E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > car completly dead after 5 days?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-19-2013, 06:01 PM   #1
lukernie55
New Member
 
lukernie55's Avatar
 
Drives: 2006 bmw 325xi
Join Date: Jan 2013
Location: New Jersey

Posts: 18
iTrader: (0)

car completly dead after 5 days?

so i went on vacation for 5 days and when i got back my car was completely dead. i couldn't even unlock the car with the key fob, i had to manually unlock it with the valet key. i jump-started the car and the date inside the car says 2/17/13 and the time completely reset.

this is the 3rd or 4th time the car hasn't started since i got it, which is less than 90 days ago, whats going on??
lukernie55 is offline  
0
Reply With Quote
      02-19-2013, 06:12 PM   #2
Dracon
BimmerPost Supporting Vendor

 
Drives: 2006 330i E90
Join Date: Apr 2009
Location: Nashville, TN

Posts: 886
iTrader: (13)

Quote:
Originally Posted by lukernie55 View Post
so i went on vacation for 5 days and when i got back my car was completely dead. i couldn't even unlock the car with the key fob, i had to manually unlock it with the valet key. i jump-started the car and the date inside the car says 2/17/13 and the time completely reset.

this is the 3rd or 4th time the car hasn't started since i got it, which is less than 90 days ago, whats going on??
Sounds like you may need to replace your battery. Have the battery tested and verify it's holding a charge.
Dracon is online now   United_States
0
Reply With Quote
      02-19-2013, 07:15 PM   #3
lukernie55
New Member
 
lukernie55's Avatar
 
Drives: 2006 bmw 325xi
Join Date: Jan 2013
Location: New Jersey

Posts: 18
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dracon View Post
Sounds like you may need to replace your battery. Have the battery tested and verify it's holding a charge.
i got the car looked at a few weeks ago and they gave me a new battery. they said previous one was faulty and the new one should work fine
lukernie55 is offline  
0
Reply With Quote
      02-20-2013, 10:34 AM   #4
luv135i
Captain
 
luv135i's Avatar
 
Drives: White
Join Date: Nov 2009
Location: GA

Posts: 834
iTrader: (0)

Garage List
Must be the alternator then. Was that tested before they replaced your battery? Something is causing it to drain if you can jump your car every time.
__________________
2010 135i AW
2011 328i AW
luv135i is offline  
0
Reply With Quote
      02-20-2013, 11:40 AM   #5
Tom K.
Major General
 
Tom K.'s Avatar
 
Drives: '07 328iT, '13 Boxster
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

Posts: 5,370
iTrader: (0)

Was the new battery registered? If not, the IBS is probably not charging it correctly.

Tom
Tom K. is online now   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST