E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > SOS not working randomly.....



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-17-2012, 09:44 AM   #1
06330iBeamer
New Member
United_States
0

 
Drives: Black 06 330i
Join Date: May 2012
Location: Tallahassee


Posts: 22
iTrader: (0)

SOS not working randomly.....

So since I have gotten this car in Aug of 2011, i have several random times when the SOS just hasn't worked when I turned the car on and when that happens the whole nav/sat radio/radio/iDrive system doesn't work. Has anyone else had this issue, is it an easy fix, a fuse, or something serious about to go down and cost me big bucks? Thanks for any and all help.
Appreciate 0
      11-07-2012, 12:53 PM   #2
carlosalbertogui
Second Lieutenant
5

 
Drives: bmw E91 facelifted by me
Join Date: Jun 2010
Location: portugal


Posts: 235
iTrader: (0)

SOS call system failure!!
Appreciate 0
      11-07-2012, 01:39 PM   #3
rcurley55
Private
0

 
Drives: 2010 535i
Join Date: Feb 2009
Location: SF, CA


Posts: 92
iTrader: (0)

I had one of those yesterday after installing 6.0.1 on my iPhone 4S. Every call I made on the iPhone wouldn't switch over to the car, nor would it mute the music, despite the fact that the car and phone were paired.

I restored the phone, repaired it with the car, and it worked ok this morning. From what I gather, it can be triggered by the bluetooth connection.
Appreciate 0
      11-12-2012, 01:41 PM   #4
carlosalbertogui
Second Lieutenant
5

 
Drives: bmw E91 facelifted by me
Join Date: Jun 2010
Location: portugal


Posts: 235
iTrader: (0)

i have delete the error in bmw dealer
i have unpaired the iphone
without any blueethooth phone in use
after 20 mins error present again!!!!
Appreciate 0
      11-15-2012, 11:45 AM   #5
carlosalbertogui
Second Lieutenant
5

 
Drives: bmw E91 facelifted by me
Join Date: Jun 2010
Location: portugal


Posts: 235
iTrader: (0)

i have a euro car

can someone see if this is true

The problem for U.S. cars, we don't have SA612 for Assist, rather we have SA639 (BMW Assist with Bluetooth), and if you remove SA639, you also loose Bluetooth. I am not sure how to remove Assist, and add just Bluetooth. I will play around with it some more though and see if I can figure it out. Let me know if you are able to get yours working, and if so, how.
Appreciate 0
      11-15-2012, 08:57 PM   #6
snoozee
Second Lieutenant
2

 
Drives: 318i
Join Date: Mar 2012
Location: Singapore


Posts: 213
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by carlosalbertogui View Post
i have a euro car

can someone see if this is true

The problem for U.S. cars, we don't have SA612 for Assist, rather we have SA639 (BMW Assist with Bluetooth), and if you remove SA639, you also loose Bluetooth. I am not sure how to remove Assist, and add just Bluetooth. I will play around with it some more though and see if I can figure it out. Let me know if you are able to get yours working, and if so, how.

the TCU controls the bluetooth. but if you have usb/aux in on your car, you can code in SA664 to activate the bluetooth on the MULF module. else you need do a 6FL retrofit to get the bluetooth back if you remove the assist option.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:59 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST