E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > BOV problem



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-20-2013, 10:37 PM   #1
brosey88
Enlisted Member
0

 
Drives: 2008 335xi
Join Date: Nov 2012
Location: ct


Posts: 36
iTrader: (0)

BOV problem

Hey guys i just bought an active autowerkes charge pipe and BOV. while under WOT it doesnt sound like the BOV is opening. with just regular driving i hear it open fine but when i do pulls it doesnt seem to open correctly. not sure what the issue is.
Appreciate 0
      02-20-2013, 10:48 PM   #2
Chris_506
From RWD to AWD
Costa Rica
87

 
Chris_506's Avatar
 
Drives: 2009 335xi
Join Date: Oct 2012
Location: SCar


Posts: 2,624
iTrader: (13)

Dobyou have a tune? Because what youre describing sounds like the bogfix feature that keep some psi during shift to make shifts smooth.

If this only happens under heavy load it is usually normal, I thought I had the same problem a while back but that's just the way it works for the most part above 5k rpms
__________________
Appreciate 0
      02-20-2013, 10:52 PM   #3
brosey88
Enlisted Member
0

 
Drives: 2008 335xi
Join Date: Nov 2012
Location: ct


Posts: 36
iTrader: (0)

ya i am running a jb4. and it only happens above like 5k. just wasnt sure if it was normal or not.
Appreciate 0
      02-20-2013, 10:58 PM   #4
P Casey
Captain
16

 
Drives: 335i
Join Date: Nov 2012
Location: San Antonio


Posts: 786
iTrader: (2)

I'm running cobb stage 2+fmic with the AA bov and mine is loud as hell at wot and still pretty loud during normal shifting. I mean loud. So something is off.
Appreciate 0
      02-20-2013, 11:04 PM   #5
brosey88
Enlisted Member
0

 
Drives: 2008 335xi
Join Date: Nov 2012
Location: ct


Posts: 36
iTrader: (0)

ya im gonna go back through everything tomorrow and double check all the connections cause its loud but not that loud and from what i hear it should be really loud.
Appreciate 0
      02-21-2013, 12:32 AM   #6
Richurd
Captain
United_States
15

 
Richurd's Avatar
 
Drives: Too slow.
Join Date: Jul 2009
Location: nyc


Posts: 638
iTrader: (6)

Auto or 6mt?
__________________
07 e92 335i | BSM | SB | Gray Poplar Wood Trim | 6MT | Premium | Sport | Cold Weather | iDrive | Logic7 | Comfort Access |
Appreciate 0
      02-21-2013, 12:33 AM   #7
brosey88
Enlisted Member
0

 
Drives: 2008 335xi
Join Date: Nov 2012
Location: ct


Posts: 36
iTrader: (0)

6mt
Appreciate 0
      02-21-2013, 01:47 AM   #8
Chris_506
From RWD to AWD
Costa Rica
87

 
Chris_506's Avatar
 
Drives: 2009 335xi
Join Date: Oct 2012
Location: SCar


Posts: 2,624
iTrader: (13)

Nothing wrong. Simply the bogfix feature on the jb4

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=786692
__________________
Appreciate 0
      02-21-2013, 04:03 AM   #9
BOOST3D
Captain
Armenia
24

 
BOOST3D's Avatar
 
Drives: 328i 2000,X5 2003,2008 335i
Join Date: Dec 2006
Location: whittier SOCAL


Posts: 758
iTrader: (10)

its normal under high load at high rpm shift
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:39 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST