E90Post
 


European Auto Source
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > I'm having a problem trying to code my car



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-04-2012, 07:30 PM   #1
AndyR83
Major
AndyR83's Avatar
14
Rep
1,025
Posts

 
Drives: E92 335i FBO
Join Date: Oct 2011
Location: PA

iTrader: (5)

I'm having a problem trying to code my car

Hello,

I'm trying to learn to code my E92. I have a cable and just got my laptop in the mail today (running Win-7 Pro 32 bit.) I have been following this PDF guide and using this FAQ thread to guide me. I have successfully completed steps up to and including #37. After that, I have an issue.

Step 38: As directed, I press F1 then F3. The guide states I will be taken to a menu where I sleect my chassis type. This does not happen. Instead, I get the menu where I pick "CAS." When I do so, I get this error:



I assume it must be reading something, since the VIN number populates in the field you can see in the screenshot. What am I doing wrong here?

I have tried unplugging and re-plugging both ends of the cable, removing the key and restarting the entire process from scratch, restarting the laptop, and all the common troubleshooting stuff one might think to try in this situation. I can't think of anything else to try.


EDIT: I just saw the sticky thread that specifically states not to post screenshots of error messages. Trying to get my error log to post, sorry about that!

Last edited by AndyR83; 09-04-2012 at 07:42 PM.
Appreciate 0
      09-04-2012, 08:17 PM   #2
AndyR83
Major
AndyR83's Avatar
14
Rep
1,025
Posts

 
Drives: E92 335i FBO
Join Date: Oct 2011
Location: PA

iTrader: (5)

ERROR! Modul: A_E65CAS.IPS, Proc: FAread, LineNr: 49, ErrorNr: 2062
COAPI-2062: error during reading coding data
CAS, FA_LESEN: ERROR_ECU_INCORRECT_RESPONSE_ID

>> ERROR! Modul: COAPI2.CPP, Proc: coapiRunCabd, LineNr: 06, ErrorNr: 2062
FA_READ

>> ERROR! Modul: COAPI4.CPP, Proc: coapiReadAuftrag, LineNr: 04, ErrorNr: 2062
FA_READ: A_E65CAS
Appreciate 0
      09-04-2012, 09:13 PM   #3
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Make sure man file is empty and cleared of any data in the work folder
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area


Last edited by cn555ic; 09-04-2012 at 09:18 PM.
Appreciate 0
      09-05-2012, 10:58 AM   #4
icucCoding
Banned
0
Rep
96
Posts

 
Drives: X5, ALL4S
Join Date: May 2012
Location: Madison, WI

iTrader: (3)

Update the daten files for E89. It looks like you were using the E65 files.
Appreciate 0
      09-05-2012, 01:16 PM   #5
AndyR83
Major
AndyR83's Avatar
14
Rep
1,025
Posts

 
Drives: E92 335i FBO
Join Date: Oct 2011
Location: PA

iTrader: (5)

After lots of trial and error, I eventually figured out that the car was in the wrong "mode." When I took the key out, put it in, and tried without pressing the start/stop button to turn on accessories it worked. I had been pressing the button before attempting to connect, and it wouldn't work.

About an hour later, the daten file issue became apparent when I tried to code the KOMBI module, lol. I worked through it. So far, so good.

I'm left with two issues:

#1 I can't find the bulb checks to code them out. I went into the NFRM module where they should be but none of them are in there for me to change to nicht_aktiv.

#2 For some reason, my lane change indicator now only blinks once instead of 3 times when activated, though I never modified it intentionally.
Appreciate 0
      09-05-2012, 02:55 PM   #6
michbmw
Second Lieutenant
3
Rep
226
Posts

 
Drives: 2010 328XI
Join Date: Jul 2012
Location: Michigan

iTrader: (0)

For Item #1 what year E90 do you have? or do you know if you have NFRM3? if so NFRM3 is a bit of a different animal

I could not find (i believe this is NFRM2):

KALTUEBERWACHUNG_BLK_V_R
KALTUEBERWACHUNG_BLK_V_L
WARMUEBERWACHUNG_BLK_V_R
WARMUEBERWACHUNG_BLK_V_L
FEHLERMELDUNG_CC_BLK_V_R
FEHLERMELDUNG_CC_BLK_V_L

And was instructed to code the following all to nicht_aktiv:

KALTUE_POL_M2_50_M1_8
KALTUE_FRA_V_M1_13_M2_40
KALTUE_NSL_M2_51_M1_10
WARMUE_POL_M2_50_M1_8
WARMUE_FRA_H_M2_45_M1_12
WARMUE_FRA_V_M1_13_M2_40
WARMUE_NSL_M2_51_M1_10
Appreciate 0
      09-05-2012, 03:51 PM   #7
AndyR83
Major
AndyR83's Avatar
14
Rep
1,025
Posts

 
Drives: E92 335i FBO
Join Date: Oct 2011
Location: PA

iTrader: (5)

I have a 2008 E92. I'll go see if I have those.
Appreciate 0
      09-05-2012, 04:10 PM   #8
michbmw
Second Lieutenant
3
Rep
226
Posts

 
Drives: 2010 328XI
Join Date: Jul 2012
Location: Michigan

iTrader: (0)

my 2010 has NFRM3, i don't know what a 2008 has though cn555ic may know
Appreciate 0
      09-05-2012, 09:43 PM   #9
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
He definitely doesn't have those values u just posted as he as frm2. I already told him to look for

KALTUEBERWACHUNG
WARMUEBERWACHUNG.

That end in BL or Blk. Make all those nicht_aktiv

Then find all the

cc_Meldung

That also end in blk and bl and make those nicht_aktiv
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:56 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST