E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Idrive rebooted on start up, is it battery related?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-17-2013, 04:47 PM   #1
insane79
Major
 
insane79's Avatar
 
Drives: E90 lci
Join Date: Apr 2012
Location: Earth

Posts: 1,084
iTrader: (0)

Idrive rebooted on start up, is it battery related?

Hi guys,
I got a e90 lci, i was checking if my cigi lighter connector is live in accessory mode & after checking that when i started the car the idrive rebooted after the car staring up, i had a low battery warning few days back, is it related to the low battery? when the idrive rebooted i didn't get any low battery warning on dash like i had few days back. Any inputs what cause it?

Thanks..

Last edited by insane79; 01-17-2013 at 07:15 PM.
insane79 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      01-17-2013, 05:02 PM   #2
jphughan
Brigadier General
 
jphughan's Avatar
 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

Posts: 3,418
iTrader: (0)

This has happened on my car maybe twice in the almost 2 years I've owned it. I definitely thought it was odd and I have no idea how to account for it (other than some sort of software bug?), but I haven't had any battery issues, so I doubt those issues are related. But I wouldn't worry about it.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
jphughan is online now   United_States
0
Reply With Quote
      01-17-2013, 05:23 PM   #3
insane79
Major
 
insane79's Avatar
 
Drives: E90 lci
Join Date: Apr 2012
Location: Earth

Posts: 1,084
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jphughan View Post
This has happened on my car maybe twice in the almost 2 years I've owned it. I definitely thought it was odd and I have no idea how to account for it (other than some sort of software bug?), but I haven't had any battery issues, so I doubt those issues are related. But I wouldn't worry about it.
has the idrive booted up after starting the car? only my phone was connected to the idrive at that time.

Thanks.
insane79 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      01-17-2013, 06:43 PM   #4
BluesDriver
Private
 
Drives: 2011 328i Coupe
Join Date: Nov 2011
Location: Los Angeles

Posts: 58
iTrader: (0)

In the 1 1/2 years of ownership, my idrive has rebooted 1 time. When I started the car the screen got stuck on the BMW logo, then went black and rebooted.
BluesDriver is offline  
0
Reply With Quote
      01-17-2013, 06:51 PM   #5
insane79
Major
 
insane79's Avatar
 
Drives: E90 lci
Join Date: Apr 2012
Location: Earth

Posts: 1,084
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BluesDriver View Post
In the 1 1/2 years of ownership, my idrive has rebooted 1 time. When I started the car the screen got stuck on the BMW logo, then went black and rebooted.
which bmw logo u mean? i get no bmw logo when i start my car normally, the logo comes only when the idrive is rebooting i think.
insane79 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      01-18-2013, 01:41 AM   #6
BluesDriver
Private
 
Drives: 2011 328i Coupe
Join Date: Nov 2011
Location: Los Angeles

Posts: 58
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by insane79 View Post
which bmw logo u mean? i get no bmw logo when i start my car normally, the logo comes only when the idrive is rebooting i think.
If I insert the key fob immediately after I unlock the car, the logo shows up. But if I wait a bit before I insert the key fob then I just get the warning message about paying attention. It's possible that the newer version of idrive has changed from yours.
BluesDriver is offline  
0
Reply With Quote
      01-18-2013, 10:47 AM   #7
insane79
Major
 
insane79's Avatar
 
Drives: E90 lci
Join Date: Apr 2012
Location: Earth

Posts: 1,084
iTrader: (0)

guys does the reboot take 5secs? what i meant is when i started the car the Idrive displayed "BMW" for 3-5secs then went back to main menu, is that a reboot?

Thanks..
insane79 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      01-18-2013, 11:06 AM   #8
Rotary Rasp
Lieutenant Colonel
 
Rotary Rasp's Avatar
 
Drives: 2009 E92 335i 6MT
Join Date: Aug 2008
Location: SoCal - Torrance

Posts: 1,628
iTrader: (6)

sounds like your battery is dieing.
__________________
Rotary Rasp is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:10 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST