E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Cosmetic and Lighting Modifications (exterior/interior) > Where is the footwell module?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-16-2013, 06:48 AM   #1
rich123321
Captain
rich123321's Avatar
United_States
13
Rep
795
Posts

 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
Where is the footwell module?

Hey guys. I ordered a frm2 for new lighting features but I have no idea where the footwell module is. Does anyone know where it is on my 06 E90? Thanks guys
Appreciate 0
      01-16-2013, 10:41 AM   #2
NivMan
Banned
India
0
Rep
45
Posts

 
Drives: '08 E90 335i
Join Date: Jan 2013
Location: Atlanta, GA

iTrader: (0)

Here:

Appreciate 0
      01-16-2013, 10:54 AM   #3
rich123321
Captain
rich123321's Avatar
United_States
13
Rep
795
Posts

 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
Quote:
Originally Posted by NivMan
Here:

Thanks so much. So I have to unscrew the footwell "undercover"?
Appreciate 0
      01-16-2013, 11:09 AM   #4
DUI Elite
///M at Heart
DUI Elite's Avatar
22
Rep
1,719
Posts

 
Drives: 2006 SGM E90
Join Date: Jan 2011
Location: Chicago, IL

iTrader: (4)

what new lighting features can you add?

Is the FRM2 expensive? I had no idea it was "retrofittable"
Appreciate 0
      01-16-2013, 12:53 PM   #5
rich123321
Captain
rich123321's Avatar
United_States
13
Rep
795
Posts

 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
Quote:
Originally Posted by DUI Elite
what new lighting features can you add?

Is the FRM2 expensive? I had no idea it was "retrofittable"
Around 150$. And welcome lights, angel eye drl for the most part
Appreciate 0
      01-16-2013, 01:41 PM   #6
cyrano
Banned
Poland
2
Rep
145
Posts

 
Drives: E61 530XD chipped
Join Date: Apr 2011
Location: Poland

iTrader: (0)

Plus changing of AE brightness, dimming when xenons on, prepare for LCI lights etc
Appreciate 0
      01-16-2013, 01:57 PM   #7
Red_Bean_Bun
Captain
7
Rep
710
Posts

 
Drives: E92
Join Date: Nov 2009
Location: Wilmington, DE

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by rich123321 View Post
Around 150$. And welcome lights, angel eye drl for the most part
Where did you get that from ?
Appreciate 0
      01-16-2013, 06:34 PM   #8
DUI Elite
///M at Heart
DUI Elite's Avatar
22
Rep
1,719
Posts

 
Drives: 2006 SGM E90
Join Date: Jan 2011
Location: Chicago, IL

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Red_Bean_Bun View Post
Where did you get that from ?
x2

I would do this for sure.
Appreciate 0
      01-16-2013, 11:02 PM   #9
rich123321
Captain
rich123321's Avatar
United_States
13
Rep
795
Posts

 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
I got mine from ebay but check the for sale section on here they have a few for sale
Appreciate 0
      01-30-2013, 05:46 PM   #10
WOT Bimmer
Lieutenant
7
Rep
530
Posts

 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2013
Location: Ohio

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by rich123321 View Post
I got mine from ebay but check the for sale section on here they have a few for sale
If I have one of these, what needs to be done to code it to my vehicle and my lighting preferences? I have absolutely no experience with coding, etc... I can unscrew the old one and put a new one in, and that's about it.
Appreciate 0
      01-30-2013, 08:22 PM   #11
rich123321
Captain
rich123321's Avatar
United_States
13
Rep
795
Posts

 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
Quote:
Originally Posted by kd8ksn View Post
If I have one of these, what needs to be done to code it to my vehicle and my lighting preferences? I have absolutely no experience with coding, etc... I can unscrew the old one and put a new one in, and that's about it.
You will have to purchase a new FRM2 from ebay, replace the old module with the new one. Then you must program the module to the latest firmware(which is done to encode your VIN number) using winkfp. After that, tool32 must be used to confirm that the vin is written to the module. Then NCSExpert is used to write the vehicle order from the CAS(existing original computer) to the new FRM(NFRM). This automatically programs the module with options that should work perfectly with your car. Then you must simulate the make year whenever coding the NFRM. Long process but it shouldnt take more than 20 minutes(with programming time into that number)
Appreciate 0
      01-30-2013, 10:16 PM   #12
DC_Oldboy
Q(*.*)-D Q-(^.~Q)
DC_Oldboy's Avatar
United_States
74
Rep
5,301
Posts

 
Drives: like an old person.
Join Date: Aug 2009
Location: Bothell, WA

iTrader: (39)

Garage List
2006 BMW 330i  [4.11]
Quote:
Originally Posted by rich123321 View Post
Around 150$. And welcome lights, angel eye drl for the most part
So all that you mentioned works if you get the FRM2?
__________________
Appreciate 0
      01-30-2013, 10:20 PM   #13
DC_Oldboy
Q(*.*)-D Q-(^.~Q)
DC_Oldboy's Avatar
United_States
74
Rep
5,301
Posts

 
Drives: like an old person.
Join Date: Aug 2009
Location: Bothell, WA

iTrader: (39)

Garage List
2006 BMW 330i  [4.11]
Quote:
Originally Posted by cyrano View Post
Plus changing of AE brightness, dimming when xenons on, prepare for LCI lights etc
I read somewhere changing the brightness of your AE's isn't good? But if it's safe how will that work if you installed LED bulbs? Now I'm interested in learning this FRM2.
__________________
Appreciate 0
      01-30-2013, 10:34 PM   #14
rich123321
Captain
rich123321's Avatar
United_States
13
Rep
795
Posts

 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
Quote:
Originally Posted by DC_Oldboy View Post
So all that you mentioned works if you get the FRM2?
Yes. Brightness will only work with bulbs as LEDs dont need that much power to run as it is.
Appreciate 0
      01-30-2013, 10:58 PM   #15
DC_Oldboy
Q(*.*)-D Q-(^.~Q)
DC_Oldboy's Avatar
United_States
74
Rep
5,301
Posts

 
Drives: like an old person.
Join Date: Aug 2009
Location: Bothell, WA

iTrader: (39)

Garage List
2006 BMW 330i  [4.11]
Quote:
Originally Posted by rich123321 View Post
Yes. Brightness will only work with bulbs as LEDs dont need that much power to run as it is.
Probably wont be bright as having LED though right?
__________________
Appreciate 0
      01-31-2013, 09:23 AM   #16
rich123321
Captain
rich123321's Avatar
United_States
13
Rep
795
Posts

 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
Quote:
Originally Posted by DC_Oldboy View Post
Probably wont be bright as having LED though right?
Yeah exactly
Appreciate 0
      01-31-2013, 12:37 PM   #17
DC_Oldboy
Q(*.*)-D Q-(^.~Q)
DC_Oldboy's Avatar
United_States
74
Rep
5,301
Posts

 
Drives: like an old person.
Join Date: Aug 2009
Location: Bothell, WA

iTrader: (39)

Garage List
2006 BMW 330i  [4.11]
Quote:
Originally Posted by rich123321 View Post
Yeah exactly
Thanks for info!
__________________
Appreciate 0
      03-25-2013, 11:44 PM   #18
yEBMW
Lieutenant
yEBMW's Avatar
United_States
5
Rep
543
Posts

 
Drives: '11 BMW 335i
Join Date: Jan 2012
Location: Florida

iTrader: (18)

Garage List
When to code FRM2

Quote:
Originally Posted by rich123321 View Post
You will have to purchase a new FRM2 from ebay, replace the old module with the new one. Then you must program the module to the latest firmware(which is done to encode your VIN number) using winkfp. After that, tool32 must be used to confirm that the vin is written to the module. Then NCSExpert is used to write the vehicle order from the CAS(existing original computer) to the new FRM(NFRM). This automatically programs the module with options that should work perfectly with your car. Then you must simulate the make year whenever coding the NFRM. Long process but it shouldnt take more than 20 minutes(with programming time into that number)
When in the retrofit process to you code the frm2. I have one and I'm going pre lci xenon to euro lci ahl xenon. So do I install the xenons, code the xenons with the frm1 then install the frm2 and do your above steps? Also do you have more detailed information on how to properly code the frm2?
__________________
U.S. Army Veteran/Iraqi Freedom

11' 335i -M-Sport/LeMans Blue Metallic/Sport/Premium/AT - Current
06' 325i -Base/Arctic Metallic/MT - Retired
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:51 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST