E90Post
 


Evolve Automotive
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > Australia > E90 Audio Upgrade issue



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-28-2012, 06:10 PM   #1
TheOllie
Registered
 
Drives: BMW E90 325i
Join Date: Aug 2012
Location: Adelaide

Posts: 1
iTrader: (0)

E90 Audio Upgrade issue

G'day guys! Nice forum

2 Months ago I bought my new E90 325i M sport, innovations, ease of access. The car 'had' the stock 'business' stereo (4 x 4" Speakers 2 x 6.5" Subs under the seat) and sounded terrible, needed an upgrade.

Last night, after 4 days of work (obviously had issues ...) I picked up my car after a 4 speaker and 5 channel amp upgrade. The car is acting a little strange.

The ease of access doesn't work when the car has been left alone for a while, that is you can't open it with touch you need the key, also the 'douche' driving lights don't come on when you unlock anymore.

Trying a second time it works. There's also power draw when the car is on ignition and switches itself off after 1 minute.

What i'm more concerned about is some whirling (non mechanical, more power) noise coming from the front of the car the more I accellerate the louder it gets!? (I really don't remember this noise!?!?!)

I am obviously going to call but would like to be armed with any info before I do!

Thank you kindly,

The Ollie.

P.S. I'm not going to name the install (yet) but it was a custom specialised and 'reputable' installer, said he'd worked on them before but now not so sure.
TheOllie is offline  
0
Reply With Quote
      09-03-2012, 03:10 AM   #2
BMA-E92
Private
 
BMA-E92's Avatar
 
Drives: BMW E92 335i M sport DCT
Join Date: Jul 2012
Location: Melbourne , Victoria

Posts: 62
iTrader: (0)

What system did you upgrade to ? If you don't mind me asking
BMA-E92 is offline   Austria
0
Reply With Quote
      09-03-2012, 06:15 PM   #3
jp330Cic.au
Captain
 
jp330Cic.au's Avatar
 
Drives: E93 335DCT / E70 X5 40d
Join Date: Sep 2007
Location: Adelaide, South Australia

Posts: 628
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by TheOllie View Post
G'day guys! Nice forum

2 Months ago I bought my new E90 325i M sport, innovations, ease of access. The car 'had' the stock 'business' stereo (4 x 4" Speakers 2 x 6.5" Subs under the seat) and sounded terrible, needed an upgrade.

Last night, after 4 days of work (obviously had issues ...) I picked up my car after a 4 speaker and 5 channel amp upgrade. The car is acting a little strange.

The ease of access doesn't work when the car has been left alone for a while, that is you can't open it with touch you need the key, also the 'douche' driving lights don't come on when you unlock anymore.

Trying a second time it works. There's also power draw when the car is on ignition and switches itself off after 1 minute.

What i'm more concerned about is some whirling (non mechanical, more power) noise coming from the front of the car the more I accellerate the louder it gets!? (I really don't remember this noise!?!?!)

I am obviously going to call but would like to be armed with any info before I do!

Thank you kindly,

The Ollie.

P.S. I'm not going to name the install (yet) but it was a custom specialised and 'reputable' installer, said he'd worked on them before but now not so sure.

The whirring noise might be a bad ground; get them to check it again.
Remove the fuse from the amp and see if you still get that noise.

Tell us more about the upgrade. I did my own, and had no real issues.
jp330Cic.au is offline   Australia
0
Reply With Quote
      09-10-2012, 01:53 AM   #4
JamieA
Colonel
 
JamieA's Avatar
 
Drives: E90 325i SG
Join Date: Sep 2005
Location: Adelaide, Australia

Posts: 2,147
iTrader: (0)

Send a message via MSN to JamieA
Hi. I recently got the BMW Alpine kit put in, because the standard stereo sounds so muddy I couldn't bear to listen to it. Mine works well, though they did have to do software upgrades and the like. I am very happy with the results, and it is much better than the Alpine kit I had put into my 2006 E90 (sound was less balanced on that one).

I would definitely take it back in and have them look at it.

Did you have it done at Adelaide Motors?
__________________
'05 E90 325i 6sp Man SG 118,032km on the odo (retired) | '06 E90 325i Step SG 121,021km on the odo (retired)
'08 E90 325i LCI Step SG 130,024km on the odo (retired)
'13 D30 328i M-Sport Step | Estoril Blue | Black/Aluminimum | Pro Nav | Xenon HBA | Lane Change Assist 1,760km on the odo
JamieA is offline   Australia
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:45 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST