E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Razor Phone Trouble



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-15-2005, 05:57 PM   #1
HPF Chris
Lieutenant
 
Drives: 2006 330i & 530i
Join Date: May 2005
Location: Portland, OR

Posts: 500
iTrader: (0)

Razor Phone Trouble

Anybody else have trouble getting their Razor phone to interface with their BMW? I have 2 Razor phones and can't get either to interface with my E90 330i or 530i. BMW says I may need to get a software update on the phone. Anybody else get it working?

Chris.
HPF Chris is offline  
0
Reply With Quote
      09-15-2005, 06:48 PM   #2
packetninja
New Member
 
Drives: 06 330i silver/blk
Join Date: Aug 2005
Location: Virginia Beach

Posts: 19
iTrader: (0)

Did you (stupid question) turn on the bluetooth?

Also did you search with your car and input the 4 digit code?

Mine works fine..however it doesn't seem transfer
packetninja is offline  
0
Reply With Quote
      09-15-2005, 08:32 PM   #3
arn
Private First Class
 
Drives: E90 325i|06'RX400h
Join Date: Sep 2005
Location: Philadelphia <-> NYC

Posts: 109
iTrader: (0)

Send a message via AIM to arn
i got the razor to work with my e90. i doubt the phone needs software since i have the first generation razor. It's pretty much the same concept as if you were connecting your phone to your bluetooth headset, just make sure the bluetooth on your car is turned on.
__________________
2006: 325i: Monaco blue with black interior, step, nav, premium, xenon, cold weather, sat.
arn is offline  
0
Reply With Quote
      09-15-2005, 09:18 PM   #4
lkw15
Major
 
lkw15's Avatar
 
Drives: 2011 e90 328i
Join Date: Aug 2005
Location: Virginia

Posts: 1,031
iTrader: (2)

Garage List
1976 BMW 2002  [5.00]
2015 M3  [0.00]
2013 BMW X5 35i Pre ...  [5.00]
my razr is working just fine as well...
lkw15 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-16-2005, 02:09 AM   #5
puck724
COLTS 4 LIFE!!!
 
puck724's Avatar
 
Drives: 2006 330i
Join Date: Aug 2005
Location: california

Posts: 1,745
iTrader: (1)

Garage List
2006 330i  [0.00]
got my car today, worked jsut fine with my tmobile razr...even got the phone booth on there without a problem...a little lag but thats it...
__________________
2006 330i --sapphire black--black leather --alumminum trim --premium package --cold weather package --park distace control --automatic transmission --navigation with iDrive
puck724 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-16-2005, 06:40 AM   #6
06graphite
Second Lieutenant
 
06graphite's Avatar
 
Drives: '07 328xi Coupe
Join Date: Aug 2005
Location: Plainville, MA

Posts: 226
iTrader: (0)

mine has worked fine from the day i got the car. except for sometimes the car doesn't acknowledge that a call has ended...
06graphite is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-16-2005, 07:19 AM   #7
ntpcrew13
Lieutenant Colonel
 
ntpcrew13's Avatar
 
Drives: Arctic e90 330i
Join Date: Apr 2005
Location: chicago,il (mokena)

Posts: 1,598
iTrader: (29)

Garage List
Send a message via AIM to ntpcrew13
mine works fine as well. i have 2 different razrs linked up to my e90 and they both work flawlessly. the sound is clear, the phonebook transfers easily, and the other party on the line doenst even realize they are on speaker phone.
__________________
......support your local vendors. view my garage for a list of mods.

ntpcrew13 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      09-16-2005, 12:39 PM   #8
HPF Chris
Lieutenant
 
Drives: 2006 330i & 530i
Join Date: May 2005
Location: Portland, OR

Posts: 500
iTrader: (0)

I'm having trouble getting the phone to connect to my 530i. When I use the iDrive for the phone it says "Activate Phone"

So far I went into the phone and chose the Bluetooth link -> setup -> Find me. In the iDrive under options it appeared to connect and there was a status bar that displayed that appeared to be transfering data from the phone to the car.

However, when I choose phone in the car it still says "Activate Phone"

Any help would be appreciated.

Chris.
HPF Chris is offline  
0
Reply With Quote
      09-19-2005, 06:56 AM   #9
06graphite
Second Lieutenant
 
06graphite's Avatar
 
Drives: '07 328xi Coupe
Join Date: Aug 2005
Location: Plainville, MA

Posts: 226
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by HorsepowerFreak
I'm having trouble getting the phone to connect to my 530i. When I use the iDrive for the phone it says "Activate Phone"

So far I went into the phone and chose the Bluetooth link -> setup -> Find me. In the iDrive under options it appeared to connect and there was a status bar that displayed that appeared to be transfering data from the phone to the car.

However, when I choose phone in the car it still says "Activate Phone"

Any help would be appreciated.

Chris.

You need to have the phone search for the car. After you make the car ready, go to your phone, get to the bluetooth link screen, select handsfree, then choose [Look for Devices]

Hope this helps
06graphite is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-19-2005, 10:11 PM   #10
ravinxd
Enlisted Member
 
Drives: '11 E92 with M-sport pkg
Join Date: May 2005
Location: Coralville, IA

Posts: 34
iTrader: (0)

I'm having the same trouble. Bluetooth won't turn on. I called the dealer, and I'm taking the car in for a software update tomorrow morning. I'll update this post, and let you know if it works. For information on the software update, see post on this topic below.

http://www.e90post.com/forums/showth...luetooth+setup
ravinxd is offline  
0
Reply With Quote
      09-20-2005, 06:43 PM   #11
ravinxd
Enlisted Member
 
Drives: '11 E92 with M-sport pkg
Join Date: May 2005
Location: Coralville, IA

Posts: 34
iTrader: (0)

Good news! The software upgrade for the car worked. The phone pairs perfectly now.
ravinxd is offline  
0
Reply With Quote
      09-21-2005, 11:55 AM   #12
HPF Chris
Lieutenant
 
Drives: 2006 330i & 530i
Join Date: May 2005
Location: Portland, OR

Posts: 500
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ravinxd
Good news! The software upgrade for the car worked. The phone pairs perfectly now.
Interesting. I brought both of my BMW's (330 and 530) to them because neither would work with our phones. The satellite radio didn't work in the 530i so they had to replace the main control unit for it, but they said the phones didn't work because the phones needed a software update. I just bought these phones however. Does my dealership just not know what they're doing here?

Chris.
HPF Chris is offline  
0
Reply With Quote
      09-21-2005, 12:13 PM   #13
ravinxd
Enlisted Member
 
Drives: '11 E92 with M-sport pkg
Join Date: May 2005
Location: Coralville, IA

Posts: 34
iTrader: (0)

HorsepowerFreak - Perhaps your dealership might not be savvy to the software upgrade. There's a good chance that it will solve the problem, since I had the exact same phone problem prior to the software upgrade. It paired up beautifully after the upgrade. If you wish, I can post the exact programming update that was listed on the repair order.
ravinxd is offline  
0
Reply With Quote
      09-21-2005, 07:43 PM   #14
ravinxd
Enlisted Member
 
Drives: '11 E92 with M-sport pkg
Join Date: May 2005
Location: Coralville, IA

Posts: 34
iTrader: (0)

Here's what's on the work order:

Found Measure 84-213-05 for reprogramming car with CIP 16.1 or higher. Reprogrammed with CIP 18.01.

There was also a note from the technician that the CIP 18.01 is related to a drivability recall. A second line on the work order that stated the following:

Found recall 120905 OBD programming is due. Reprogrammed car per recall campaign with 18.01 and encoded complete car. Reinitialized sunroof and steering angle sensor.

Hope that helps.
ravinxd is offline  
0
Reply With Quote
      09-22-2005, 10:23 AM   #15
Oz
Lieutenant Colonel
 
Oz's Avatar
 
Drives: 2006 330i, 2004 X5
Join Date: Aug 2005
Location: Wayne, NJ

Posts: 1,770
iTrader: (1)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via AIM to Oz Send a message via MSN to Oz
Quote:
Originally Posted by 06graphite
mine has worked fine from the day i got the car. except for sometimes the car doesn't acknowledge that a call has ended...
Same here

Phone works great with the car. Try updating the software
__________________
2006 330i Steptronic/Alpine White/Black Leather/Burl Walnut Trim/Premium Package/iDrive/Heated Seats/Winter: STYLE 159 Blizzak LM-22 RFT/Summer: TBD
2004 X5 Steptronic/Alpine White/Grey Leather/Poplar Trim/Premium Package/Heated Seats/iPod Adapter
Oz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-02-2006, 11:18 AM   #16
drfoster
New Member
 
Drives: 2006 325i, Premium/Sport
Join Date: Jan 2006
Location: Provo, Utah

Posts: 7
iTrader: (0)

How to find the current CIP version?

Is there a way to see which CIP version is currently installed?

Car is an 06 325i Premium/Sport with an 9/05 build date.
drfoster is offline  
0
Reply With Quote
      01-02-2006, 01:19 PM   #17
HPF Chris
Lieutenant
 
Drives: 2006 330i & 530i
Join Date: May 2005
Location: Portland, OR

Posts: 500
iTrader: (0)

The first 2 times I brought my 330i and 530i in to "Kuni BMW" to have my cell phones set up (since they couldn't make it work when I bought it from them), they never called me back. When I called them a couple days later they said, Oh, I need the phone to do the setup. I said "You asked me for it when I left it there so I gave you my cell phone!!!". A couple days later they still didn't call me back so I called them to find out what was going on. They told me there is nothing they can do, it's a problem with the phone.

I took it back to the dealership "Kuni BMW" for the THIRD time after reading your posts on this forum, and told them that the people I am speaking to are saying you don't know what you are doing. They promptly found out how to set up the phone and fixed it in both of my BMW's. They really didn't seem to care that it's a 30 mile drive for two people "twice" each time I brought it there not to mention I was without a cell phone each time.

They probably didn't open a workorder on the 2nd and 3rd time I brought it back so that the BMW surveys never got triggered. Which is B.S. I really wanted BMW to call me so I could let them know what happened but this never occurred. This may also be why they never called me back to let me know they're done with the car. What a great way to skew BMW manufacturer survey results.

I also had to bring my 530i back to them several times to get the satellite radio to work. Each time they told me it was Cirrus's problem until I demanded they fix it. I also had to call them back to find out if the car was done each time they had it. I will never bring my 330i and 530i back to them again for service.

Chris.

Last edited by HPF Chris; 01-02-2006 at 01:34 PM.
HPF Chris is offline  
0
Reply With Quote
      01-03-2006, 07:42 PM   #18
boneshester
Registered
 
Drives: BMW 330 Cic 2004
Join Date: Jan 2006
Location: FL

Posts: 1
iTrader: (0)

How do I set up my 330cic to sync with my razor phone? I cannot get my dealership to tell me. Each time I go to the dealership they tell me the "one guy that knows how to do it is not there".
boneshester is offline  
0
Reply With Quote
      01-05-2006, 08:12 PM   #19
servman
Registered
 
Drives: E90 330I sport premium
Join Date: Jan 2006
Location: Oregon

Posts: 2
iTrader: (0)

Bluetooth

I have had my vehicle serviced multiple times at Kuni and find them to be very professional. in fact I have bought two cars there in the last seven months. I did have an issue with my Bluetooth phone that is actually not on the approved list and they were able to pair it and make it work without any issue.

If you have a problem with their service why not take it up with the service manager rather than voicing it to BMW? The dealer is there to take care of us and getting the proper relationship is very important. No body is infallible and I can't imagine that they want to lose your business.

Give them a call I think his name is Brent.
servman is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:45 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST