E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > boost leak?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-13-2012, 11:14 AM   #23
335twins
Lieutenant
 
335twins's Avatar
 
Drives: 2009 335i, 2012 x3 35i
Join Date: Mar 2012
Location: AZ

Posts: 433
iTrader: (1)

if the tuner cant read the codes i will hit you up..

Quote:
Originally Posted by nailer335 View Post
Just come use my BT cable already, you can scan the car and figure out whats going on and know exactly how to take care of it.
335twins is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2012, 11:24 AM   #24
335twins
Lieutenant
 
335twins's Avatar
 
Drives: 2009 335i, 2012 x3 35i
Join Date: Mar 2012
Location: AZ

Posts: 433
iTrader: (1)

hit up dzenno at PTF, he told me that he ran into this with cobb and has a fix for it...

Quote:
Originally Posted by MSport35TT View Post
I am using a Cobb Tuner and I get the same hesitation at higher speeds/gear. It's tuned with LT sport. I'm also curious as to what it could be.
335twins is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2012, 02:43 PM   #25
335twins
Lieutenant
 
335twins's Avatar
 
Drives: 2009 335i, 2012 x3 35i
Join Date: Mar 2012
Location: AZ

Posts: 433
iTrader: (1)

Boom, 2AAF code, is that fuel pump plausibility? The thing that sux when they read the code it clears so I have to drive it for a bit and read it again before I go back to the dealer to make sure the code is there, nailer I might hit you up by end of this week. Driving the car on stock map suxxxxxx
__________________
Cobb tuned, Alpina flash

Last edited by 335twins; 11-13-2012 at 05:33 PM.
335twins is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2012, 03:32 PM   #26
huff
Chipper to Tuner
 
huff's Avatar
 
Drives: Alpine White 335i 4DR
Join Date: Jul 2012
Location: NoVA

Posts: 36
iTrader: (0)

I'm having the same issue. curious what is causing this. may not be the Cobb, since I only have the JB plus. getting to check for codes through AutoZone. I have an 07 with 54k miles.
__________________
huff is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-13-2012, 10:51 PM   #27
335twins
Lieutenant
 
335twins's Avatar
 
Drives: 2009 335i, 2012 x3 35i
Join Date: Mar 2012
Location: AZ

Posts: 433
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by huff
I'm having the same issue. curious what is causing this. may not be the Cobb, since I only have the JB plus. getting to check for codes through AutoZone. I have an 07 with 54k miles.
Let me know what you find.
__________________
Cobb tuned, Alpina flash
335twins is offline  
0
Reply With Quote
      11-29-2012, 10:38 PM   #28
huff
Chipper to Tuner
 
huff's Avatar
 
Drives: Alpine White 335i 4DR
Join Date: Jul 2012
Location: NoVA

Posts: 36
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 335twins
Quote:
Originally Posted by huff
I'm having the same issue. curious what is causing this. may not be the Cobb, since I only have the JB plus. getting to check for codes through AutoZone. I have an 07 with 54k miles.
Let me know what you find.
did the AutoZone diagnostic tool no codes. any updates on your end. tempted to remove JB+ this weekend but doubtful that this is the cause.
__________________
huff is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 12:07 AM   #29
335twins
Lieutenant
 
335twins's Avatar
 
Drives: 2009 335i, 2012 x3 35i
Join Date: Mar 2012
Location: AZ

Posts: 433
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by huff
Quote:
Originally Posted by 335twins
Quote:
Originally Posted by huff
I'm having the same issue. curious what is causing this. may not be the Cobb, since I only have the JB plus. getting to check for codes through AutoZone. I have an 07 with 54k miles.
Let me know what you find.
did the AutoZone diagnostic tool no codes. any updates on your end. tempted to remove JB+ this weekend but doubtful that this is the cause.
What exactly are you experiencing? I took the tune off and installed Cobb and the jerking is gone.
__________________
Cobb tuned, Alpina flash
335twins is offline  
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 06:57 AM   #30
MCweapon
New Member
 
Drives: 08 335i
Join Date: Apr 2012
Location: PA

Posts: 25
iTrader: (0)

I bet you have a misfire, and it's a pending code (no light).
MCweapon is offline  
0
Reply With Quote
      12-10-2012, 10:12 PM   #31
huff
Chipper to Tuner
 
huff's Avatar
 
Drives: Alpine White 335i 4DR
Join Date: Jul 2012
Location: NoVA

Posts: 36
iTrader: (0)

was not ready or willing to remove the JB+, I removed the solenoid bypass and the power came back. the jerkiness is gone. Xing fingers that I don't get the code due to the JB in 100% . will do Cobb and have the bt reset tool eventually.
__________________
huff is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:20 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST