E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Help PLZ... Aftermarket sub w/ stock radio... Help PLZ...



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-02-2006, 04:19 PM   #1
Papa13
Go Gators!
 
Papa13's Avatar
 
Drives: e82 / e90 / e53 / e46
Join Date: Nov 2005
Location: Tampa / SoCal

Posts: 1,464
iTrader: (5)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Help PLZ... Aftermarket sub w/ stock radio... Help PLZ...

I installed my Infinity 611a mono amp with a 12" infinity kappa perfect 12d vq in a 1.85ft3 sealed box in my e90. I have a Audio control LC6 running also. Now it sounds amazing when it is on but it takes a good 15-20 seconds to turn on from being off and the music has to be pertty loud for the power running to the amp to stay on. I know it has something to do with the remote turn on that has to go to the amp.

Now for my 2 questions...

1. Anyone with aftermarket subs installed in their e90's could please inform me how you set yours up and if it turns right on or you are having the same problem??

2. I was also wondering if there is a remote out on the back on the stock Profesional NAv radio? Or if anyone has a picture of the back of a radio that would be alot of help...

Thanks alot guys...
__________________
M-tech 330i JB/TERRA modded - RIP
n54 135i AW/CR JB3 FBO 420rwhp 444rwtq - 11.5 sec 1/4 mile @ 122mph - RIP
e53 X5 4.8is M///BLUE/M///SUEDE - 357awhp 369awtq - The Snow Beast!
n54 135i JB/CR JB4 FBO - tc kline coilovers - 1/4 mile and dyno PENDING
Papa13 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-02-2006, 06:50 PM   #2
visor
BMW, can I have some LSD please?
 
visor's Avatar
 
Drives: '13 F30 328xi
Join Date: Jun 2005
Location: Vancouver, Canada

Posts: 1,538
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Papa13
I installed my Infinity 611a mono amp with a 12" infinity kappa perfect 12d vq in a 1.85ft3 sealed box in my e90. I have a Audio control LC6 running also. Now it sounds amazing when it is on but it takes a good 15-20 seconds to turn on from being off and the music has to be pertty loud for the power running to the amp to stay on. I know it has something to do with the remote turn on that has to go to the amp.

Now for my 2 questions...

1. Anyone with aftermarket subs installed in their e90's could please inform me how you set yours up and if it turns right on or you are having the same problem??

2. I was also wondering if there is a remote out on the back on the stock Profesional NAv radio? Or if anyone has a picture of the back of a radio that would be alot of help...

Thanks alot guys...
Do a search.
I seem to recall someone using the power wire to the rear radio antenna amplifier as the remote wire.
__________________
2006 330i | TiAg | Black | Al | 6MT | Sports Package | Logic 7 retired
2008 335i | AW | Black | Al | 6MT | Sports Package | Logic 7 retired
2013 328xi | Red | Gray | Al | 8AT | Sports Line | Premium | Executive | Heat Pkg
visor is offline   Canada
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST