E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Valentine 1 install on E90



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-16-2009, 05:11 PM   #243
antidentite
Second Lieutenant
 
Drives: 2007 e92, 6mt
Join Date: Apr 2006
Location: Belleuve, WA

Posts: 267
iTrader: (0)

Has anyone noticed any impact on the battery or control systems from this install?

I've been getting the erros message "Control Failure: Braking and Dynamic Driving Systems Malfunction. Drive slowly and avoid hard braking."

The dealer is now telling me that it's because I have my V1 wired into my glovebox.

Has anyone else had this issue? If this is a problem with BMW's, I'd imagine that everyone would be having this problem...
__________________
Retired: '00 e46 (5mt)
Current: '07 e92 (6mt)
Next: F10 or F30?
antidentite is offline  
0
Reply With Quote
      06-17-2009, 09:55 PM   #244
krashtest
Newbie
 
Drives: 2007 BMW 328i Montego Blue
Join Date: Jun 2009
Location: Charlotte, NC

Posts: 3
iTrader: (0)

This install worked great! Thanks!!!

krashtest is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-03-2010, 12:43 AM   #245
LKNGOOD
Private
 
LKNGOOD's Avatar
 
Drives: 2007 BMW 335i w/6sp manual.
Join Date: Feb 2010
Location: Wylie, TX

Posts: 91
iTrader: (2)

Thanks SFBMW,

With your step by step instructions I was able to complete the job under 30 minutes. Had no problem getting the console down since I knew where the two metal clips were.

Just use a small flat head screwdriver and pushed in on the two metal clips and cha-ching - took about 1 minute to do.

I use the green wire with the white stripe nearest the driver side. Hooked everything up and tested it - Perfect. Even tried using the moon roof - no problems at all.

So far I installed my V1 and setup my homelink all from the help of this forum.

I came from e46fanatics with my 2003 330i but now have replaced it with a 2007 335i. Let the mods begin.....

Thanks everyone.

Mike
LKNGOOD is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2010, 09:17 PM   #246
Shieldze1025
Keepin' America Free
 
Shieldze1025's Avatar
 
Drives: E60 M5
Join Date: Dec 2009
Location: Haleiwa, HI

Posts: 1,148
iTrader: (7)

Did this today, worked great! The hardest part was getting a good ground, and the wire tap that comes with it is a little too big for the OEM wires, but luckily we had smaller wire taps.

I actually ran it through the drivers side visor light to the V1 on the visor, looks very clean and hidden. Thanks for the DIY!

Here's a pic of the visor light:

__________________
E60 ///M5 | 2012 Ducati Monster 796 | 2008 Jeep Wrangler Unlimited | E92 335i Retired

"If everything seems under control, you're not going fast enough"
-Mario Andretti
Shieldze1025 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-23-2010, 09:01 AM   #247
Kolyan2k
Brigadier General
 
Drives: 2006 S2000
Join Date: Apr 2010
Location: Boston

Posts: 3,919
iTrader: (1)

First of all you are not supposed to "pull the light/sunroof thing as hard as you can", there are clips that must be released or you can break it. Second, I used both green/white wires and they both seem to draw power when you use sunroof and V1 stops working. Are there any other wires that can be used ?

The only thing that I can think of is that V1 blue tap connector might not provide a solid connection and that together with sunroof drawing power from green/white is causing V1 to stop working.........
Kolyan2k is offline  
0
Reply With Quote
      04-23-2010, 07:43 PM   #248
Kolyan2k
Brigadier General
 
Drives: 2006 S2000
Join Date: Apr 2010
Location: Boston

Posts: 3,919
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Kolyan2k View Post
First of all you are not supposed to "pull the light/sunroof thing as hard as you can", there are clips that must be released or you can break it. Second, I used both green/white wires and they both seem to draw power when you use sunroof and V1 stops working. Are there any other wires that can be used ?

The only thing that I can think of is that V1 blue tap connector might not provide a solid connection and that together with sunroof drawing power from green/white is causing V1 to stop working.........
the good thing is that i started to hardwire to fusebox and it was already taped in by previous owner Will see is that tap is still alive
Kolyan2k is offline  
0
Reply With Quote
      01-02-2011, 05:07 PM   #249
gregm02
Enlisted Member
 
Drives: pre lci e90
Join Date: Dec 2010
Location: Plano, TX 75075

Posts: 43
iTrader: (4)

thanks for the diy.. I'll be doing this this week.
gregm02 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-22-2012, 02:38 AM   #250
JS-BMW
New Member
 
Drives: E90 Pre-LCI
Join Date: Mar 2012
Location: Minnesota

Posts: 18
iTrader: (2)

Just installed my valentine one. Works fine but I guess it cannot catch certain radar...
JS-BMW is offline  
0
Reply With Quote
      03-22-2012, 11:24 AM   #251
KnoxDawg
First Lieutenant
 
KnoxDawg's Avatar
 
Drives: 2014 EBII 328i
Join Date: Nov 2011
Location: Knoxville, TN

Posts: 383
iTrader: (3)

Back from the DEAD!!!!
__________________
2014 F30 M-Sport 328i, Estoril Blue, Sport Auto, Moonroof, Lighting Package, Navigation, Harman Kardon, Black Performance Grilles, Stainless Pedals.
KnoxDawg is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-22-2012, 02:35 PM   #252
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 16,793
iTrader: (31)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Quote:
Originally Posted by IU View Post
Just installed my valentine one. Works fine but I guess it cannot catch certain radar...
Catches any radar any other would catch if not better. Remember its not a police car finder, its a radar detector and laser detector. If they aren't using either it wont detect them.
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-24-2012, 10:37 AM   #253
Joshboody
Lieutenant Colonel
 
Drives: pickemuptruck
Join Date: Jul 2009
Location: Phoenix, AZ

Posts: 1,708
iTrader: (7)

I didn't look through the entire thread, but curious if anyone has "hard" mounted the V1 instead of suction cups? Seems like something could in-between the liner and roof.

My suction thingies come off at times mounted near the dash, so up top would be a little irritating when it happens.
Joshboody is offline  
0
Reply With Quote
      01-17-2013, 05:25 PM   #254
jasonhoward7
Registered
 
Drives: 2008 m3
Join Date: Jan 2013
Location: Brooklyn, NY

Posts: 1
iTrader: (0)

Great DIY. Just did it. No issues (except the darn lights). Thanks!
jasonhoward7 is offline  
0
Reply With Quote
      04-06-2013, 05:40 PM   #255
Dr.M.Kassab
Enlisted Member
 
Dr.M.Kassab's Avatar
 
Drives: 330i Sedan
Join Date: Mar 2013
Location: Lebanon

Posts: 31
iTrader: (0)

Garage List
2006 BMW 330i  [0.00]
Send a message via Skype™ to Dr.M.Kassab
Sos button +V1!

Hs anyone of you tried to connect valentine one in a way that when I press the sos the button .. Instead of calling the bmw assist then it would turn the V1..
My idea if I hardware my v1 near the rear glass and my concealed display with an extra speaker in the front.. And desire the Sos button so that it would activate/deactivate the v1!!
Or would the sos button trigger some type of malfunction code!!??
__________________
Dr. M. Kassab
Dr.M.Kassab is offline   Lebanon
0
Reply With Quote
      04-19-2013, 05:02 PM   #256
brokenoldguy
New Member
 
Drives: 2008335xi
Join Date: Feb 2013
Location: reno, nv

Posts: 5
iTrader: (0)

Thanks works and looks great no issue so far. The pics were picture prefect, thanks for taking the time.
brokenoldguy is offline  
0
Reply With Quote
      06-02-2014, 01:21 PM   #257
Alanintx
ATAP
 
Alanintx's Avatar
 
Drives: 2014 X1 28 Mineral White Metal
Join Date: Feb 2011
Location: DFW

Posts: 160
iTrader: (0)

Great instructions, thank you!

I've hardwired a V1 in my past 3 BMW's in the same fashion and this one presented a challenge because I could not "pry" those clips no matter how hard I tried.

Then I found out a little secret. If you pop off the black plastic circles around the reading lights, you will see the back of the clips, with a tiny space on the side. Use a strong straightened paper clip with a small right angle bend and Presto.

The rest of the project took about 20 minutes as the 10mm ground bolt was hard to get at. Wish I had a metal screw to use with one of those random holes in the frame.

Routed the wire through the vanity light and closed it up.

Last edited by Alanintx; 06-02-2014 at 01:22 PM. Reason: spelling
Alanintx is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:09 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST