E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > NA Engine (non-turbo) / Drivetrain / Exhaust Modifications > BMS Powerbox Problems



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-26-2014, 03:41 AM   #1
Cdutch513
Private
 
Cdutch513's Avatar
 
Drives: 2010 BMW 328i
Join Date: Jun 2013
Location: Oak Harbor, WA

Posts: 70
iTrader: (0)

Garage List
2010 BMW 328I  [0.00]
BMS Powerbox Problems

I don't know if its just me, but it seems like my BMS PBX is turning back to stock. I will set it up one night and when I get out of work the next morning it seems that if it had been put back to stock. the main reason I feel like that is the throttle isnt as touchy the next morning. I had it installed by a professional shop so i feel like it was installed correctly, but i was talking to a guy at BMW and he was saying that the DME is super smart and will correct itself after driving for a little bit.

anyone feel the same thing or know what the problem could be?
Cdutch513 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-26-2014, 10:18 AM   #2
DaanBMW
First Lieutenant
 
DaanBMW's Avatar
 
Drives: 2007 328i coupe
Join Date: Jun 2011
Location: Portland, OR

Posts: 392
iTrader: (1)

had mine for a month now. so such bahaviour, setting stays put. I know because the acceleration is more pronounced than stock (i'm on Map 2 - 60% throttle remapping, performance tuning on)

I assume your not pressing the gas pedal before you turn it on (which resets the PBX)...
__________________
328i Sports Pkg, Michelin PSS on Staggered 18" OZ Ultraleggeras
. BMS Powerbox + Wavetrac LSD + M3 diff fr bushings + Meyle rear toe arms
. M3: subframe bushings + sway bars + control arms
. BMW Perf: springs + v1 dampers
. Short Shifter + ZHP M weighted shift knob, CDV delete
DaanBMW is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-26-2014, 10:26 AM   #3
CertifiedOfficial
Second Lieutenant
 
Drives: 06 JB 330i Non-Sport
Join Date: Mar 2014
Location: Attacking BW8, TX

Posts: 207
iTrader: (1)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Double-check your wiring...?

I'm on Map 2 on my PB as well, it doesn't change setting randomly.
__________________
06 E90 JB 330i
07 UGM STI LTD
CertifiedOfficial is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-26-2014, 10:44 AM   #4
Cdutch513
Private
 
Cdutch513's Avatar
 
Drives: 2010 BMW 328i
Join Date: Jun 2013
Location: Oak Harbor, WA

Posts: 70
iTrader: (0)

Garage List
2010 BMW 328I  [0.00]
Its really weird. I was reading on BMS's website that if it was wired incorrectly that it wouldn't work(check engine light). So I don't know if the place that installed it found the one wire that could be messed up.
its like when you install a radio and don't hook up the constant power so whenever you turn off your car resets. Im not sure whats in that special little connector but if it needs a constant power supply and its not getting it then it could be resetting every time the car is shut off. I just don't wanna pull apart my engine bay to find that it is wired correctly and have it be a waste of time. thats why I'm trying to see if anyone has had the same problem and see what their problem was.
Cdutch513 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-26-2014, 11:38 AM   #5
DaanBMW
First Lieutenant
 
DaanBMW's Avatar
 
Drives: 2007 328i coupe
Join Date: Jun 2011
Location: Portland, OR

Posts: 392
iTrader: (1)

try contacting BMS see if they can offer any hints short of pullng everything apart. did you ask the professional shop that did the install if they've done it before ? can they give you some refs ? OTOH the install is pretty hard to mess up esp. with no codes thrown but that is just my guess...
__________________
328i Sports Pkg, Michelin PSS on Staggered 18" OZ Ultraleggeras
. BMS Powerbox + Wavetrac LSD + M3 diff fr bushings + Meyle rear toe arms
. M3: subframe bushings + sway bars + control arms
. BMW Perf: springs + v1 dampers
. Short Shifter + ZHP M weighted shift knob, CDV delete
DaanBMW is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-27-2014, 03:36 AM   #6
M.Etreby
Private
 
Drives: Black Sapphire E90 330i
Join Date: Aug 2011
Location: Egypt

Posts: 77
iTrader: (0)

I have had mine over a year now, and no probs at all, i always switch between maps as well, 6 for city, and 3 for highways. if i recall right, there was a wrong wire coloring in the install guide.
__________________
M.Etreby

Gloss Black Grills, 18"287, PE with dimisatips, RPI red scoops, K&N filter, ijdmtoy angel eyes XB-R5 80w LED, Aluminum strut bar, PBX, Performance suspension.
M.Etreby is online now   Egypt
0
Reply With Quote
      08-27-2014, 10:38 PM   #7
Cdutch513
Private
 
Cdutch513's Avatar
 
Drives: 2010 BMW 328i
Join Date: Jun 2013
Location: Oak Harbor, WA

Posts: 70
iTrader: (0)

Garage List
2010 BMW 328I  [0.00]
Quote:
Originally Posted by M.Etreby View Post
I have had mine over a year now, and no probs at all, i always switch between maps as well, 6 for city, and 3 for highways. if i recall right, there was a wrong wire coloring in the install guide.
which one was the wrong one?
Cdutch513 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-28-2014, 04:42 AM   #8
M.Etreby
Private
 
Drives: Black Sapphire E90 330i
Join Date: Aug 2011
Location: Egypt

Posts: 77
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Cdutch513 View Post
which one was the wrong one?
solid and striped yellow (pin6) if i remember correct (that was actually a year ago), there was a thread regarding this issue (you would need to dig deeper to find it)
basically double check that the wiring was made in accordance to the numbers and not the wires colors
__________________
M.Etreby

Gloss Black Grills, 18"287, PE with dimisatips, RPI red scoops, K&N filter, ijdmtoy angel eyes XB-R5 80w LED, Aluminum strut bar, PBX, Performance suspension.
M.Etreby is online now   Egypt
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST