E90Post
 


N54Tuning.com
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BIMMERPOST Universal Forums > Site Related Announcements - Suggestions - Feedback - Questions > THERE WILL BE BUGS. Come here to report BIMMERPOST iOS App Bugs!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-03-2013, 07:43 PM   #1
Mark
45
Administrator
 
Mark's Avatar
 
Drives: 1M
Join Date: Mar 2005
Location: USA

Posts: 4,001
iTrader: (1)

Garage List
THERE WILL BE BUGS. Come here to report BIMMERPOST iOS App Bugs!


Hey all, with the release of Bimmerpost for iPhone/iPad, I thought a thread where people can report bugs. Good bug reports will help me iron out the bugs and get releases out faster!

But please, everyone keep this thread on topic, don't post here with general complaints or requests for new features. ONLY post bugs here for BIMMERPOST 3. The more detailed a bug report the better, because it will help me reproduce the bug on my end, figure out what the problem is and ultimately fix it.

There will always be the occasional idiot who won't read this post and just say 'the app sux, fix it', 'how do i post', '+1' or just posts something thats not a bug etc.. but I'm leaving it up to you guys to help me and post legitimate bugs here so we can make the app better together.

It should go without saying, that if a bug has been posted and listed below, theres no point in repeating it

Thanks!


Key
RED: Bug Fixed!
Blue: Bug under evaluation

BUG LIST
jzbm3 - Unable to access regional forums - Status: Fixed version 2.01
Lucky1 - Slash being inserted in title with apostrophie - Status: Fixed
BXL4 - Font Size change does not apply uniformly - Status: Fixed version 2.02
TD78 - Add NEW POSTS - Status: Fixed version 2.02
Eginorbi - Image Save not working - Status: Fixed version 2.02
jzbm3 - timestamp in forumdisplay is not timezone corrected - Status: Fixed version 2.03
Option to display forum title - Status: Added version 2.03
Etek - Cannot access sub-forums from My forums tree - Status: Fixed version 2.03
135 - Subscriptions don't work for certain users - Status: Fixed version 2.03
Certain Images will not Load - Status: Fixed version 2.04
135 - Automatically goto last read post does not work in subscribed threads section - Status: Fixed version 2.04
135 - & does not work in PM section - Status: Fixed version 2.04
135 - Bullet text does not work - Status: Fixed version 2.05
135 - Text indent does not work - Status: Fixed version 2.05
135 - Unicode does not work in thread lists - Fixed version 2.05
135 - Longpress causes thread to load twice instead of going to last post - Status: Fixed version 3.0
PFol310 - Nested Quotes don't always work - Status: Fixed version 3.0

Lucky1 - Username not showing in left hand bar despite being logged in - Status: Evaluating bug
135 - Scroll to top not functional - Status: Evaluating bug
Mark - Low Youtube video quality on iPad - Status: Evaluating bug



Note: It takes time to approve new version of iOS apps. You may see bugs listed here as being fixed, but not yet available in the App Store. If this is the case, its just a matter of time for the version to hit the store. Currently, estimates say it takes about 6 days for a version to be approved.
__________________
The new beast. BMW M5.
Mark is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-03-2013, 08:15 PM   #2
jzbm3
12
Major
 
jzbm3's Avatar
 
Drives: '11 X5 50i M Sport
Join Date: Jan 2011
Location: Denver, CO

Posts: 1,206
iTrader: (32)

Garage List
First off, the new version looks awesome! Nice work.

One issue I'm seeing is that I cannot browse forums that are more than one sub-category deep.

E.G. I can't get into
M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > Regional Forums > USA - Midwest / Rockies

or

M3Post - BMW M3 Forum > M3 Marketplace > Private Sellers - For Sale / Trade / Wanted > Engine / Drivetrain / Exhaust Parts

Hope this helps.
Attached Images
 
__________________
Current: X5 50i // Space Gray // M Sport
Past: E90 M3 // Jerez Black // 6MT
jzbm3 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-03-2013, 08:55 PM   #3
Mark
45
Administrator
 
Mark's Avatar
 
Drives: 1M
Join Date: Mar 2005
Location: USA

Posts: 4,001
iTrader: (1)

Garage List
jzbm3 Thanks! Perfect report. Fixed and just submitted v2.01 to app store, hopefully will get approved soon
__________________
The new beast. BMW M5.
Mark is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-03-2013, 09:31 PM   #4
Lucky1
8
Captain
 
Drives: '08 128i Coupe SGM 6MT
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto

Posts: 842
iTrader: (0)

App says I\'m logged out even though I\'m not

Only been using the app a short time but definitely like the new look so far.

First thing I noticed was that after installing the app I had no "reply" button to respond to posts. Turns out I wasn't logged in. So I opened the settings and added my username and password. I get an error with a failed username/password but no confirmation when I have the correct one.

Anyway the bug I see is that even though I'm logged in the menu still displays that I am "Logged out" which can't be the case since I'm posting this from the app.

Name:  app_bug.jpg
Views: 336
Size:  32.4 KB

Last edited by Lucky1; 04-03-2013 at 09:37 PM. Reason: Used small image
Lucky1 is offline   Canada
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-03-2013, 09:39 PM   #5
Lucky1
8
Captain
 
Drives: '08 128i Coupe SGM 6MT
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto

Posts: 842
iTrader: (0)

Problems with posting titles with an apostrophe: There's a slash ("/") being inserted right before an apostrophe. See this post and my last from a browser outside the app.

I'm running an iPhone 5 with iOS 6.0 by the way.

Last edited by Lucky1; 04-03-2013 at 09:41 PM. Reason: Elaborated a bit more on the problem.
Lucky1 is offline   Canada
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-03-2013, 10:43 PM   #6
TD78
1
Private First Class
 
Drives: E92 M3
Join Date: Nov 2008
Location: Cowtown

Posts: 128
iTrader: (3)

Where can I find the new posts on the updated app?
TD78 is offline   Canada
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-04-2013, 07:31 AM   #7
TT3 iN NyC
23
Colonel
 
TT3 iN NyC's Avatar
 
Drives: AW/CR e92 335i
Join Date: Aug 2007
Location: nYc

Posts: 2,312
iTrader: (8)

Send a message via AIM to TT3 iN NyC
Unable to access subforums. Same issue as screen shot above.

BTW, wonderful job on the app. Love it. I use Bimmerpost app daily to browse.
__________________
'07 e92 335i: Alpine White/Coral Red/Aluminum Trim
COBB S2+FMIC | Stett CAI | Stett CP | ETS FMIC | FORGE DVs | AR DPs | 335iS Mufflers |
TT3 iN NyC is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-04-2013, 11:21 AM   #8
YGazis109
4
Yiannis Gazis
 
YGazis109's Avatar
 
Drives: 2007 328xi
Join Date: Jul 2012
Location: Somers, CT

Posts: 475
iTrader: (1)

Garage List
2007 BMW 328xi  [5.00]
When u click page 2 or whatever the next page number is it does not move up the screen you have to scroll down yourself to access the next page...I hope I explained myself correctly...
YGazis109 is online now   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-04-2013, 02:23 PM   #9
BXL4
1
Private First Class
 
Drives: 2015 328i Alpine White
Join Date: Jan 2012
Location: Bainbridge Island WA

Posts: 181
iTrader: (0)

Font selection in settings

When I chose medium size it is not uniformly implemented. Some threads show the larger font some show the smaller. It seems to be thread specific rather than forum or post specific.
BXL4 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-04-2013, 11:09 PM   #10
Richurd
6
Captain
 
Richurd's Avatar
 
Drives: Too slow.
Join Date: Jul 2009
Location: nyc

Posts: 638
iTrader: (6)

Unlike the old app, when you hold your finger on a thread, it'll bring you to the last post. this app, it just opens to that page.
__________________
07 e92 335i | BSM | SB | Gray Poplar Wood Trim | 6MT | Premium | Sport | Cold Weather | iDrive | Logic7 | Comfort Access |
Richurd is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-05-2013, 01:38 AM   #11
135
2
Second Lieutenant
 
Drives: 135i
Join Date: Sep 2012
Location: Australia

Posts: 293
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Richurd View Post
Unlike the old app, when you hold your finger on a thread, it'll bring you to the last post. this app, it just opens to that page.
It seems to work for me. Maybe try changing the settings?

Go to Settings > Last Read Post > ON/OFF
135 is offline   Australia
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-05-2013, 12:30 PM   #12
Richurd
6
Captain
 
Richurd's Avatar
 
Drives: Too slow.
Join Date: Jul 2009
Location: nyc

Posts: 638
iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by 135
Quote:
Originally Posted by Richurd View Post
Unlike the old app, when you hold your finger on a thread, it'll bring you to the last post. this app, it just opens to that page.
It seems to work for me. Maybe try changing the settings?

Go to Settings > Last Read Post > ON/OFF
What you talking about is just one click. I'm talking about the hold feature. I use the hold feature to go to last read post instead of the one click option that is offered now.
__________________
07 e92 335i | BSM | SB | Gray Poplar Wood Trim | 6MT | Premium | Sport | Cold Weather | iDrive | Logic7 | Comfort Access |
Richurd is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-05-2013, 06:31 PM   #13
TT3 iN NyC
23
Colonel
 
TT3 iN NyC's Avatar
 
Drives: AW/CR e92 335i
Join Date: Aug 2007
Location: nYc

Posts: 2,312
iTrader: (8)

Send a message via AIM to TT3 iN NyC
When will the update be available?
TT3 iN NyC is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-05-2013, 07:04 PM   #14
_ink
11
Major
 
_ink's Avatar
 
Drives: 335i 09' DCT M-Sport
Join Date: May 2012
Location: Sydney, Australia

Posts: 1,037
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by TT3 iN NyC View Post
When will the update be available?
+1 extremely annoying.
_ink is offline   Australia
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-05-2013, 07:06 PM   #15
Mark
45
Administrator
 
Mark's Avatar
 
Drives: 1M
Join Date: Mar 2005
Location: USA

Posts: 4,001
iTrader: (1)

Garage List
OK, sorry to be so harsh, but after such a great start with good bug reports that we've fixed, the thread is going downhill as past thread have done. Rather then close and abandon this useful thread, i'm going to start issuing infractions to people who can't read the first post.

BASICALLY ONLY POST BUGS IN THIS THREAD. IF YOU FEEL THE UNRELENTING URGE TO POST A GENERAL COMMENT ABOUT THE APP, DO IT IN ANOTHER THREAD, I DON'T REALLY CARE WHICH ONE.

ONLY POST BUGS IN THIS THREAD SO WE CAN IMPROVE THE APP.
__________________
The new beast. BMW M5.
Mark is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-05-2013, 07:21 PM   #16
norb335i
0
Enlisted Member
 
Drives: '13 335i M Sport 6MT
Join Date: Feb 2013
Location: South Bay, CA

Posts: 48
iTrader: (0)

Can't save photos. Getting a similar red Application Error message as on the screenshot above, but with slightly different function/class name mentioned.
norb335i is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-06-2013, 12:24 AM   #17
Mark
45
Administrator
 
Mark's Avatar
 
Drives: 1M
Join Date: Mar 2005
Location: USA

Posts: 4,001
iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Eginorbi View Post
Can't save photos. Getting a similar red Application Error message as on the screenshot above, but with slightly different function/class name mentioned.
Eginorbi thannks! Fixed for version 2.02!
__________________
The new beast. BMW M5.
Mark is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-06-2013, 11:09 PM   #18
_ink
11
Major
 
_ink's Avatar
 
Drives: 335i 09' DCT M-Sport
Join Date: May 2012
Location: Sydney, Australia

Posts: 1,037
iTrader: (0)

Classifieds section in Regional (Australia) not working/broken.

No error messages.
_ink is offline   Australia
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-07-2013, 12:30 AM   #19
Etek
1
Private First Class
 
Drives: 2011 335i xdrive
Join Date: Nov 2011
Location: boston

Posts: 117
iTrader: (1)

Going to classified sub forums is ok going through clicking forums etc to get to wherever I want to go is ok. But when private sales is saved in "my forums" once you get to us forums cannot go further into difft areas. But as soon after clicking "forums" it jumps to the classified section I wanted to go to initially.
Etek is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-07-2013, 06:23 AM   #20
_ink
11
Major
 
_ink's Avatar
 
Drives: 335i 09' DCT M-Sport
Join Date: May 2012
Location: Sydney, Australia

Posts: 1,037
iTrader: (0)

Also, when you press menu and exit the app and then go back into it after an hour or so, the signing in process hangs and you need to kill the app and relaunch.
_ink is offline   Australia
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-07-2013, 07:55 AM   #21
Richurd
6
Captain
 
Richurd's Avatar
 
Drives: Too slow.
Join Date: Jul 2009
Location: nyc

Posts: 638
iTrader: (6)

The option of last post read is buggy. Like stated in the settings, it will go to last post read but instead it goes to last page only. I have the setting off, so I hold onto it to go to last post read and it goes to last page only, not to the last thread. And sometimes it will open it twice. When the feature is in, it does the same exact thing minus the holding.

If you want, I'll record a video
__________________
07 e92 335i | BSM | SB | Gray Poplar Wood Trim | 6MT | Premium | Sport | Cold Weather | iDrive | Logic7 | Comfort Access |
Richurd is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      04-07-2013, 10:27 AM   #22
135
2
Second Lieutenant
 
Drives: 135i
Join Date: Sep 2012
Location: Australia

Posts: 293
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Richurd View Post
The option of last post read is buggy. Like stated in the settings, it will go to last post read but instead it goes to last page only. I have the setting off, so I hold onto it to go to last post read and it goes to last page only, not to the last thread. And sometimes it will open it twice. When the feature is in, it does the same exact thing minus the holding.

If you want, I'll record a video
I've been testing this for the last few hours and agree with the above comments. There appears to be a number of bugs related to single-click and click-hold, mostly affecting when Settings > Last Read Post > OFF (the click-hold bugs are still evident when Settings > Last Read Post > ON but, while this is an issue, click-hold is probably not intended to be used when the setting is ON - although it may be useful to have click-hold display the first page, which is essentially the opposite actions to when the setting is OFF). These bugs exist via either Forums or My Forums (which I sometimes refer to as the "original" forum option and "other" forum option).

When performing a single-click or click-hold on a particular thread, the following occurred:
  1. Initial and subsequent single-click goes to first page
    Clicking on the Back button goes back
  2. Initial single-click goes to first page
    Subsequent click-hold causes an intermediate screen to flash up with the spinning Loading icon and then a second screen to swipe in that goes to first page (the intermediate and second screen swap seems strange)
    Clicking on the Back button goes back to the intermediate screen with the spinning Loading icon
    Subsequent clicking on the Back button doesn't go back again
    Clicking on the Bimmerpost icon allows you to go to News, the "other" forum option, Subscriptions, Messages or Settings
    Any attemps to go back to the "original" forum results in the spinning Loading icon still being displayed
    The app must be closed and restarted to allow use of that forum option
  3. Initial and second click-hold goes to the top of the last page
    Clicking on the Back button goes back
    Third click-hold causes an intermediate screen to flash up with the spinning Loading icon and then a second screen to swipe in that goes to first page
    Clicking on the Back button goes back to the intermediate screen with the spinning Loading icon
    Clicking on the Back button doesn't go back, etc, etc
    Subsequent (after app restart) click-hold causes intermediate screen to flash up with the spinning Loading icon and then a second screen to swipe in that goes to first page, etc, etc

Other click-hold related bugs:
  1. Goes to last page of the thread instead of the last read post. Note: last read post is different to the last post.
  2. Intermittently went to the last read post from the previous visit, rather than the last read post from all visits.

TEMPORARY WORKAROUND to prevent app crashing when Settings > Last Read Post > OFF
If you click-hold and remain holding while the intermediate Loading screen displays then it actually loads the last read page of the thread but, when you release the hold, the second screen still swipes in but it displays the first page of the thread. This essentially provides two screens that have both successfully loaded content (albeit different content) so you can click on the Back button from the second screen and it goes back to the intermediate screen, which had previously (and still does) display the content, so you can click on the Back button to go back to the forum's thread listing.

TEMPORARY WORKAROUND to prevent app crashing when Settings > Last Read Post > ON
If you click-hold and remain holding while the intermediate Loading screen displays then it actually loads the last read page of the thread but, when you release the hold, the second screen still swipes in and also displays the last read page of the thread. This essentially provides two screens that have both successfully loaded with the same content so you can click on the Back button from the second screen and it goes back to the intermediate screen, which had previously (and still does) display the content, so you can click on the Back button to go back to the forum's thread listing.

FURTHER WORKAROUND to prevent app crashing (only works intermittently and rarely):
While you click-hold and remain holding while the intermediate Loading screen displays, keep holding for another 7-10 seconds and the second screen will not swipe in, leaving you with just one screen having been loaded with the last page of the thread.
135 is offline   Australia
Appreciate 0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:07 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST