E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Odd occurrence. All settings lost. Ideas why?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-04-2012, 09:18 PM   #1
jklamerus328xi
Private
 
jklamerus328xi's Avatar
 
Drives: 2008 328xi
Join Date: Feb 2012
Location: Quincy, MA

Posts: 58
iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 328xi  [0.00]
Question Odd occurrence. All settings lost. Ideas why?

When I went out to my car this morning I quickly noticed all radio presets were lost and upon further investigation I noticed every setting in the whole car was reset. I went through my iDrive screen by screen and had to reset everything to my liking. Literally every setting was restored to factory settings. Ever have this happen? Something to worry about?
jklamerus328xi is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-04-2012, 09:32 PM   #2
AddictedToBavarian
My other ride is a Bianchi Infinito
 
AddictedToBavarian's Avatar
 
Drives: Miss my E92 but love my E46 M3
Join Date: Apr 2011
Location: North Jersey

Posts: 2,760
iTrader: (2)

Did you have a long crank? Happened to me when I had a "increased battery discharge" issue.
AddictedToBavarian is offline   Portugal
0
Reply With Quote
      03-04-2012, 10:24 PM   #3
Tom K.
Major General
 
Tom K.'s Avatar
 
Drives: '07 328iT, '13 Boxster
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

Posts: 5,370
iTrader: (0)

Did you inadvertantly use the other key fob?

But if your trip odometer was also reset, this most likely indicates a low battery charge.

Tom
Tom K. is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-04-2012, 11:33 PM   #4
jklamerus328xi
Private
 
jklamerus328xi's Avatar
 
Drives: 2008 328xi
Join Date: Feb 2012
Location: Quincy, MA

Posts: 58
iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 328xi  [0.00]
Quote:
Originally Posted by 328xi0wner View Post
Did you have a long crank? Happened to me when I had a "increased battery discharge" issue.
No it started just fine. I put it in the garage last night and this morning the issue. It is going in for service Tuesday. I'll add this to the list of things for them to check out. Thanks for the reply.
jklamerus328xi is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-04-2012, 11:34 PM   #5
jklamerus328xi
Private
 
jklamerus328xi's Avatar
 
Drives: 2008 328xi
Join Date: Feb 2012
Location: Quincy, MA

Posts: 58
iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 328xi  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Tom K. View Post
Did you inadvertantly use the other key fob?

But if your trip odometer was also reset, this most likely indicates a low battery charge.

Tom
I didn't use the other key fob. I have it scheduled for service on Tuesday so I'll just run this by the tech's then. Thanks for replying.
jklamerus328xi is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-05-2012, 10:20 AM   #6
JSTDR1V
Saving Lives Since 2000
 
JSTDR1V's Avatar
 
Drives: 2014 335xi & 2013 X3 28i
Join Date: May 2007
Location: Northeast

Posts: 2,271
iTrader: (2)

Garage List
2014 BMW 335xi  [0.00]
2013 X3 28i  [0.00]
I have had this happen once or twice. What happened is it probably didn't register your settings.

If you shut your car off and put your key back in, chances are on startup settings are just fine.


If it happens multiple times, chances are the battery in your FOB is dead. Your car charges it every time you put the key in, and if the battery dies you could lose the settings since it would take a long time to recharge and read them.
JSTDR1V is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      03-05-2012, 04:12 PM   #7
jklamerus328xi
Private
 
jklamerus328xi's Avatar
 
Drives: 2008 328xi
Join Date: Feb 2012
Location: Quincy, MA

Posts: 58
iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 328xi  [0.00]
Quote:
Originally Posted by PAMidge View Post
I have had this happen once or twice. What happened is it probably didn't register your settings.

If you shut your car off and put your key back in, chances are on startup settings are just fine.


If it happens multiple times, chances are the battery in your FOB is dead. Your car charges it every time you put the key in, and if the battery dies you could lose the settings since it would take a long time to recharge and read them.
Thanks for the thought. You're probably right about this.
jklamerus328xi is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-05-2012, 04:15 PM   #8
jphughan
Brigadier General
 
jphughan's Avatar
 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

Posts: 3,304
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PAMidge View Post
I have had this happen once or twice. What happened is it probably didn't register your settings.

If you shut your car off and put your key back in, chances are on startup settings are just fine.


If it happens multiple times, chances are the battery in your FOB is dead. Your car charges it every time you put the key in, and if the battery dies you could lose the settings since it would take a long time to recharge and read them.
Just as a reminder to avoid this turning into yet another thread where this issue is confused, only NON-Comfort Access fobs are charged in the slot. If you have Comfort Access, buy a CR2032 battery anywhere for $2-3 and see if that helps.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
jphughan is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
idrive, issue, lighting, radio, settings

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST