E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > BMS DCI Install question



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-04-2012, 09:58 AM   #1
aph335i
Banned
 
Drives: 2009 BMW 335i Coupe
Join Date: Sep 2012
Location: West Point, NY

Posts: 268
iTrader: (3)

BMS DCI Install question

When installing I had to remove a hose which made an Air sucking noise as I removed it. Is this normal? Im also going to follow up with a pic of finished product. It just fits so awkwardly so I want tomake sure mine looks correct. Thanks
aph335i is offline  
0
Reply With Quote
      10-04-2012, 10:01 AM   #2
BigBoosting
First Lieutenant
 
Drives: 09' M3 6MT
Join Date: Aug 2012
Location: Savannah

Posts: 334
iTrader: (2)

It made a sound when you unplugged it, that sounds like you are installing the intakes while the car was running? Umm, first mistake.

Did you follow the directions on their page or the ones sent in the box? There is only one hose you unplug and then you plug it right back in.
BigBoosting is online now  
0
Reply With Quote
      10-04-2012, 10:04 AM   #3
aph335i
Banned
 
Drives: 2009 BMW 335i Coupe
Join Date: Sep 2012
Location: West Point, NY

Posts: 268
iTrader: (3)

No sir the car was deffinately not running. I followed directions on their website. It said to unplug it as one of the first steps and one of the last steps was to reconnect it
aph335i is offline  
0
Reply With Quote
      10-04-2012, 10:06 AM   #4
aph335i
Banned
 
Drives: 2009 BMW 335i Coupe
Join Date: Sep 2012
Location: West Point, NY

Posts: 268
iTrader: (3)

The exact directions from their install guide is "Detach hose from airbox by squeezing base and lifting straight up, and pop hose out of
airbox base clips"
aph335i is offline  
0
Reply With Quote
      10-04-2012, 11:10 AM   #5
JYohay
Banned
 
Drives: 2011 X5
Join Date: Mar 2012
Location: NY

Posts: 2,011
iTrader: (3)

yes this is normal
JYohay is offline  
0
Reply With Quote
      10-04-2012, 11:21 AM   #6
aph335i
Banned
 
Drives: 2009 BMW 335i Coupe
Join Date: Sep 2012
Location: West Point, NY

Posts: 268
iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by JYohay View Post
yes this is normal
thank you sir
aph335i is offline  
0
Reply With Quote
      10-04-2012, 11:42 AM   #7
GetSomeE92
Major
 
Drives: '09 Space Gray E92
Join Date: Mar 2011
Location: Miami, FL

Posts: 1,079
iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by JYohay View Post
yes this is normal
Yup.
GetSomeE92 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-06-2012, 08:13 PM   #8
TN335i
New Member
 
Drives: 2007 335i
Join Date: Sep 2012
Location: Nashville

Posts: 18
iTrader: (1)

Installing mine tomorrow. Is it really a tight fit?
__________________

BMS DCI
TN335i is offline  
0
Reply With Quote
      10-06-2012, 08:41 PM   #9
E90Company
Major General
 
E90Company's Avatar
 
Drives: Car
Join Date: Mar 2012
Location: FL

Posts: 6,142
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by TN335i View Post
Installing mine tomorrow. Is it really a tight fit?
It's not tight by any means, but BMS updated their filters around June so they are going to be bigger than the old ones.

OP, it's normal to hear that sound. If you don't hear it, you have an issue.

This is my bay with the bigger filters:
E90Company is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      10-06-2012, 09:27 PM   #10
X-con335i
Private
 
Drives: 07 bmw e90 335i
Join Date: Jul 2012
Location: San francisco CA

Posts: 64
iTrader: (0)

Mine did the same sound so i
Guess thts normal then
X-con335i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-06-2012, 10:00 PM   #11
PR3CI5N
need4speed
 
PR3CI5N's Avatar
 
Drives: 2010 E90 M 335i
Join Date: Jun 2010
Location: West Coast

Posts: 1,202
iTrader: (15)

It's just a vacuum line that loses the built up pressure when you disconnect it. Nothing to worry about.
__________________
N54
PR3CI5N is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-07-2012, 02:35 AM   #12
AK 335i
Major
 
AK 335i's Avatar
 
Drives: black 335i E90
Join Date: Sep 2012
Location: boynton beach

Posts: 1,294
iTrader: (0)

when I did it I heard the same noise. then when I was done I started the car up and all was well. Or so I thought. upon closer inspection all four tires were flat
AK 335i is offline  
0
Reply With Quote
      11-20-2012, 03:11 PM   #13
Lankster
Sigma Alpha Epsilon
 
Drives: 2007 335xi
Join Date: Apr 2012
Location: Encinitas

Posts: 425
iTrader: (1)

I unplugged the hose and got the same vacuum sound. Definitely normal. However, I accidentally turned the car on thinking I was done and revved a few times. (brakes didnt work so I think that has something to do with the vacuum) but a weird side effect, the car was able to climb RPMs SO much faster and had a lot more burbbling and etc. Sounded Great! But plugged the hose back in and back to normal audibleness.
__________________
Forum Bible http://www.albinoblacksheep.com/flash/posting
JB4, BMS DCI, Dimisa 4" tips, VMR 710 Matt Black, Plasti-Dip Mod
Lankster is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-20-2012, 03:51 PM   #14
VNeBLOB42
Lieutenant Colonel
 
VNeBLOB42's Avatar
 
Drives: 14' GMC Terrain SLT-2
Join Date: May 2011
Location: Folsom, Ca

Posts: 1,679
iTrader: (0)

Garage List
007 335i E92  [3.83]
Send a message via Skype™ to VNeBLOB42
um if I recall, you don't hear the vacuum sound if the car has been sitting for a while, like overnight. It didn't on mine, but when I removed the line after driving I hear the vacuum sound.
__________________

SOLD:: PTF Pro eTune by Dzenno / COBB S1+ E50
Alpina B3 Flash / ETS FMIC / ER CP / CPE DCI
VNeBLOB42 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-20-2012, 04:01 PM   #15
Hisam135i
Major
 
Hisam135i's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2010
Location: Irvine, CA

Posts: 1,158
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by GetSomeE92
Quote:
Originally Posted by JYohay View Post
yes this is normal
Yup.
Normal
__________________
2008 Monaco Blue 335i | Terracotta | Premium | Auto | Comfort Access | Matte-black Grills | Carbon Fiber Splitters | 20% Tint | 1- point E9x Picture Game | Staggered 19' VMR V701 | Legal Disclaimer: My posts on this website cannot be held against me in any issues, such as warranty claims. |
Hisam135i is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:11 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST