E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N57 / M57 Turbo Diesel Discussions - 335d > U0100 Lost Communication With ECM/PCM "A" ?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-22-2012, 06:19 PM   #1
crazyinp
Lieutenant
28
Rep
561
Posts

Drives: BMW 335d
Join Date: Jul 2011
Location: Bay Area

iTrader: (4)

Garage List
2011 BMW 335d  [0.00]
U0100 Lost Communication With ECM/PCM "A" ?

I was running some errants today and was doing frequent stops. I pressed the start/stop button and the car started for few seconds then suddenly died. Engine Malfunction Power reduce came on. I tried to start the it again without luck. The engine kept trying to start for 5-6secs without any luck, I had to press the start/stop again to stop it. I let the car sit for 20secs and tried again. This time it started without any issues with SES on the dash. When I got home I read the ECU with the following error code -
U0100 Lost Communication With ECM/PCM "A". I didn't have any issues and the car ran just fine. What do you think might have cause it?
I do have JBD on default setting.
Appreciate 0
      09-22-2012, 06:52 PM   #2
GreekboyD
Brigadier General
Canada
218
Rep
3,029
Posts

Drives: 2009 BMW 335d
Join Date: Jan 2012
Location: Toronto, ON, Canada

iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW 335d  [4.00]
Air flow sensor?
Appreciate 0
      09-22-2012, 07:44 PM   #3
Vreimann
Private First Class
Canada
4
Rep
199
Posts

Drives: 2011 335D M-Sport
Join Date: Mar 2012
Location: Canada

iTrader: (0)

Do you have the convenience package for your car?
__________________
2011 335D
Appreciate 0
      09-22-2012, 08:31 PM   #4
crazyinp
Lieutenant
28
Rep
561
Posts

Drives: BMW 335d
Join Date: Jul 2011
Location: Bay Area

iTrader: (4)

Garage List
2011 BMW 335d  [0.00]
Quote:
Originally Posted by GreekboyD View Post
Air flow sensor?
Don't see how air flow should be related.

Quote:
Originally Posted by Vreimann View Post
Do you have the convenience package for your car?
No convenience package. Car seems fine now. No difference.
Appreciate 0
      03-13-2016, 04:35 PM   #5
FRMTL2_335i
Captain
34
Rep
967
Posts

Drives: E92 335i
Join Date: Mar 2013
Location: ohio

iTrader: (1)

Any updates on this? Did it happen again?
Appreciate 0
      07-31-2016, 12:19 PM   #6
MykD
New Member
United_States
0
Rep
7
Posts

Drives: 07 328i & a Benz E300
Join Date: Mar 2014
Location: West Bradenton, FL

iTrader: (0)

I'd love to know what was up with this. My 07 328i is throwing that code after valvetronic motor replacement and won't start.
Appreciate 0
      08-01-2016, 07:21 PM   #7
Mik325tds
Captain
Mik325tds's Avatar
United_States
213
Rep
811
Posts

Drives: 335d M-Sport
Join Date: Jul 2014
Location: Greater Detroit

iTrader: (0)

Those faults are hard to find. Could be a bad connection or corrosion on CAN connections. It could also be a software bug. U0100 also is set if the application layer CRC is incorrect. Unfortunately, U0100 is a collector DTC for many different faults. Without subfault description it's a needle in a haystack. Try to read "is memory" in ediabas.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:59 PM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST