E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Suggestion 07 328xi



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-03-2012, 04:57 PM   #1
kevinM1971
New Member
0
Rep
23
Posts

 
Drives: 07 328xi
Join Date: Nov 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Exclamation Suggestion 07 328xi

I need ideas on what to do next I'm getting this ticking/knocking sound when engine is warmed up. At cold start engine sounds perfect I changed all Hydraulic valves, flushed out engine with diesel, changed oil went from 5w-30 to 0w-30 and back to 5w-30 it didn't do anything, I bought all new spark plugs didn't do one thing, I checked rod bearings it had some scratches around the bearing shells but it looks normal. Don't know what to do now, any suggestions of what could cause this problem?

This is what it sounds like
http://www.filedropper.com/img0027

Last edited by kevinM1971; 11-03-2012 at 09:21 PM.
Appreciate 0
      11-04-2012, 09:37 AM   #2
kevinM1971
New Member
0
Rep
23
Posts

 
Drives: 07 328xi
Join Date: Nov 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Anyone has any idea of what could be a possible solution?
Appreciate 0
      11-04-2012, 09:42 AM   #3
Kolyan2k
Brigadier General
60
Rep
3,962
Posts

 
Drives: 2006 S2000
Join Date: Apr 2010
Location: Boston

iTrader: (1)

before even doing all that, wouldn't it be better if you asked BMW tech to troubleshoot the car ? its only like $100 bucks at dealer.
Appreciate 0
      11-04-2012, 10:50 AM   #4
kevinM1971
New Member
0
Rep
23
Posts

 
Drives: 07 328xi
Join Date: Nov 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kolyan2k View Post
before even doing all that, wouldn't it be better if you asked BMW tech to troubleshoot the car ? its only like $100 bucks at dealer.
I did that Dealer couldn't find any problems. This is a used engine I think
I bought it with this problem, I could easily buy another one but I just want to fix it.
Appreciate 0
      11-04-2012, 11:00 AM   #5
Kolyan2k
Brigadier General
60
Rep
3,962
Posts

 
Drives: 2006 S2000
Join Date: Apr 2010
Location: Boston

iTrader: (1)

always worked for me....maybe not from the 1st try, but usually 2nd time senior tech looks at the car.
Appreciate 0
      11-04-2012, 03:45 PM   #6
kevinM1971
New Member
0
Rep
23
Posts

 
Drives: 07 328xi
Join Date: Nov 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kolyan2k View Post
always worked for me....maybe not from the 1st try, but usually 2nd time senior tech looks at the car.
The guy I went to I actually know him personally so I get better treatment than most people but he can't figure out the problem
Appreciate 0
      11-05-2012, 06:59 PM   #7
kevinM1971
New Member
0
Rep
23
Posts

 
Drives: 07 328xi
Join Date: Nov 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Hopefully someone will download the file and listen to it.
Appreciate 0
      11-13-2012, 04:05 PM   #8
kevinM1971
New Member
0
Rep
23
Posts

 
Drives: 07 328xi
Join Date: Nov 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Could this be a VANOS problem?
Appreciate 0
      11-15-2012, 05:19 PM   #9
kevinM1971
New Member
0
Rep
23
Posts

 
Drives: 07 328xi
Join Date: Nov 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Question

What do you guys think about these bearings?

http://postimage.org/gallery/4et4r2xe/
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST