E90Post
 


N54Tuning.com
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > e90 Red Brake Light and Red Car of Lift



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-22-2013, 08:08 PM   #1
Bigblack335
Private First Class
1
Rep
134
Posts

 
Drives: 335i 2008
Join Date: Feb 2011
Location: NorCal

iTrader: (1)

e90 Red Brake Light and Red Car of Lift

I have searched the forums and I get mixed answers. Need help.

Red Brake Light and Red Car of Lift need to be reset.

My e90 say it is due for front and rear brakes after I reset them, it says _____ under milage. Red Brake light stays on. Pads have 1/2 of their life left at the least. Can I reset this now?

It seems that every time I try to reset it, the mileage still says ____Mi .


One answer seems to be that I need to replace the sensors and then reset manually? Is this the only way to get both lights off?

Please help. (I have searched and get different lights)
Appreciate 0
      01-23-2013, 10:21 AM   #2
BKV122
Major
BKV122's Avatar
United_States
14
Rep
1,095
Posts

 
Drives: E90
Join Date: Feb 2009
Location: NY

iTrader: (1)

Garage List
2006 330xi  [4.75]
Seems your sensor is faulty
__________________

Monaco Blue 330xi - Terra Interior/6-MT/Sport/Premium/Cold/CSL's/M3 Spoiler Lip/Black Kidney's
Appreciate 0
      01-24-2013, 10:41 AM   #3
Bigblack335
Private First Class
1
Rep
134
Posts

 
Drives: 335i 2008
Join Date: Feb 2011
Location: NorCal

iTrader: (1)

Yes, it looks that way, ordered new sensors.
Appreciate 0
      03-07-2013, 09:53 PM   #4
Dylanize
Captain Dutch Rudder
Dylanize's Avatar
16
Rep
1,567
Posts

 
Drives: 07' E92
Join Date: Jan 2013
Location: Queen City, NC

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by BKV122 View Post
Seems your sensor is faulty
I just got my rear rotors replaced a few weeks ago. Today i started the car and got the same lights and warning as the OP. I thought the sensors only measure the brake pads, not rotors? Should i replace the rear sensors? Or do i need to adjust the parking brake?

Thanks in advance.
__________________

| Platinum Bronze Metallic | AA | VMR | ACS | DJApex Eurobox |
Appreciate 0
      03-07-2013, 09:57 PM   #5
BillionPa
Second Lieutenant
BillionPa's Avatar
2
Rep
288
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Feb 2013
Location: USA

iTrader: (0)

they do not measure the rotors

the electrical connection to the sensor may have been disrupted by removing the caliper from the carrier, or it could even be the front brake sensor..
Appreciate 0
      03-12-2013, 08:50 AM   #6
Dylanize
Captain Dutch Rudder
Dylanize's Avatar
16
Rep
1,567
Posts

 
Drives: 07' E92
Join Date: Jan 2013
Location: Queen City, NC

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by BillionPa View Post
they do not measure the rotors

the electrical connection to the sensor may have been disrupted by removing the caliper from the carrier, or it could even be the front brake sensor..
So it's probably a bad sensor? If it's anything to do with the brakes CPO won't cover it correct?
__________________

| Platinum Bronze Metallic | AA | VMR | ACS | DJApex Eurobox |
Appreciate 0
      03-12-2013, 07:37 PM   #7
BillionPa
Second Lieutenant
BillionPa's Avatar
2
Rep
288
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Feb 2013
Location: USA

iTrader: (0)

a replacement for a bad or damaged sensor is like $10 aftermarket.

or... you could actually need pads, those are the only 2 reasons that light would come on.
Appreciate 0
      03-12-2013, 08:59 PM   #8
KillaE90
E90
KillaE90's Avatar
United_States
1
Rep
132
Posts

 
Drives: E90 325xi
Join Date: Oct 2011
Location: Long island

iTrader: (0)

Its crazy because i changed both front and rear brake pads along with new sensors and i still get the front brake error. The rear is fine its just the front that is giving me problems. I already tried resetting like a million times
__________________
Appreciate 0
      03-13-2013, 08:12 AM   #9
Dylanize
Captain Dutch Rudder
Dylanize's Avatar
16
Rep
1,567
Posts

 
Drives: 07' E92
Join Date: Jan 2013
Location: Queen City, NC

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by KillaE90 View Post
Its crazy because i changed both front and rear brake pads along with new sensors and i still get the front brake error. The rear is fine its just the front that is giving me problems. I already tried resetting like a million times
I just read in the manual that the brake light could also mean there's a hydraulic brake fluid leak.
__________________

| Platinum Bronze Metallic | AA | VMR | ACS | DJApex Eurobox |
Appreciate 0
      03-13-2013, 09:06 PM   #10
BillionPa
Second Lieutenant
BillionPa's Avatar
2
Rep
288
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Feb 2013
Location: USA

iTrader: (0)

aaaaah, if he changed the pads and pushed the old fluid out the bleed screw, the res could be low. there is a sensor right on the top of the reservoir cap to warn of a low fluid situation, check that and refill if necessary, and then check again every week for a few weeks to see if the level changes.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:40 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST