E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Anyone else have ABS issue with car?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-12-2006, 02:45 PM   #23
Robin_NL
S0THPAW
Robin_NL's Avatar
Netherlands
92
Rep
4,708
Posts

Drives: AW 1M , Assetto Corsa
Join Date: Apr 2005
Location: The Netherlands, Europe

iTrader: (0)

Today a Mechaniker put the new left rear wheel abs sensor on and it took about a cup of coffee's time. All systems are go.

No more christmas tree in MY E90
Appreciate 0
      01-12-2006, 02:54 PM   #24
jcoo085
Lieutenant
jcoo085's Avatar
12
Rep
463
Posts

Drives: E90 320d
Join Date: Sep 2005
Location: Stuttgart, Germany

iTrader: (0)

Garage List
2005 320d  [0.00]
I just got my software updated (maybe has nothing to do with it) and now my ABS is acting funny as well. No warning lights though. We had some snow earlier today (enough to leave about 1cm on the ground) and my garage access is on a small dead-end street so it's not cleared.

Anyway, the temperature has dropped and it's starting to ice quite nicely. As I was rolling down the street I put on the brakes and the car slides without the typical ABS sounds or pulsating pedal. Hence, I can only steer when my foot is off the brake. It's almost like having a car without ABS. Does the system disengage itself at very low speed or something?
__________________

E90 320d - Black Ext/Fluid Grey Int | Steptronic | Business Navigation | PDC | Sunroof | Alarm
Exterior Pictures | Interior Pictures | Video
Appreciate 0
      02-22-2007, 06:33 PM   #25
PSUBALL10
Second Lieutenant
PSUBALL10's Avatar
4
Rep
270
Posts

Drives: 2013 335i Xdrive
Join Date: Mar 2006
Location: Pittsburgh, PA

iTrader: (5)

Garage List
2006 330 XI  [0.00]
Just had this happen to my car on the way home from work tonight. The whole christmas tree of the AWD, DTC and ABS malfunction. This was followed by the flat tire monitor warning. Going to call the dealer in the morning.
Appreciate 0
      06-27-2007, 06:11 PM   #26
Kraems
New Member
Canada
2
Rep
13
Posts

Drives: 2006 330i ZPP ZSP 6MT
Join Date: Nov 2006
Location: Waterloo, ON

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PSUBALL10 View Post
Just had this happen to my car on the way home from work tonight. The whole christmas tree of the AWD, DTC and ABS malfunction. This was followed by the flat tire monitor warning. Going to call the dealer in the morning.
Psuball10 -- this happened to me tonight as well. Did you take your to the dealer? Was it a faulty sensor like the others? Looks like I have a trip to the service department coming up!
Appreciate 0
      12-10-2008, 08:58 AM   #27
ctgazer
Major General
ctgazer's Avatar
Canada
175
Rep
7,952
Posts

Drives: a dilapidated ride
Join Date: Feb 2006
Location: canada eh!

iTrader: (10)

Garage List
2006 e90  [0.00]
Send a message via MSN to ctgazer
damn...i just got this last night and it went away after about 3 hours of it occuring...hasnt come back since. im guessing it has something to do with the salt and snow on the ground. eff stupid faulty ass senson..what gives
__________________
Appreciate 0
      01-07-2009, 02:08 AM   #28
taichi
Captain
taichi's Avatar
Canada
20
Rep
894
Posts

Drives: F30 & F25
Join Date: Oct 2006
Location: B.C, Canada

iTrader: (6)

Garage List
Send a message via MSN to taichi
i got stuck in the snow and some how rock the car a bit and the light came on...i wish it will go away after a few hrs of driving tomorrow T_T
__________________
some lip, some springs, some brakes, some wheels.
Appreciate 0
      02-09-2009, 09:29 AM   #29
PSUBALL10
Second Lieutenant
PSUBALL10's Avatar
4
Rep
270
Posts

Drives: 2013 335i Xdrive
Join Date: Mar 2006
Location: Pittsburgh, PA

iTrader: (5)

Garage List
2006 330 XI  [0.00]
Believe it or not i had the warning lights come on again this weekend. Almost 2 years to the day from the first time they came on. It is just a sensor that needs changed. It appears that it might have something to do with the sensor getting dirty. The first time it had come on it was very cold in my area and alot of salt, rock chips on the road. It has been the exact same conditions this year. Dont know if that has anything to do with it or not.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:21 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST