E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Electrical issue



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-26-2013, 11:51 AM   #1
Romanianbimmer
Private First Class
 
Drives: 2010 335i xdrive
Join Date: Dec 2012
Location: Hot springs Arkansas.

Posts: 182
iTrader: (0)

Electrical issue

My car is a 2010 335i xdrive and I did not have it on for like 2 months so I put a charger to it and it was fine. Then I pluged to charger to it and I do not get a voltage return to the box but when I when to start the car it would show the voltage trying to come back to the box. I was hoping that a ground was disconnected but now it has gotten worse. I don't know of it has to do with the recall.
Has anyone actually had a problem with the recall. My car has been wrecked and while I was charging the batery. I took off te box and let the car run on its own power and it said charging malfunction. I don't know what to do. It did not do this at first only after I put the charger box in the front. Now I'm order to move it. We have to put a battery on the front and back. What do you guys think is it part of the recall?
The car Is in the process of being repaired
Any help would be much appreciated.
Romanianbimmer is offline  
0
Reply With Quote
      03-26-2013, 10:16 PM   #2
07lilredwagon
Lieutenant
 
07lilredwagon's Avatar
 
Drives: 07 328 wagon
Join Date: Dec 2012
Location: New York

Posts: 525
iTrader: (0)

Can you simplify the description of your problem...Im having trouble following....


jP
07lilredwagon is offline  
0
Reply With Quote
      03-26-2013, 10:43 PM   #3
Romanianbimmer
Private First Class
 
Drives: 2010 335i xdrive
Join Date: Dec 2012
Location: Hot springs Arkansas.

Posts: 182
iTrader: (0)

I shows charging malfunction on Idrive and then it dies. It started after I put a battery charger on it. I had no issue before. I'm just worried I called the service rep at my local dealer which is like a hour away and they said it is still under every warranty. Should I be concerned? By the way the car was hit before.
Romanianbimmer is offline  
0
Reply With Quote
      03-27-2013, 03:10 AM   #4
sankohuy
Second Lieutenant
 
sankohuy's Avatar
 
Drives: E92 335i
Join Date: Oct 2012
Location: norcal

Posts: 252
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Romanianbimmer
I shows charging malfunction on Idrive and then it dies. It started after I put a battery charger on it. I had no issue before. I'm just worried I called the service rep at my local dealer which is like a hour away and they said it is still under every warranty. Should I be concerned? By the way the car was hit before.
If its still under warranty like you said, then just have them take a look at it and hear what they have to say.
__________________
sankohuy is offline  
0
Reply With Quote
      03-27-2013, 06:09 PM   #5
Romanianbimmer
Private First Class
 
Drives: 2010 335i xdrive
Join Date: Dec 2012
Location: Hot springs Arkansas.

Posts: 182
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sankohuy View Post
If its still under warranty like you said, then just have them take a look at it and hear what they have to say.
The service rep said it was.
Romanianbimmer is offline  
0
Reply With Quote
      03-28-2013, 09:02 AM   #6
fun2drive
BMWCCA 149159
 
fun2drive's Avatar
 
Drives: E93 335 Vert E36 M3/4
Join Date: Jul 2006
Location: Florida Panhandle

Posts: 598
iTrader: (1)

If it is wrecked and BMW didn't do the repair they may tell you not their problem and be willing to fix it but at your cost.

Now on to your problem. I agree it isn't clear to me what you are saying. If I understood you, you disconnected the battery at one point with the car running? Big no-no for this car by the way since it has an Intelligent Battery Sensor (IBS).

Specifically what does your Idrive message say?
There is a chance that your IBS is toast or that as you mentioned the cable harness to the back of the fuse box is at issue. If the cable connector is the problem you may have to pound on the glove box to start the car. If that helps the car start then that is your issue and BMW should do the recall if your year is effected.

The BMW charging system in this car is not a simple alternator-voltage regulator-battery affair. The DME using inputs from many sources like the IBS determines how much charge the battery gets.

Measuring the voltage to the battery would help determine if your alternator is healthy too.

Not sure I touched on the issue...
fun2drive is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-28-2013, 02:28 PM   #7
Romanianbimmer
Private First Class
 
Drives: 2010 335i xdrive
Join Date: Dec 2012
Location: Hot springs Arkansas.

Posts: 182
iTrader: (0)

I did not disconnect the battery. Thanks for the input.
Idrive says "charging system failure" and then if it stays on it completely dies and all the lights go off.

Last edited by Romanianbimmer; 03-28-2013 at 02:49 PM.
Romanianbimmer is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:06 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST