E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > CCC Replacement - No Bass or Voice Commands



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-03-2012, 02:36 PM   #1
rentonrider
Banned
6
Rep
412
Posts

 
Drives: E92 M3
Join Date: Sep 2011
Location: Renton, WA

iTrader: (2)

Garage List
2011 BMW M3  [3.50]
CCC Replacement - No Bass or Voice Commands

Anyone replace a CCC unit for a 2006 E60 530? The original CCC had the brown screen. The replacement CCC has a grey screen. Once swapped out all works except no bass and no voice commands. What's the proper way to get this working? Thanks in advance.

Last edited by rentonrider; 12-03-2012 at 02:43 PM.
Appreciate 0
      12-03-2012, 11:13 PM   #2
jmb85
Second Lieutenant
jmb85's Avatar
United_States
2
Rep
215
Posts

 
Drives: 335i Coupe
Join Date: Sep 2012
Location: Jax NC

iTrader: (4)

Weird. I had the grey CCC, replaced with Brown CCC and now I have too much bass.
Appreciate 0
      12-03-2012, 11:20 PM   #3
rentonrider
Banned
6
Rep
412
Posts

 
Drives: E92 M3
Join Date: Sep 2011
Location: Renton, WA

iTrader: (2)

Garage List
2011 BMW M3  [3.50]
Quote:
Originally Posted by jmb85
Weird. I had the grey CCC, replaced with Brown CCC and now I have too much bass.
Seriously?
Appreciate 0
      12-04-2012, 12:21 PM   #4
rentonrider
Banned
6
Rep
412
Posts

 
Drives: E92 M3
Join Date: Sep 2011
Location: Renton, WA

iTrader: (2)

Garage List
2011 BMW M3  [3.50]
Ok bass has been fixed. All I had to do was expert mode reset the following modules: Cgate, chost, ctune, caudi, cappl. It didn't work at first. Then let the car sleep, then like magic the bass came back on in the morning. No voice command but who uses that anyway.
Appreciate 0
      12-04-2012, 02:04 PM   #5
GenePoole
Lieutenant
9
Rep
537
Posts

 
Drives: '06 E90 330i
Join Date: Apr 2010
Location: Brighton, IL

iTrader: (0)

If you went from the brown screen to the grey screen, then you probably need an FSC code to activate the voice command stuff. I've got a disc of all the US VINs and their FSC codes for the model years affected, but I don't know of any way to to activate the FSC except with Progman. The VIN of the newer CCC unit will have to be changed (probably only possible with Tool32) as the FSC codes are linked to the VIN.
Appreciate 0
      12-04-2012, 02:41 PM   #6
rentonrider
Banned
6
Rep
412
Posts

 
Drives: E92 M3
Join Date: Sep 2011
Location: Renton, WA

iTrader: (2)

Garage List
2011 BMW M3  [3.50]
Quote:
Originally Posted by GenePoole View Post
If you went from the brown screen to the grey screen, then you probably need an FSC code to activate the voice command stuff. I've got a disc of all the US VINs and their FSC codes for the model years affected, but I don't know of any way to to activate the FSC except with Progman. The VIN of the newer CCC unit will have to be changed (probably only possible with Tool32) as the FSC codes are linked to the VIN.
Thanks for the input. The biggest thing was the bass. The voice command isn't a big deal. Don't have progman either. Thx!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:10 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST