E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > If u only have a Mac laptop using PROcede



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-10-2012, 07:39 PM   #1
335coupe2007
Yezzsur. Big it up. Go Lakers.
 
335coupe2007's Avatar
 
Drives: 2007 Space Gray 335 coupe
Join Date: Nov 2010
Location: Palm Beach

Posts: 1,163
iTrader: (0)

If u only have a Mac laptop using PROcede

Hey guys... ( primarily for newbies)

I just ordered the PROcede and i have 2 macbook pro laptops in the house.. While the procede is compatible with MACs, you will need to run a dual boot mode in order to make it work. This means that you will need to have windows software on your mac for this to work properly...
If your wondering how/what to do to run windows software on your mac... a software that was recommended to me is :

http://www.parallels.com/products/desktop/

I ordered it ..downloaded it and ITS AWESOME!!!

KEEP IN MIND (i didnt know this before buying this software- i shouldve thought about it)-- YOU HAVE TO HAVE A windows disk available to install the windows platform on the computer AFTER downloading/installing the parallel product. The windows is not build in the parallel software. I had to dig through my entire house to find my windows 7 disk. Talk about a headache. LOL...

It is pretty awesome software ... i must say...very satisfied with the parallel software..

I hope this helps some newbies that may be confused and lost as i was after receiving the procede if you only have mac laptops..


Shawn.
335coupe2007 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-10-2012, 11:26 PM   #2
guru_method
...Takin' names
 
guru_method's Avatar
 
Drives: SBM 08 335i, AW 09 135i M
Join Date: Nov 2011
Location: Miami, FL

Posts: 203
iTrader: (2)

I installed the parallels and then got a "free" copy of Windows 7 professional off the net... but... for the life of me I can't install the USB drivers, an error message comes on and I could never make it work.

Were you successful?
guru_method is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 04:43 AM   #3
beta17
Private First Class
 
beta17's Avatar
 
Drives: E92 335i Coupé M-Tech
Join Date: Apr 2009
Location: Zurich

Posts: 169
iTrader: (1)

it works also with Virtualbox and it is FREE! ;-)
www.virtualbox.org
__________________
STOCK
beta17 is offline   Switzerland
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 06:34 AM   #4
335coupe2007
Yezzsur. Big it up. Go Lakers.
 
335coupe2007's Avatar
 
Drives: 2007 Space Gray 335 coupe
Join Date: Nov 2010
Location: Palm Beach

Posts: 1,163
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by guru_method View Post
I installed the parallels and then got a "free" copy of Windows 7 professional off the net... but... for the life of me I can't install the USB drivers, an error message comes on and I could never make it work.

Were you successful?
Hey man:

Mine works awesome. Do you think the " free" copy of windows may have anything to do with it?! In my personal experience, sometimes those copies of windows you can get on the Internet are not usually the real deal.. Usually they're messed up in some way shape or form. Do u know anyone with a legit copy of windows that u can try?
335coupe2007 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 07:13 AM   #5
chicagob5
Second Lieutenant
 
Drives: 07 335i sedan
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago

Posts: 259
iTrader: (0)

ive been using parallels as well.

Works great for me!
chicagob5 is offline  
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 07:34 AM   #6
vasillalov
Mad Linux Guru On The Loose
 
vasillalov's Avatar
 
Drives: 2008 335i Sedan
Join Date: Aug 2009
Location: Chicago, IL

Posts: 4,131
iTrader: (3)

Garage List
2008 335i E90  [4.00]
VMWare Player is perhaps the leader in virtualization technology. I've played with the offerings of all three major vendors and VMWare had the best hardware support and best USB integration, which ultimately is what you want.
__________________
Equal Opportunity Harasser!
6MT | COBB | AR | AE | Forge DV | HPF | P3 Gauge | Hybrid Intake | O.S.Giken TCD | All M3 bits | TCKLine
vasillalov is offline   Bulgaria
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 07:47 AM   #7
Transport3r
Maaaaaaaaaaaaaad
 
Transport3r's Avatar
 
Drives: N54 E92 & N52 Z4
Join Date: Sep 2010
Location: Melbourne, FL

Posts: 1,178
iTrader: (2)

Why not just dual boot it with boot camp?
It's free and runs everything natively, no driver issues. To be honest, after installing Win7 on my mac I haven't even booted into OSX at all lol..
__________________
Josh-

Transport3r is offline  
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 07:55 AM   #8
roadkillrob
Brigadier General
 
Drives: 2008 335Cic, 2011 X5 35i
Join Date: Jul 2007
Location: Boston

Posts: 3,777
iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by Transport3r View Post
Why not just dual boot it with boot camp?
It's free and runs everything natively, no driver issues. To be honest, after installing Win7 on my mac I haven't even booted into OSX at all lol..
+1 just boot camp it and if you want to at a later date run windows in Parallels or VMWare, you can boot up the boot camp partition with either, otherwise with boot camp, you just reboot to change the OS from OSX to Windows
__________________

2008 E93 335i, GIAC Stage 2, HPF IC, Injen Intake, Defective AR Design DP's with useless cats
2014 X3 35i JB Stage 1
roadkillrob is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 08:10 AM   #9
Wduck
Enlisted Member
 
Drives: 2008 335i sedan, auto black
Join Date: Apr 2012
Location: Tennessee

Posts: 33
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by roadkillrob View Post
+1 just boot camp it and if you want to at a later date run windows in Parallels or VMWare, you can boot up the boot camp partition with either, otherwise with boot camp, you just reboot to change the OS from OSX to Windows
This has always worked great for me. I use to run VMWare but got a great deal on Parallels so I'm using it now. There's even a way to install a Win. 7 upgrade as a full clean install without using a previous version. Works great, updates and activates as a full install perfectly. Except I run OSX unless I need a windows program. On the new Air in OSX I get 7-9 hours on battery, in Windows I get 5-7 hours.

Last edited by Wduck; 07-11-2012 at 08:15 AM. Reason: added content
Wduck is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 11:17 AM   #10
sinister1
E92 Noob
 
Drives: Tit E92
Join Date: Feb 2012
Location: SoCal

Posts: 73
iTrader: (1)

Agreed. I use bootcamp and it works well. There is an application called BootChamp that allows you to switch between OSX/Windows quickly rather than doing a restart or shutdown.

I used Parallels before but I didn't like it as much. Windows 7 runs really well on the MPro. But, I still prefer OSX over Win7 lol

Quote:
Originally Posted by Transport3r View Post
Why not just dual boot it with boot camp?
It's free and runs everything natively, no driver issues. To be honest, after installing Win7 on my mac I haven't even booted into OSX at all lol..
sinister1 is offline  
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 03:01 PM   #11
Rotary Rasp
Lieutenant Colonel
 
Rotary Rasp's Avatar
 
Drives: 2009 E92 335i 6MT
Join Date: Aug 2008
Location: SoCal - Torrance

Posts: 1,587
iTrader: (6)

You can pick up a netbook for next to nothing.
__________________
Rotary Rasp is offline  
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 03:07 PM   #12
Gugs
Cynical
 
Gugs's Avatar
 
Drives: E92 JetBlack
Join Date: Jul 2012
Location: Long island

Posts: 430
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by vasillalov
VMWare Player is perhaps the leader in virtualization technology. I've played with the offerings of all three major vendors and VMWare had the best hardware support and best USB integration, which ultimately is what you want.
This.
VM owns.
I use them for running current Osx
On my Pc and windows on my
MBP
Gugs is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-11-2012, 10:31 PM   #13
guru_method
...Takin' names
 
guru_method's Avatar
 
Drives: SBM 08 335i, AW 09 135i M
Join Date: Nov 2011
Location: Miami, FL

Posts: 203
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by 335coupe2007 View Post
Hey man:

Mine works awesome. Do you think the " free" copy of windows may have anything to do with it?! In my personal experience, sometimes those copies of windows you can get on the Internet are not usually the real deal.. Usually they're messed up in some way shape or form. Do u know anyone with a legit copy of windows that u can try?
It's actually a trial version from windows that I downloaded and run with Parallels. It seems to have forgotten it was a trial because it hasn't said a peep for almost a year.

I read on the forums that some people were having similar problems in their windows based computers as well. I tried with my Acer Netbook with XP and it does the same thing. Only works with my brothers Asus.
guru_method is offline   No_Country
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:08 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST