E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > SOS Malfunction after Sub and Amp Install



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-08-2012, 10:29 PM   #1
e2d
Private
e2d's Avatar
United_States
1
Rep
77
Posts

 
Drives: 2006 325xi
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago, USA

iTrader: (0)

SOS Malfunction after Sub and Amp Install

Hey everyone.. So I had an amp and sub installed in my car and shortly thereafter, I began to get an SOS System malfunction. Everything with my iDrive works except for the Bluetooth and Voice Control.

Does anyone have any idea what could have happened and a fix.. This is pretty frustrating not being able to use my BT!!!

Thanks.
Appreciate 0
      07-08-2012, 10:46 PM   #2
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
171
Rep
11,181
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by e2d View Post
Hey everyone.. So I had an amp and sub installed in my car and shortly thereafter, I began to get an SOS System malfunction. Everything with my iDrive works except for the Bluetooth and Voice Control.

Does anyone have any idea what could have happened and a fix.. This is pretty frustrating not being able to use my BT!!!

Thanks.
The MOST connector is unplugged.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: Gone
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Appreciate 0
      07-08-2012, 11:13 PM   #3
e2d
Private
e2d's Avatar
United_States
1
Rep
77
Posts

 
Drives: 2006 325xi
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
The MOST connector is unplugged.
Thanks for the reply. Where can I find the MOST connector? Sorry, I had someone install and I'll most likely tinker around with it myself to fix..
Appreciate 0
      07-09-2012, 05:11 AM   #4
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
171
Rep
11,181
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by e2d View Post
Thanks for the reply. Where can I find the MOST connector? Sorry, I had someone install and I'll most likely tinker around with it myself to fix..
Most probably at the OEM amp (if it is Logic7)... pun intended.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: Gone
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Appreciate 0
      07-09-2012, 08:59 AM   #5
e2d
Private
e2d's Avatar
United_States
1
Rep
77
Posts

 
Drives: 2006 325xi
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
Most probably at the OEM amp (if it is Logic7)... pun intended.
haha.. Ok.. Cool.. I will try poking around in that area then.. I'm crossing my fingers to make sure it's an easy fix.. thx..
Appreciate 0
      01-30-2013, 05:47 PM   #6
AWBimmer
Brigadier General
AWBimmer's Avatar
United Kingdom
70
Rep
4,971
Posts

 
Drives: E92 335D Pre-LCI
Join Date: May 2011
Location: UK

iTrader: (4)

So....... was it the connection @ OEM Amp? I have the sme problem since installing my Trunk Sub, aftermarket Amp, MS-8 and front door mids, tweeters and underseats.
__________________
BMW E92 335D | The Custom Cars

Last edited by AWBimmer; 03-25-2013 at 03:51 PM.
Appreciate 0
      02-02-2013, 11:16 AM   #7
NSFW 335i
Lieutenant
NSFW 335i's Avatar
15
Rep
559
Posts

 
Drives: 08 e92 335i
Join Date: Oct 2009
Location: ny

iTrader: (7)

S.O.S. please someone help me
It's not healthy... for me to feel this way
Y.O.U. are making this hard
You got me tossin' and turnin' and can't sleep at night
__________________
08 E92 335i AW Coral Red 6MT Fully Loaded|AA DP|BMS DCI|JB4 G5|Milltek full exhaust|SSK|Stett CP|Tial bov|Tinted window|HID Fogs|M3 Front|Mtech Rear|VMR V710|ACS pedals|V1 hardwired|BMW Performance Parts-Shift knob-Boot-E-Brake-SteeringWheel|CF Parts CSL trunk-V35 Hood-ACS roofspoiler|Red Pre-LCIs|Tow hook Plate|Clutch Stop|
<img src=http://i1221.photobucket.com/albums/dd468/dkhan22/no.jpg border=0 alt= />
Appreciate 0
      02-16-2013, 12:42 AM   #8
e2d
Private
e2d's Avatar
United_States
1
Rep
77
Posts

 
Drives: 2006 325xi
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago, USA

iTrader: (0)

SO.. after looking into the wiring and tracing it all back, there was a connector which I believe is for the SOS that was unpluggged. This was under the driver's side dash.. The wiring and everything was fine along with the MOST connector.
Appreciate 0
      02-18-2013, 07:35 PM   #9
Titanium3Series
Second Lieutenant
Titanium3Series's Avatar
United_States
3
Rep
231
Posts

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Feb 2011
Location: Atlanta

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by e2d View Post
SO.. after looking into the wiring and tracing it all back, there was a connector which I believe is for the SOS that was unpluggged. This was under the driver's side dash.. The wiring and everything was fine along with the MOST connector.
i made this mistake once, under the steering wheel there is a connection for the MOST, if this is broken then the optic loop will not be complete.

Did it solve the issue
__________________
Appreciate 0
      03-15-2013, 04:43 PM   #10
e2d
Private
e2d's Avatar
United_States
1
Rep
77
Posts

 
Drives: 2006 325xi
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Titanium3Series View Post
i made this mistake once, under the steering wheel there is a connection for the MOST, if this is broken then the optic loop will not be complete.

Did it solve the issue
Yes this solved my issue I was having.. A simple over sight..
Appreciate 0
      03-25-2013, 03:53 PM   #11
AWBimmer
Brigadier General
AWBimmer's Avatar
United Kingdom
70
Rep
4,971
Posts

 
Drives: E92 335D Pre-LCI
Join Date: May 2011
Location: UK

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Titanium3Series View Post
i made this mistake once, under the steering wheel there is a connection for the MOST, if this is broken then the optic loop will not be complete.

Did it solve the issue
Can you tell me exactly where I could find this? in the UK we have a MOST connecter in the passenger side glove compartment area. Checked that and it seems okay, but wasn't aware there is a MOST connection under the steering wheel too
__________________
BMW E92 335D | The Custom Cars
Appreciate 0
      03-25-2013, 07:48 PM   #12
makkan00
Major General
makkan00's Avatar
United Kingdom
122
Rep
7,551
Posts

 
Drives: F10
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

iTrader: (48)

Quote:
Originally Posted by AWBimmer View Post
Can you tell me exactly where I could find this? in the UK we have a MOST connecter in the passenger side glove compartment area. Checked that and it seems okay, but wasn't aware there is a MOST connection under the steering wheel too
In UK cars, its under the passenger footwell.
__________________
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:12 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST