E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Anybody?? Help



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-01-2013, 03:42 PM   #1
stunna_e92
First Lieutenant
stunna_e92's Avatar
5
Rep
326
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2012
Location: beverly hills

iTrader: (0)

Anybody?? Help

So.. Recentley my car gas pedal has been acting weird.. Like before I would push on the pedal and my car would take off and could hear the turbos and stock exhaust, but now it's been like lagging to drive And pedal feels loose.. Anybody can relate to this?
Appreciate 0
      03-01-2013, 06:13 PM   #2
KwlAznKid
Colonel
KwlAznKid's Avatar
43
Rep
2,422
Posts

 
Drives: BMW/MERCEDES/PORSCHE
Join Date: Jun 2005
Location: LA/Irvine/Fremont, CA/ University of California San Diego Alum

iTrader: (4)

the pedal feels loose? what do you mean by that? is your car an auto or manual?
__________________
BMW E92 328I /BMW E46 M3 /Mercedes Benz W209 CLK500 /BMW E92 335I(sold)/Porsche 996 911 C2(sold)/BMW E46 325CI(totaled)
Appreciate 0
      03-01-2013, 06:54 PM   #3
07lilredwagon
Lieutenant
07lilredwagon's Avatar
7
Rep
529
Posts

 
Drives: 07 328 wagon
Join Date: Dec 2012
Location: New York

iTrader: (0)

I would rule out a physical obstruction under the pedal....take a look behind it, ect and see if anything looks out of place...

they are drive by wire, arent they?...so the pedal mechanism sends a signal to the throttle control mechanism....


JP
Appreciate 0
      03-01-2013, 10:40 PM   #4
stunna_e92
First Lieutenant
stunna_e92's Avatar
5
Rep
326
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2012
Location: beverly hills

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by KwlAznKid
the pedal feels loose? what do you mean by that? is your car an auto or manual?
Like before this started happening I would push on the pedal and right away my car would go and I'd be able to hear the turbo and exhaust but now when I press on the pedal my car lags it a little and I don't hear the turbo or Exhuast that much and my car is automatic!
Appreciate 0
      03-02-2013, 01:39 PM   #5
stunna_e92
First Lieutenant
stunna_e92's Avatar
5
Rep
326
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2012
Location: beverly hills

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 07lilredwagon
I would rule out a physical obstruction under the pedal....take a look behind it, ect and see if anything looks out of place...

they are drive by wire, arent they?...so the pedal mechanism sends a signal to the throttle control mechanism....


JP
It's just been weird
Appreciate 0
      03-02-2013, 03:02 PM   #6
ndukyh
The Tanzanian
ndukyh's Avatar
8
Rep
477
Posts

 
Drives: 2 feet (for now)
Join Date: Jan 2012
Location: Boston, MA

iTrader: (8)

Model year? Mileage? Did this come on all of a sudden or have you noticed it for weeks/months?
Appreciate 0
      03-02-2013, 03:38 PM   #7
stunna_e92
First Lieutenant
stunna_e92's Avatar
5
Rep
326
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2012
Location: beverly hills

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ndukyh
Model year? Mileage? Did this come on all of a sudden or have you noticed it for weeks/months?
It's a 2012 335i coupe
It has 6k miles
And it just started happening for about 2 weeks or 3
Appreciate 0
      03-02-2013, 03:50 PM   #8
taibanl
Brigadier General
taibanl's Avatar
65
Rep
3,648
Posts

 
Drives: BMW
Join Date: Sep 2010
Location: NA

iTrader: (4)

Does the kickdown mode work, if you mash the pedal to the floor past the detent
Appreciate 0
      03-02-2013, 03:58 PM   #9
stunna_e92
First Lieutenant
stunna_e92's Avatar
5
Rep
326
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2012
Location: beverly hills

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by taibanl
Does the kickdown mode work, if you mash the pedal to the floor past the detent
Every time I floor it i do feel like a
Weird thing on the pedal like if I broke it or something and then the little car with a swerve will flash, and it's not traction cause my traction is off, but a little light will flash showing that symbol, and before any of this happened, it wouldn't show that flashing , it feels like I push on the gas and my car doesn't seem to go fast or take off how it did before, like it lags it to drive or go fast
Appreciate 0
      03-02-2013, 05:12 PM   #10
mcpcolas
First Lieutenant
mcpcolas's Avatar
United_States
5
Rep
370
Posts

 
Drives: 2009 montego blue 335i xdrive
Join Date: Apr 2012
Location: new jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bimmerlife818
Quote:
Originally Posted by taibanl
Does the kickdown mode work, if you mash the pedal to the floor past the detent
Every time I floor it i do feel like a
Weird thing on the pedal like if I broke it or something and then the little car with a swerve will flash, and it's not traction cause my traction is off, but a little light will flash showing that symbol, and before any of this happened, it wouldn't show that flashing , it feels like I push on the gas and my car doesn't seem to go fast or take off how it did before, like it lags it to drive or go fast
When u said u turn traction control off. do u just push the button once or do u hold it down for 5+ sec .
Appreciate 0
      03-02-2013, 06:04 PM   #11
stunna_e92
First Lieutenant
stunna_e92's Avatar
5
Rep
326
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2012
Location: beverly hills

iTrader: (0)

I've never touched the traction button, it just shows that little symbol on the dash ever time I floor it , that little symbol flashes , but it's not the traction button because I've never touched that button .. It's really weird
Appreciate 0
      03-02-2013, 07:20 PM   #12
mcpcolas
First Lieutenant
mcpcolas's Avatar
United_States
5
Rep
370
Posts

 
Drives: 2009 montego blue 335i xdrive
Join Date: Apr 2012
Location: new jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bimmerlife818
I've never touched the traction button, it just shows that little symbol on the dash ever time I floor it , that little symbol flashes , but it's not the traction button because I've never touched that button .. It's really weird
U a bit confuse I think . Traction control is always on unless u turn it off yourself by pressing the DTC button . When u floor it I'm guessing u have RWD what u experience is ur rear tires losing traction (spinning) and that little yellow light u described is the traction control warning u that u losing traction and trying to help u regain traction by reducing the amount of power going to the tires. And since it can't physically take ur foot off the accelerator it can however cut the fuel as needed to help regain traction. That's y u feeling that weirdness in ur gas pedal.
Appreciate 0
      03-02-2013, 07:41 PM   #13
stunna_e92
First Lieutenant
stunna_e92's Avatar
5
Rep
326
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2012
Location: beverly hills

iTrader: (0)

Ohh okay.. But now like let's say I'm at a red light and when I wanna floor it, my pedal isn't like hard to push down anymore, it's like it goes down and then lags to catch its speed, I mean you still hear the stock Exhuast and I can hear a little bit of the turbo in it, or like let's say I'm on the freeway and I wanna pass somebody up, I'll push on the gas but it feels like I'm pushing nothing and speed still the same , I feel like my pedal is broken or something,
Appreciate 0
      03-02-2013, 07:56 PM   #14
mcpcolas
First Lieutenant
mcpcolas's Avatar
United_States
5
Rep
370
Posts

 
Drives: 2009 montego blue 335i xdrive
Join Date: Apr 2012
Location: new jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bimmerlife818
Ohh okay.. But now like let's say I'm at a red light and when I wanna floor it, my pedal isn't like hard to push down anymore, it's like it goes down and then lags to catch its speed, I mean you still hear the stock Exhuast and I can hear a little bit of the turbo in it, or like let's say I'm on the freeway and I wanna pass somebody up, I'll push on the gas but it feels like I'm pushing nothing and speed still the same , I feel like my pedal is broken or something,
I'm not too sure about the pedal being broken, it's not supposed to be hard or too loose it's just right . At this point take it in for service and request for them to go on a little drive with you . Won't cost you a dime . Keep us posted
Appreciate 0
      03-02-2013, 08:14 PM   #15
stunna_e92
First Lieutenant
stunna_e92's Avatar
5
Rep
326
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2012
Location: beverly hills

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mcpcolas
Quote:
Originally Posted by bimmerlife818
Ohh okay.. But now like let's say I'm at a red light and when I wanna floor it, my pedal isn't like hard to push down anymore, it's like it goes down and then lags to catch its speed, I mean you still hear the stock Exhuast and I can hear a little bit of the turbo in it, or like let's say I'm on the freeway and I wanna pass somebody up, I'll push on the gas but it feels like I'm pushing nothing and speed still the same , I feel like my pedal is broken or something,
I'm not too sure about the pedal being broken, it's not supposed to be hard or too loose it's just right . At this point take it in for service and request for them to go on a little drive with you . Won't cost you a dime . Keep us posted
Will do, thank you!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST