E90Post
 


Horizon LED
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Problem with MP3 Tracks



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-12-2006, 05:16 PM   #1
Explorer3253
Lieutenant
Explorer3253's Avatar
11
Rep
528
Posts

 
Drives: 2014 f32
Join Date: Nov 2005
Location: Westchester County, NY

iTrader: (4)

Send a message via AIM to Explorer3253
Problem with MP3 Tracks

Does anyone have the problem where the song will cut off midway in the song or you select the track and it skips it (occasionally). It will play one time and not another. I made a brand new MP3 cd thinking I scratched it or played that one song one too many times, but it's getting quite annoying when I get all into a song and it cuts off and goes to the next.
__________________
'06 325Xi - Jet Black - SOLD, '08 328Xi - Jet Black, Coral, 6spd - SOLD, '07 328Xi - Jet Black, SOLD, '11 328Xi, Deep Sea Blue, Oyster/Black - SOLD
'14 428XI, Alpine White, Coral, MSport, Auto, Premium, Tech, Heated Seats/Steering, Drivers Ass, Drivers+ - On Order for ED
Appreciate 0
      02-12-2006, 07:11 PM   #2
CnoteMD
Commander in Chief
CnoteMD's Avatar
United_States
16
Rep
1,035
Posts

 
Drives: 2008 BMW 535i
Join Date: May 2005
Location: Atlanta, GA

iTrader: (0)

Garage List
2008 M5  [0.00]
2006 330i  [0.00]
Yes, I have had this problem on occasion. I don't know if it is due to the many bumps we have in the roads here, or if there is some other problem.

I recall someone mentioning that they burn thier mp3 disks at a lower speed than usual. I have burned all of mine at 48X (which was never a problem with regular music cd's).
__________________
2008 BMW 535i Space Gray, Black Leather, Dark Bamboo Trim| Sport Automatic with Paddles | Sport Package
2008 BMW M5 (gone, but not forgotten) Space Gray, Silverstone Merino Leather, Madeira Walnut Wood Trim | 7speed SMG | All options
Mods: Corsa Exhaust | RPI Ram Air Intake | H&R Sport Springs | Rogue Engineering 12mm spacers
Appreciate 0
      02-12-2006, 07:13 PM   #3
Explorer3253
Lieutenant
Explorer3253's Avatar
11
Rep
528
Posts

 
Drives: 2014 f32
Join Date: Nov 2005
Location: Westchester County, NY

iTrader: (4)

Send a message via AIM to Explorer3253
This happens when my car is parked in my garage...so I doubt its any bumps...It really gets annoying after a while...I tried burning at lower speed..and also tried using someone elses method of burning cd's so that I get all the characters...
__________________
'06 325Xi - Jet Black - SOLD, '08 328Xi - Jet Black, Coral, 6spd - SOLD, '07 328Xi - Jet Black, SOLD, '11 328Xi, Deep Sea Blue, Oyster/Black - SOLD
'14 428XI, Alpine White, Coral, MSport, Auto, Premium, Tech, Heated Seats/Steering, Drivers Ass, Drivers+ - On Order for ED
Appreciate 0
      02-12-2006, 08:37 PM   #4
Meatnog
Second Lieutenant
5
Rep
202
Posts

 
Drives: 2006 330i Sedan
Join Date: Oct 2005
Location: Pittsburgh, PA

iTrader: (0)

Without going into too much depth, it is most likely because the media you burned cannot be properly burned at the speed you burned it. Try buring at a lower speed.

If you want more info on such things, check out www.cdfreaks.com
__________________
2006 330i Sedan: Monaco Blue, Beige/Walnut, Premium Package.
Appreciate 0
      02-12-2006, 09:41 PM   #5
hotsand5
hotsand5
hotsand5's Avatar
United_States
16
Rep
807
Posts

 
Drives: 2006 BMW 330i 6spd
Join Date: Nov 2005
Location: chicago

iTrader: (0)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via AIM to hotsand5
I too have the exact same problem with my november build, w/ prof. nav. I can burn the cd, and some songs will play, and others will not. Then some will just play for a few seconds, others will play for a minute or so and then just skip to the next song; where that one will not work and so on. Then those that didn't work, on occasion will work. I tried buring another cd, and the songs that didn't work the first time, sometimes worked on the second cd, so I know that the song files are not corrupt. I only put about 70 songs on the cd, so I doubt that is the issue. Is there a software update for this problem, or could it be that I don't know what I'm doing when burning the cd. Using Nero and burning at 4X. It is really pissing me off. Any tips?
__________________
-2006 BMW 330i-Sapphire Black- Tera Leather-Aluminum trim- 6spd manual- Sport- Premium- Cold- Navigation- Euro. delivery

-2005 Yamaha Warrior 1700 102cu"
Appreciate 0
      02-12-2006, 09:46 PM   #6
CnoteMD
Commander in Chief
CnoteMD's Avatar
United_States
16
Rep
1,035
Posts

 
Drives: 2008 BMW 535i
Join Date: May 2005
Location: Atlanta, GA

iTrader: (0)

Garage List
2008 M5  [0.00]
2006 330i  [0.00]
I doubt the media is a problem. I generally use Maxell, TDK, or Imation media rated to 52X, but my burner maxes out at 48x. I have burned hundreds of CD's with this media and with the same drive without any problems.

Granted, I just started playing MP3 disks in my car within the past month. Prior to that all the audio disks worked fine.

I have noticed that if I hit a bump with an audio disk playing, it will skip and start back at the same location, but with mp3 disks it will skip and then go to the next track. I haven't had it happen while stationary, though. I guess I shouldn't complain considering others here seem to have it worse than myself.
__________________
2008 BMW 535i Space Gray, Black Leather, Dark Bamboo Trim| Sport Automatic with Paddles | Sport Package
2008 BMW M5 (gone, but not forgotten) Space Gray, Silverstone Merino Leather, Madeira Walnut Wood Trim | 7speed SMG | All options
Mods: Corsa Exhaust | RPI Ram Air Intake | H&R Sport Springs | Rogue Engineering 12mm spacers

Last edited by CnoteMD; 02-12-2006 at 09:48 PM. Reason: spelling
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:01 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST