E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > AA Charge Pipe failing with JB4



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-23-2012, 12:35 AM   #1
Blk33zeroxi
Private First Class
3
Rep
136
Posts

 
Drives: 335xi coupe
Join Date: Mar 2011
Location: NJ

iTrader: (0)

AA Charge Pipe failing with JB4

just put in my JB4 today and after really getting on it, it seems the charge pipes silicone hose keeps popping off under high boost. anyone else having this issue?? No matter what i do or how much i tighten it just seems the hose is not long enough and the clamps are not holding it together, if i take the car past 5k rpm in 1st it just pops... help
Appreciate 0
      09-23-2012, 03:41 AM   #2
Simple3
Lieutenant
12
Rep
555
Posts

 
Drives: f10 550i
Join Date: Jul 2011
Location: USA

iTrader: (7)

Where is popping off at. The throttle body ot hot side pipe? My synapse CP kept popping off too. I noticed when I tightened it where the CP was it would behin to slip down I ended up using 2 hose clamps on the throttle body side alone.
Appreciate 0
      09-23-2012, 08:42 AM   #3
jb's335
Big Boost Addict
United_States
21
Rep
683
Posts

 
Drives: AW e92 335
Join Date: Aug 2008
Location: Lima, OH

iTrader: (12)

Make sure you have the correct BOV spring, sometimes the BOV will not open quickly enough in 1st gear and you will have a huge surge in pressure between the time you let off the gas and the time it takes for the bov to actually open. Either that or your BOV is not getting a good vaccuum signal.

Or it could be your pipe. But I would check your BOV before contacting AA...
Appreciate 0
      09-23-2012, 09:44 AM   #4
Gugs
Cynical
Gugs's Avatar
United_States
5
Rep
439
Posts

 
Drives: E92 JetBlack
Join Date: Jul 2012
Location: Long island

iTrader: (1)

They really make shit parts for 1.

2. It's those 20 cent clamps bro. Go buy some real clamps.

3. AA uses oem Spring clip and oem connection to throttle body. If that's coming off well then u either didn't put the O-ring in Or it's just not seated on fully past the groove for the Spring clip. (Big C clip)
Appreciate 0
      09-23-2012, 06:47 PM   #5
Blk33zeroxi
Private First Class
3
Rep
136
Posts

 
Drives: 335xi coupe
Join Date: Mar 2011
Location: NJ

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jb's335 View Post
Make sure you have the correct BOV spring, sometimes the BOV will not open quickly enough in 1st gear and you will have a huge surge in pressure between the time you let off the gas and the time it takes for the bov to actually open. Either that or your BOV is not getting a good vaccuum signal.

Or it could be your pipe. But I would check your BOV before contacting AA...
I have the synapse bov and not not sure what spring is in it and it also happend today when going from 2nd to 3rd
how do i check if it is getting a good vac signal?

Quote:
Originally Posted by Gugs View Post
They really make shit parts for 1.

2. It's those 20 cent clamps bro. Go buy some real clamps.

3. AA uses oem Spring clip and oem connection to throttle body. If that's coming off well then u either didn't put the O-ring in Or it's just not seated on fully past the groove for the Spring clip. (Big C clip)
its not disconnecting at the throttle body its the silicone hose the keeping popping off right now i just have those standard screw clamps maybe t-bolt clamps will help?
Appreciate 0
      09-23-2012, 08:20 PM   #6
Simple3
Lieutenant
12
Rep
555
Posts

 
Drives: f10 550i
Join Date: Jul 2011
Location: USA

iTrader: (7)

I found the reason mine kept popping off. I had oil build up in there which probably lubed it up so much that a small spike in boost was enough to make it slide right off. Cleaned it up with throttle body cleaner and so far so good. Time for a oil catch can!
Appreciate 0
      09-23-2012, 09:10 PM   #7
bigdnno98
Major
bigdnno98's Avatar
United_States
13
Rep
1,144
Posts

 
Drives: Saving $$ for an F82 M4 :0
Join Date: Jul 2011
Location: Clarksville, TN

iTrader: (7)

Def T bolt clamps
__________________
99 Eclipse GSX dyno numbers soon
12 Maxima Slow
03 EVO 8 600HP Sold
09 e92 335i 440hp Sold
Appreciate 0
      09-23-2012, 11:35 PM   #8
Gugs
Cynical
Gugs's Avatar
United_States
5
Rep
439
Posts

 
Drives: E92 JetBlack
Join Date: Jul 2012
Location: Long island

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by bigdnno98
Def T bolt clamps
Agreed.
Appreciate 0
      09-24-2012, 12:46 PM   #9
ar design II
Captain
ar design II's Avatar
United_States
18
Rep
773
Posts

 
Drives: which one?
Join Date: Jan 2012
Location: Denver, CO

iTrader: (1)

Send a message via AIM to ar design II
Quote:
Originally Posted by bigdnno98 View Post
Def T bolt clamps
This
Appreciate 0
      09-24-2012, 08:59 PM   #10
BLK_08E90
Lieutenant
BLK_08E90's Avatar
6
Rep
421
Posts

 
Drives: 2008 E90 335i, 2011 E70 X5d
Join Date: Aug 2008
Location: SoCAL-San Diego

iTrader: (8)

Try applying some hairspray on the silicone after you clean it, this will make it sticky
Appreciate 0
      09-24-2012, 09:07 PM   #11
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
United_States
246
Rep
18,414
Posts


 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

iTrader: (32)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
T bolt clamps FTW.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:34 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST