was an awesome 10s to let things cool down.
gte636p is offline  
0
Reply With Quote
      01-01-2012, 04:56 PM   #2
gte636p
New Member
 
Drives: 328i
Join Date: Dec 2011
Location: right here

Posts: 7
iTrader: (0)

Forgot to check fuse 80.. somehow it became a blown 40 amp fuse when it left the shop instead of a 30 amp fuse that it was when it went in. So nice of the shop to do that for me.
gte636p is offline  
0
Reply With Quote
      01-01-2012, 04:57 PM   #3
Express
Major General
 
Express's Avatar
 
Drives: 06 330i
Join Date: Dec 2008
Location: The Promise Land

Posts: 8,701
iTrader: (17)

Garage List
2006 BMW 330i  [4.15]
i was so lost in that post, i have no idea where the water pump comes into play.
Express is offline   Israel
0
Reply With Quote
      01-01-2012, 05:13 PM   #4
Glim
Captain
 
Drives: 2006 330i
Join Date: Jun 2011
Location: Victoria, BC

Posts: 772
iTrader: (0)

Same here, read it through twice and all I got was dynan? installed, wires sticking out all over the place, took the car to dealership.
Glim is offline   Canada
0
Reply With Quote
      01-01-2012, 11:34 PM   #5
queensfield
First Lieutenant
 
Drives: 2006 330i E90
Join Date: Aug 2011
Location: So Cal

Posts: 343
iTrader: (0)

OP- could you please clarify what help you need with regards to the water pump or other wiring issue?
queensfield is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:38 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST