E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > It might be a coincidence but...



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-11-2012, 04:56 PM   #1
Hope
First Lieutenant
 
Drives: BMW 320D M Sport
Join Date: May 2011
Location: UK

Posts: 328
iTrader: (2)

It might be a coincidence but...

ever since I fitted my Alpine upgrade my iDrive seems to struggle to get reception! I pretty much had 100% coverage with it before but since fitting the Alpine upgrade kit it only seems to get a signal 5% of the time and even then it isn't long lasting!

Any ideas anyone? Have I disturbed something? The leads into the silver box all seem to be connected fine :/

Advice would be appreciated because it has made the whole iDrive system very useless for me
Hope is offline  
0
Reply With Quote
      12-12-2012, 03:30 AM   #2
A_P
Lieutenant Colonel
 
Drives: E46 M3
Join Date: Mar 2012
Location: South East

Posts: 1,698
iTrader: (0)

I have no idea what the alpine upgrade system is. But I presume you are talking about gps or FM reception. In both cases I believe that the aerials require a power lead to boost signal strength.

Have you rechecked all you wiring? Makkan, AWBimmer, Mega. Are the ppl to PM mate.
A_P is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      12-12-2012, 10:13 AM   #3
Hope
First Lieutenant
 
Drives: BMW 320D M Sport
Join Date: May 2011
Location: UK

Posts: 328
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by A_P
I have no idea what the alpine upgrade system is. But I presume you are talking about gps or FM reception. In both cases I believe that the aerials require a power lead to boost signal strength.

Have you rechecked all you wiring? Makkan, AWBimmer, Mega. Are the ppl to PM mate.
Hmm! So it could be a fuse then? Very rarely it does get signal which implies a very weak signal or lack of amplification like you say.
Hope is offline  
0
Reply With Quote
      12-13-2012, 09:49 AM   #4
Hope
First Lieutenant
 
Drives: BMW 320D M Sport
Join Date: May 2011
Location: UK

Posts: 328
iTrader: (2)

This worked fine yesterday, tends to get no signal when I am sat in traffic!? :S

Any advice please chaps?
Hope is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:07 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST