E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Saw something today (please chime in E93 owners) on my hardtop switch



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-05-2012, 10:05 AM   #1
Dark_Knight_335
Came to the N55 Darkside
United_States
272

 
Dark_Knight_335's Avatar
 
Drives: 2011 335 E93 M-Sport
Join Date: May 2010
Location: NY/NJ


Posts: 10,523
iTrader: (27)

Saw something today (please chime in E93 owners) on my hardtop switch

I noticed the red light on the right flickered a few times when I turned the car on. Is this some kind of self test for the hardtop, or is this a problem?

No iDrive warnings, so I assume it is normal, but it freaked me out a little

I never noticed it before until now, but that is not to say it wasn't doing it right along.

Please let me know all you vert owners!
Appreciate 0
      10-05-2012, 12:08 PM   #2
JRJ1970
Lieutenant
United_States
18

 
Drives: 2014 428i F32
Join Date: Dec 2008
Location: San Antonio, TX


Posts: 598
iTrader: (0)

I've never noticed this before but I'll see if mine does this next time I start the engine.

As long as that top opens and closes without issues, I wouldn't worry about it. BMWs are known for electrical randomness.
__________________
Jay (in San Antonio, TX)
2014 428i coupe, mineral gray metallic with black interior, black ash trim, luxury edition.
Appreciate 0
      10-05-2012, 12:21 PM   #3
Dark_Knight_335
Came to the N55 Darkside
United_States
272

 
Dark_Knight_335's Avatar
 
Drives: 2011 335 E93 M-Sport
Join Date: May 2010
Location: NY/NJ


Posts: 10,523
iTrader: (27)

So I've noticed! If you could and would report back that would be great brother!
Appreciate 0
      10-05-2012, 09:33 PM   #4
JRJ1970
Lieutenant
United_States
18

 
Drives: 2014 428i F32
Join Date: Dec 2008
Location: San Antonio, TX


Posts: 598
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dark_Knight_335 View Post
So I've noticed! If you could and would report back that would be great brother!
Hey Dark_Knight:

I checked it out this evening when I took the car for a spin and didn't see anything light up on mine. I would just diss it. That drop top goes up and down, it's all good. Yours is too.
__________________
Jay (in San Antonio, TX)
2014 428i coupe, mineral gray metallic with black interior, black ash trim, luxury edition.
Appreciate 0
      10-05-2012, 09:35 PM   #5
sammy_0559
Lieutenant Colonel
United_States
104

 
sammy_0559's Avatar
 
Drives: e93 2008 Montego Metallic 335i
Join Date: Apr 2011
Location: FortWorth, Texas


Posts: 1,946
iTrader: (0)

Garage List
2008 E93 335i  [1.83]
Fancy 2011's... lol my 08 had outdated iDrive and Outdated tail lights lol
Appreciate 0
      10-05-2012, 11:03 PM   #6
Dark_Knight_335
Came to the N55 Darkside
United_States
272

 
Dark_Knight_335's Avatar
 
Drives: 2011 335 E93 M-Sport
Join Date: May 2010
Location: NY/NJ


Posts: 10,523
iTrader: (27)

Quote:
Originally Posted by JRJ1970
Quote:
Originally Posted by Dark_Knight_335 View Post
So I've noticed! If you could and would report back that would be great brother!
Hey Dark_Knight:

I checked it out this evening when I took the car for a spin and didn't see anything light up on mine. I would just diss it. That drop top goes up and down, it's all good. Yours is too.
Thanks so much JR!
It's very faint and you really have to pay attention to it. It is a little flicker - like two little blinks- on the side that has the red light.
I think it may be a power on self test like every other light bulb in the car, and like you said the hardtop works as intended
Lol yea Sammy- All this "fancy" is landing me in the dealership more often than I'd like!
Appreciate 0
      10-05-2012, 11:16 PM   #7
Dark_Knight_335
Came to the N55 Darkside
United_States
272

 
Dark_Knight_335's Avatar
 
Drives: 2011 335 E93 M-Sport
Join Date: May 2010
Location: NY/NJ


Posts: 10,523
iTrader: (27)

Here is a video in case anyone is wondering what I'm talking about. Pay very close attention to the light on the top- you can miss it very easily.

Please copy paste into a browser since I am on mobile and can't remember the tagging:

http://vimeo.com/50836141
Appreciate 0
      10-06-2012, 04:58 PM   #8
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
United_States
314


 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York


Posts: 18,286
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Mine is a 2007 and I only have one light there not two like yours. Mine doesn't blink at all. IMO if your top works, I wouldn't worry about it too much
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      10-07-2012, 11:19 AM   #9
JRJ1970
Lieutenant
United_States
18

 
Drives: 2014 428i F32
Join Date: Dec 2008
Location: San Antonio, TX


Posts: 598
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
Mine is a 2007 and I only have one light there not two like yours. Mine doesn't blink at all. IMO if your top works, I wouldn't worry about it too much
Agree.

I have a 2011 E93 like the OP and mine only has one light as well. I bet if mine had two lights, it'd do the same. Strange.
__________________
Jay (in San Antonio, TX)
2014 428i coupe, mineral gray metallic with black interior, black ash trim, luxury edition.
Appreciate 0
      10-07-2012, 08:25 PM   #10
Dark_Knight_335
Came to the N55 Darkside
United_States
272

 
Dark_Knight_335's Avatar
 
Drives: 2011 335 E93 M-Sport
Join Date: May 2010
Location: NY/NJ


Posts: 10,523
iTrader: (27)

Quote:
Originally Posted by JRJ1970 View Post
Agree.

I have a 2011 E93 like the OP and mine only has one light as well. I bet if mine had two lights, it'd do the same. Strange.
That's bizarre, there should be a green light on the left and a red light on the right above the switch (I have a 2011 as well.)

Thanks for checking though
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:50 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST