E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Possible Battery issue?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-25-2013, 11:02 AM   #1
Savage93R17
0
Private
 
Savage93R17's Avatar
 
Drives: '08 335i
Join Date: Jan 2013
Location: Raleigh NC

Posts: 98
iTrader: (0)

Possible Battery issue?

So about three weeks ago I was driving down the read and my SERVICE ENGINE SOON light came on. Wasn't exactly sure why because I thought everything was up to date, but anyway I took it in and they told me my battery had surged and tripped like 13 sensors I believe they said. They said they had it all fixed up and I was driving fine then two days ago the same light came back on. I'm guessing it's a similar issue but haven't been able to get it serviced to check yet. Anyone else had this problem? Think I need a new battery or I have a different problem. Any thoughts?

Drive Well,
Drew
__________________
2008 Montego Blue e90 335i -- AFE Exhaust, BMS Dual Intake
Savage93R17 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-26-2013, 12:24 PM   #2
z4ps
4
Lieutenant
 
z4ps's Avatar
 
Drives: F32 M4
Join Date: Feb 2008
Location: Socal

Posts: 490
iTrader: (13)

I had similar problem and it was battery issue.

Lasted 5 years for me.
New battery and no problem at all.

z4ps is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-27-2013, 09:37 AM   #3
MrQuickR1
2
Second Lieutenant
 
MrQuickR1's Avatar
 
Drives: 2011 328i
Join Date: Jan 2012
Location: NJ

Posts: 284
iTrader: (0)

A bad or weak battery can cause all kinds of mysteries to these cars as I am learning myself.
I had a battery put in last Feb. 6 months later it was showing signs of weakness. At times my back windows would not roll back up, no noise no nothing. After driving a while as I kept trying, they finally would go up. So I stopped rolling them down. Long story short, the cold blast in the North East this past couple of weeks had this car slowww cranking on cold starts. It had been weak starts for a while and after it was warm it would be fine. Cold start issues only.
I brought it back to my Indy and they tested the battery, starter, and alternator. They determined the battery was running at half capacity and threw a new one in.
I noticed the car runs better, shifts smoother, more responsive, headlights appear to be brighter. It is weird but shit happens. I have it now on a trickle charge to be positive it's 100% charged. if this dies again, then I have to look for a constant drain. Hopefully not.
I would insist you get a new battery, it can't hurt
MrQuickR1 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-27-2013, 09:46 AM   #4
Savage93R17
0
Private
 
Savage93R17's Avatar
 
Drives: '08 335i
Join Date: Jan 2013
Location: Raleigh NC

Posts: 98
iTrader: (0)

Thanks guys, Im looking in to getting a new battery next week when I have the time, I was just hoping to hear it was more than likely just a battery and not some other issue the car is prone to have.
__________________
2008 Montego Blue e90 335i -- AFE Exhaust, BMS Dual Intake
Savage93R17 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:08 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST