E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Wierd situation with bluetooth iDrive...iPhone users chime in please!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-25-2012, 04:28 AM   #1
texxy
First Lieutenant
 
Drives: 335
Join Date: Dec 2011
Location: somewhere

Posts: 377
iTrader: (4)

Wierd situation with bluetooth iDrive...iPhone users chime in please!

So I set up my bluetooth in my new 3 series with iDrive. My friend also has basically the same car but a 2011 model.

In his car when his iphone is connected it shows all the recieved calls/missed calls and when you search for a name it pops/sorts out between all contacts by the letters you select on screen.

BUT in my car with my iphone none of the above happens. I try to search for names and when I press a letter to narrow a search for a contact nothing changes on screen. No recieved calls or missed calls either.

I was curious if it was the car or the phone so I took my fathers iphone (same as mine iPhone 4s with same update) and it worked PERFECTLY! Any ideas what could be wrong?

I am sure many of you will be like "your phone is the problem" and the only reason I doubt my phone is the problem is because I LITERALLY replaced it last week for a new one.
texxy is offline  
0
Reply With Quote
      01-25-2012, 09:43 AM   #2
bm21
New Member
 
Drives: 2011 335is (6MT)LeMansBlue/Oys
Join Date: Jul 2011
Location: Toronto, Canada

Posts: 8
iTrader: (0)

bump. i feel ur pain.
i just got a 2011 335is and before when i had a blackberry all my contacts came in fine, but since switching to the iphone 4s it doesn't show any contacts/ received or missed calls.

Please somebody helppppp
bm21 is offline  
0
Reply With Quote
      01-25-2012, 12:48 PM   #3
carjon
First Lieutenant
 
Drives: 328xi Sedan
Join Date: Feb 2006
Location: CT

Posts: 349
iTrader: (0)

My contacts show up fine - when I do the search etc. I have a 4s with latest also. My experience with prior calls showing up - sometimes some show. I think it only shows what calls I've made when connected to car but I'll check again later and update this if needed.
I'd try what was suggested on the other thread for which this is posted and try deleting bluetooth connection and re-setting up.
__________________
2011 328xi black on black. Nav, connect, apps, Sirius.
carjon is offline  
0
Reply With Quote
      01-25-2012, 04:45 PM   #4
texxy
First Lieutenant
 
Drives: 335
Join Date: Dec 2011
Location: somewhere

Posts: 377
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by bm21 View Post
bump. i feel ur pain.
i just got a 2011 335is and before when i had a blackberry all my contacts came in fine, but since switching to the iphone 4s it doesn't show any contacts/ received or missed calls.

Please somebody helppppp
SAVE US :O Anyway you can take a picture of your BT settings and we can compare.
Quote:
Originally Posted by carjon View Post
My contacts show up fine - when I do the search etc. I have a 4s with latest also. My experience with prior calls showing up - sometimes some show. I think it only shows what calls I've made when connected to car but I'll check again later and update this if needed.
I'd try what was suggested on the other thread for which this is posted and try deleting bluetooth connection and re-setting up.
Both phones are Verizon so I know for a fact that it is not a carrier problem. Anyway you can take a picture of your settings maybe so I can compare?

My BT profile/settings are all perfect. "Sync Contacts" is enabled if thats what you mean by phonebook transfer. The phonebook even shows up on iDrive it is the searching that messes up. I have disconnected and repaired numerous times.

Some people were saying it could be because my contacts are syncd through iCloud but apparently i really do not think so since I know other people syncd like this.

Also people saying gmail accounts are through Microsoft xchange set to PUSH and I was like...HOW DOES THAT HAVE ANYTHING TO DO WITH THIS?
texxy is offline  
0
Reply With Quote
      01-25-2012, 07:25 PM   #5
carjon
First Lieutenant
 
Drives: 328xi Sedan
Join Date: Feb 2006
Location: CT

Posts: 349
iTrader: (0)

I checked on my setup and all call history - in car and other - show up when I look at the redial menu selection.

It sure sounds as if it is some BlueTooth setup issue or contacts setup issue on your phone.
Sorry I can't help more or think of what exactly it is.
__________________
2011 328xi black on black. Nav, connect, apps, Sirius.
carjon is offline  
0
Reply With Quote
      01-28-2012, 11:42 PM   #6
texxy
First Lieutenant
 
Drives: 335
Join Date: Dec 2011
Location: somewhere

Posts: 377
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by carjon View Post
I checked on my setup and all call history - in car and other - show up when I look at the redial menu selection.

It sure sounds as if it is some BlueTooth setup issue or contacts setup issue on your phone.
Sorry I can't help more or think of what exactly it is.
Ya both the call history and redial menu show up for me with the calls. It is literally just the search function and I cannot for the life of me figure it out. What iphone do you have? 32GB Verizon? My fathers and I have the same settings and his still somehow works. Only thing I could think of is his is 16GB
texxy is offline  
0
Reply With Quote
      01-29-2012, 03:58 AM   #7
Ritsuke
Registered
 
Drives: BMW E90 325i
Join Date: Jan 2012
Location: Belgium

Posts: 4
iTrader: (0)

Have you tried resetting your iPhone, adding one contact and re-try? It could be a small glitch.
Ritsuke is offline  
0
Reply With Quote
      01-29-2012, 09:47 AM   #8
texxy
First Lieutenant
 
Drives: 335
Join Date: Dec 2011
Location: somewhere

Posts: 377
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Ritsuke
Have you tried resetting your iPhone, adding one contact and re-try? It could be a small glitch.
If I do that then I have to redo everything on my phone like contacts notes pics it shouldn't have to be like that
texxy is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2012, 02:43 PM   #9
texxy
First Lieutenant
 
Drives: 335
Join Date: Dec 2011
Location: somewhere

Posts: 377
iTrader: (4)

FINALLY FIGURED IT OUT! Alright so the iPhone 4s brought along STANDARD emoji option unlike before in 4 and below you would download an emoji app. So since it was standard I started using some emojis on my contacts which I guess BMW search could not recognize.

Once I took off all the emojis in my contacts it worked PERFECTLY! Just stating my solution for the next person who needs help with this problem! My fathers phone had no Emojis on contacts so that is why his worked.

texxy is offline  
0
Reply With Quote
      02-02-2012, 11:03 AM   #10
bm21
New Member
 
Drives: 2011 335is (6MT)LeMansBlue/Oys
Join Date: Jul 2011
Location: Toronto, Canada

Posts: 8
iTrader: (0)

Wow you are a life saver, I swear this issue was killing me
Thanks Texxy, safe driving!
bm21 is offline  
0
Reply With Quote
      02-02-2012, 02:29 PM   #11
texxy
First Lieutenant
 
Drives: 335
Join Date: Dec 2011
Location: somewhere

Posts: 377
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by bm21 View Post
Wow you are a life saver, I swear this issue was killing me
Thanks Texxy, safe driving!
Glad I could help
texxy is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:58 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST