E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > 29f3 code...solutions?...please help low pressure fuel sensor



View Poll Results: 29F3 Low Pressure fuel sensor code..tune? ....Fixed?
29F3 LP fuel sensor code with Tune, Fixed 6 33.33%
29F3 LP fuel sensor with Tune, wont go away 10 55.56%
29F3 LP fuel sensor code Stock, Fixed 1 5.56%
29F3 LP fuel sensor code Stock, wont go away 1 5.56%
Voters: 18. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-30-2012, 09:36 PM   #1
neilvosko
Major
 
neilvosko's Avatar
 
Drives: 335i e92 FBO
Join Date: Dec 2011
Location: miami

Posts: 1,398
iTrader: (16)

29f3 code...solutions?...please help low pressure fuel sensor

So i had this pesky 29f3 code pop up so i replaced the low pressure sensor but the code came back, i see many others are having this issue so i wanted to get the community to weigh in.

if you had this code, please post if you are running a tune, which tune, and a solution, how did you get the code to clear.
Thanks in advance.
neilvosko is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 09:54 PM   #2
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,278
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
FBO running Procede 2.5 with meth/ nitrous. Had this code for years and car ran perfect. Had this code since procede started reading codes and everytime I cleared the sucker it came right back. Left it alone for awhile until it totally failed and the car wouldn't run anything past 4500k rpms. If I drove normal it would run fine. Once I go past 4000-4500k rpms the car would buck and feel like someone slammed on the brakes and then it would feel like its running on 3 cylinders which it was as there was also a 29dc code for injector cutoff. Diagnose the LP fuel sensor was totally wack with INPA reading the Measurement Block 6 readings and it showed the sensor was totally bricked as the values from the readings were not moving at all which a functional sensor would be hovering around 5000 Hpa. Changed out the sensor and Cleared the error and car is running better than ever. Code has not come back at all. Fuel trims also seemed to have stabilized from logs but my car has never run better then after changing out this sensor. Could you possibly have the luck of installing a new sensor that was faulty again?? This is quite possible and If it was my car I would change it out to another one just to rule it out. Good luck
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area


Last edited by cn555ic; 11-30-2012 at 10:38 PM.
cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 10:08 PM   #3
neilvosko
Major
 
neilvosko's Avatar
 
Drives: 335i e92 FBO
Join Date: Dec 2011
Location: miami

Posts: 1,398
iTrader: (16)

hummmm, very very intersting. did your read the resistance of sensor? how did you diagnose it?
neilvosko is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 10:14 PM   #4
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,278
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
I used INPA and used Measurement Block 6 readings which has a LP sensor reading. A normal sensor should be running at ~5000 Hpa. Mine was pegged 7403 but it didn't fluctuate at all which it suppose to. Here is my thread on it. I originally thought for sure it was a HPFP issue. I honestly think you caught a bad break a installed a brand new sensor that is defective..If it was my car I would try and get another one and install it onto the car and see if this get rid of the code once and for all...

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=724147
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area


Last edited by cn555ic; 11-30-2012 at 10:37 PM.
cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-30-2012, 11:40 PM   #5
08AlpineE90
Second Lieutenant
 
Drives: 2008 E90 335i
Join Date: Feb 2012
Location: Atlanta

Posts: 278
iTrader: (3)

I have a 2008 335i E90 and have had this code ever since installing catless DP's. I just installed a brand new low pressure fuel sensor cleared the codes and the code still pops up on my p3 vent gauge. Stumped as to what to do next. I am running Procede V5 Rev 3.
08AlpineE90 is offline  
0
Reply With Quote
      12-01-2012, 12:46 AM   #6
neilvosko
Major
 
neilvosko's Avatar
 
Drives: 335i e92 FBO
Join Date: Dec 2011
Location: miami

Posts: 1,398
iTrader: (16)

I can't believe the number of us having this same issue. Definitely a design flaw
neilvosko is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-01-2012, 12:46 AM   #7
neilvosko
Major
 
neilvosko's Avatar
 
Drives: 335i e92 FBO
Join Date: Dec 2011
Location: miami

Posts: 1,398
iTrader: (16)

Thanks cn I will try to get a new sensor
neilvosko is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-01-2012, 08:08 AM   #8
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,278
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by 08AlpineE90 View Post
I have a 2008 335i E90 and have had this code ever since installing catless DP's. I just installed a brand new low pressure fuel sensor cleared the codes and the code still pops up on my p3 vent gauge. Stumped as to what to do next. I am running Procede V5 Rev 3.
Hmmm if that's the case then OP I am not sure changing out a new sensor is your issue. There is another one person that changed it out to a new one and also still getting the same code.
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-01-2012, 10:58 AM   #9
pimple
Private
 
Drives: 335i N54
Join Date: Mar 2005
Location: .

Posts: 88
iTrader: (0)

I replaced my low pressure sensor recently after getting 29F3 despite several resets. I had also been getting a 2AAF, fuel pump plausability, for a while. A week later I replaced the low pressure fuel pump. No such codes any more.
pimple is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-01-2012, 02:56 PM   #10
neilvosko
Major
 
neilvosko's Avatar
 
Drives: 335i e92 FBO
Join Date: Dec 2011
Location: miami

Posts: 1,398
iTrader: (16)

Nice, did u upgrade the fuel pump?
neilvosko is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-01-2012, 03:05 PM   #11
neilvosko
Major
 
neilvosko's Avatar
 
Drives: 335i e92 FBO
Join Date: Dec 2011
Location: miami

Posts: 1,398
iTrader: (16)

Do you still have the old one? I am looking to buy one to do Terry's upgrade.
neilvosko is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-02-2012, 10:44 PM   #12
pimple
Private
 
Drives: 335i N54
Join Date: Mar 2005
Location: .

Posts: 88
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by neilvosko View Post
Do you still have the old one? I am looking to buy one to do Terry's upgrade.
I've still got it. PM me please if you're interested.
pimple is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-02-2012, 10:49 PM   #13
Bigugly
sheesh!
 
Bigugly's Avatar
 
Drives: 98 M3
Join Date: Apr 2012
Location: Houston

Posts: 133
iTrader: (0)

Ignore 2aaf. It doesn't do anything.
Bigugly is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-02-2012, 11:41 PM   #14
diddlkiss
Second Lieutenant
 
Drives: 2010 335i E90 Lci N54
Join Date: May 2012
Location: Tsingtao

Posts: 247
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by neilvosko View Post
So i had this pesky 29f3 code pop up so i replaced the low pressure sensor but the code came back, i see many others are having this issue so i wanted to get the community to weigh in.

if you had this code, please post if you are running a tune, which tune, and a solution, how did you get the code to clear.
Thanks in advance.
I get the code and 29E2 in last week.
I guess its the low perssure sensor,
I 'm install sensor now,its very hard.
I must to delete the throtle,instake.
Attached Images
 
diddlkiss is offline   China
0
Reply With Quote
      12-03-2012, 02:55 AM   #15
kelvin2010
Lieutenant
 
kelvin2010's Avatar
 
Drives: E92 335i AW
Join Date: Nov 2010
Location: Oregon

Posts: 490
iTrader: (7)

I had 29F3 last week...fixed under CPO warranty...code is gone..
kelvin2010 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-03-2012, 09:19 AM   #16
JStang
N54 ADDICT
 
JStang's Avatar
 
Drives: FBO E92 335i
Join Date: Dec 2010
Location: St. Petersburg, FL

Posts: 2,948
iTrader: (6)

There are multiple 29F3 threads going right now. This is obviously becoming a very common issue with these cars

I have also had the 29F3 code present for a few weeks. I have been getting pro tuned by PTF and we decided to put it on hold until I got the sensor replaced. The car runs fine but the logs show an actual of 145.01 at all times. Jake wants to make sure that we have everything running properly before we move forward.

My new sensor will be in this week and I will report back to see if the code is gone and requested numbers are being met. If this doesn't work, I may need to swap out my LPFP.
__________________
JStang is offline  
0
Reply With Quote
      12-03-2012, 09:33 AM   #17
2wheelsrbetter
Lieutenant
 
2wheelsrbetter's Avatar
 
Drives: AW 07 e90 335i
Join Date: May 2009
Location: Bucks County PA

Posts: 442
iTrader: (10)

i finally got time to change my lpfs a few weeks ago. have driven the car a few times since and no cutting out
i haven't checked/reset codes, but it's not giving me symptoms so i'm assuming the issue was fixed.
thanks steve for all your input on this subject!
__________________
mods: missing exhaust, fmic, condensor, radiator, oil cooler, ps cooler, trans heat exchanger, turbo charge pipe
2wheelsrbetter is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-03-2012, 01:26 PM   #18
Mattgfx
Lieutenant
 
Mattgfx's Avatar
 
Drives: 11 328i xDrive
Join Date: Oct 2009
Location: NY

Posts: 529
iTrader: (0)

Just got 29F3 code the other day, and it wont clear. I am guessing my sensor is going bad! Car runs perfectly fine as of now... It really sucks this is such a bitch to change and i feel like i should do valve cleaning service also since you have to remove the intake manifold.
__________________
08 135i | Alpine White |SOLD
11 328i xDrive | Jet Black |
Mattgfx is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-03-2012, 02:12 PM   #19
ragingpanda
Lieutenant
 
Drives: 135i
Join Date: May 2012
Location: Florida

Posts: 511
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kelvin2010 View Post
I had 29F3 last week...fixed under CPO warranty...code is gone..
Did they state they replaced the low pressure fuel sensor in the invoice? Hopefully I can tackle this code later this week as well.

Damn this 29F3!
ragingpanda is offline  
0
Reply With Quote
      12-03-2012, 02:26 PM   #20
Shadow007
First Lieutenant
 
Drives: 2009 335i coupe monaco blue
Join Date: Apr 2012
Location: Good Ol Deutschland

Posts: 343
iTrader: (2)

Where can I order the sensor from? Im stationed in Germany and paying anything in euros is a bitch... I'm having the same problems as well. It seems like this time of the year all of the bimmers seem to have a "auto f*ck up" date programed or something. Too many people with the same issues.
__________________
E92 Monaco Blue AT 335I/ VTT S2B2/ JB4 G5 / Wedge Flash/ BMS DCI/ ER CP w/ Synaspe BOV/ M2 Exhaust/VRSF Dp's/ ETS 5' FMIC/ BMS OCC/ Coolingmist CMGS Autolearn Meth Kit/ VMR V710/ ST V1 Coilovers/BMS Spacers/Aero Lip/m3 replica side skirts/m3 Spoiler/BSW stage 1 audio uprade/ P3 Gauge/20k HID AE/3k HID Fogs/ interior led upgrade/ painted reflectors/ black kidney grills/
Shadow007 is offline   Germany
0
Reply With Quote
      12-03-2012, 09:07 PM   #21
neilvosko
Major
 
neilvosko's Avatar
 
Drives: 335i e92 FBO
Join Date: Dec 2011
Location: miami

Posts: 1,398
iTrader: (16)

how did you get warranty work since there is no SES light?
are you FBo?

Quote:
Originally Posted by kelvin2010 View Post
I had 29F3 last week...fixed under CPO warranty...code is gone..
neilvosko is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-05-2012, 03:44 AM   #22
kelvin2010
Lieutenant
 
kelvin2010's Avatar
 
Drives: E92 335i AW
Join Date: Nov 2010
Location: Oregon

Posts: 490
iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by ragingpanda View Post
Did they state they replaced the low pressure fuel sensor in the invoice? Hopefully I can tackle this code later this week as well.

Damn this 29F3!
Yes...they did...I was told the low pressure sensor was bad and has been replaced..
kelvin2010 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
29f3, low pressure fuel

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:07 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST