E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > My car hates going WOT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-12-2012, 04:12 PM   #1
BostonBeemah
The Stig
 
BostonBeemah's Avatar
 
Drives: AW 135i 6spd
Join Date: Sep 2011
Location: Belmont, Ma

Posts: 378
iTrader: (2)

My car hates going WOT

Well for the past month, my car have been giving me real issues when going WOT and letting off and even worse when shifting.

Whenever i go full throttle and let off, the car falls on its face and feels like i jammed the brakes for a second and then let off. When i do a full 3rd to 4th pull of fast shifting, it does the same, falls on its face when letting off and picks back up when i hammer it again in gear. When i shift fast its even worse because i shock the drivetrain so much with these "brake slams".

Life would be a lot easier if it just threw a code and let me know what i could replace to make the car right but of course, our pesky BMWs like to make everything a challenge. So far in logs that ive sent to Terry, nothing has really showed up as being abnormal.

Ive been thinking that it could be multiple things. The wastegates are getting jammed closed for a brief second and with the throttle closed, causing this buck.

The second thing im thinking it could have to do with the boost solenoids not reacting fast enough and causing this problem.

The third which is highly unlikely is a possibility that something with the Vanos system is crapping out when i let of causing the car to jerk when the timing goes back to normal.

I was wondering if anyone had any similar issues or if anyone has any input to help me figure this out.



Its gotten to the point now that i dont even want to drive the car because i cant even push it if i want to. Whats the point of driving
__________________

RIP 2008 AW/BL 135illMods: JB4 G5 ISO, 2Step, Raceland DPs,Turbo Back Straight Pipes, BMS DCI, ER CP, HKS BOV, CM10 + CM14 METH, P3 Vent Gauge
Dragstrip: 1.81 60ft 12.2@113 NO METHDynoDayhttp://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=15337
BostonBeemah is offline   Armenia
0
Reply With Quote
      05-12-2012, 04:48 PM   #2
skim7x
Use it or Lose it
 
skim7x's Avatar
 
Drives: 335i e92
Join Date: Sep 2006
Location: Clifton, NJ

Posts: 2,461
iTrader: (4)

Garage List
2007 335i  [5.00]
Do you have the same problem when you uninstall the JB4?
__________________
'07 Space Gray 335i coupe w/ Sports Package | Comfort Access

Cobb S1+ | PTF e30 custom tune | AMS | CP-e | BMS OCC | Quaife
[Newark Photoshoot #1]
skim7x is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-12-2012, 05:37 PM   #3
E90Company
Major General
 
E90Company's Avatar
 
Drives: Car
Join Date: Mar 2012
Location: FL

Posts: 6,145
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by skim7x View Post
Do you have the same problem when you uninstall the JB4?
+1, or try map 0
E90Company is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      05-12-2012, 05:37 PM   #4
BostonBeemah
The Stig
 
BostonBeemah's Avatar
 
Drives: AW 135i 6spd
Join Date: Sep 2011
Location: Belmont, Ma

Posts: 378
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by skim7x View Post
Do you have the same problem when you uninstall the JB4?
I actually havnt tried uninstalling it but in map 0 it is still having the problem. I have had the JB in since september with no problems until about a month ago. I even got a new G5 board from terry too so i know its not the JB and must be something mechanical.
__________________

RIP 2008 AW/BL 135illMods: JB4 G5 ISO, 2Step, Raceland DPs,Turbo Back Straight Pipes, BMS DCI, ER CP, HKS BOV, CM10 + CM14 METH, P3 Vent Gauge
Dragstrip: 1.81 60ft 12.2@113 NO METHDynoDayhttp://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=15337
BostonBeemah is offline   Armenia
0
Reply With Quote
      05-12-2012, 05:48 PM   #5
skim7x
Use it or Lose it
 
skim7x's Avatar
 
Drives: 335i e92
Join Date: Sep 2006
Location: Clifton, NJ

Posts: 2,461
iTrader: (4)

Garage List
2007 335i  [5.00]
It might be easier to just take the JB out and take it the dealership (or other BMW repair shop) and have them trouble shoot it... (And take the JB out just for diagnostic sake, not because the dealership will care... you're out of warranty anyways, right?)
__________________
'07 Space Gray 335i coupe w/ Sports Package | Comfort Access

Cobb S1+ | PTF e30 custom tune | AMS | CP-e | BMS OCC | Quaife
[Newark Photoshoot #1]
skim7x is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-12-2012, 08:44 PM   #6
infinitigor
Captain
 
Drives: 13' 335i
Join Date: Mar 2010
Location: NYC

Posts: 845
iTrader: (8)

I have the same issue with my jb4, under about 90% throttle she pulls real hard and smooth but wot it does that bogging / brake feeling and then picks right back up.
__________________
Stock... with MPS
infinitigor is offline  
0
Reply With Quote
      05-13-2012, 03:34 PM   #7
marcvtec
Lieutenant Colonel
 
Drives: 335i
Join Date: Oct 2006
Location: toronto

Posts: 1,787
iTrader: (0)

It's the throttle blade closing when you shift
Try shift slower or at 6k
__________________
COBB Powered, Spec2+, Wavetrac, DCI, Forge DV's, AR catless DP's, AA FMIC, M3 links & Sways, 19' BBS LM's wrapped in PSS, Zimmerman cross drilled rotors, hawk carbon pads, M3 Spoiler, AC roof Spoiler, Aero Lip, Vorsteiner Diffuser, m3 sides, Tinted, And One Happy BMW Driver.
marcvtec is offline  
0
Reply With Quote
      05-13-2012, 03:36 PM   #8
marcvtec
Lieutenant Colonel
 
Drives: 335i
Join Date: Oct 2006
Location: toronto

Posts: 1,787
iTrader: (0)

Also could be a diverter valve problem with all the added boost
__________________
COBB Powered, Spec2+, Wavetrac, DCI, Forge DV's, AR catless DP's, AA FMIC, M3 links & Sways, 19' BBS LM's wrapped in PSS, Zimmerman cross drilled rotors, hawk carbon pads, M3 Spoiler, AC roof Spoiler, Aero Lip, Vorsteiner Diffuser, m3 sides, Tinted, And One Happy BMW Driver.
marcvtec is offline  
0
Reply With Quote
      05-14-2012, 12:32 PM   #9
2wheelsrbetter
Lieutenant
 
2wheelsrbetter's Avatar
 
Drives: AW 07 e90 335i
Join Date: May 2009
Location: Bucks County PA

Posts: 442
iTrader: (10)

my car does this at times, usually at the top of the 2nd gear in a pull. only throws a code sometimes though, 29dc, lpfp from what i understand. very frustrating
__________________
mods: missing exhaust, fmic, condensor, radiator, oil cooler, ps cooler, trans heat exchanger, turbo charge pipe
2wheelsrbetter is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2012, 03:11 PM   #10
BostonBeemah
The Stig
 
BostonBeemah's Avatar
 
Drives: AW 135i 6spd
Join Date: Sep 2011
Location: Belmont, Ma

Posts: 378
iTrader: (2)

the thing i dont understand though is if so many people are experiencing this then why doesnt Terry have a fix for the wastegate closing and slamming the car down??

also i havnt changed anything recently besides the CP and HKS BOV bc i thought they could be a possible issue. Why would it randomly start doing this now??
__________________

RIP 2008 AW/BL 135illMods: JB4 G5 ISO, 2Step, Raceland DPs,Turbo Back Straight Pipes, BMS DCI, ER CP, HKS BOV, CM10 + CM14 METH, P3 Vent Gauge
Dragstrip: 1.81 60ft 12.2@113 NO METHDynoDayhttp://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=15337
BostonBeemah is offline   Armenia
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:46 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST