E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Question for TOMTOM Navigator 5 users.



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-16-2006, 05:51 PM   #1
liverpoolfc
Brigadier General
 
liverpoolfc's Avatar
 
Drives: 06 330i
Join Date: Aug 2005
Location: Arlington, Virginia

Posts: 174
iTrader: (0)

Question Question for TOMTOM Navigator 5 users.

I just bought TOMTOM Navigator 5 software for my wife's PDA (Ipaq) which works wonderful with the Bluetooth GPS receiver . However, I canít figure out how to navigate through states :mad: . So lets say I have the Washington DC map loaded, how will I enter the destination in Florida?
__________________
LiverpoolFC
YNWA
liverpoolfc is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-16-2006, 06:09 PM   #2
sdorn
Lieutenant
 
sdorn's Avatar
 
Drives: 2006 Jet Black 325i
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta

Posts: 491
iTrader: (0)

I am not specifically familiar with TomTom, but I have used other GPS navigation software. Generally you have to have all the maps loaded from the origin and the destination and everywhere in between necessary to generate the route. So, in your example, you need Washington D.C., Florida, and all the states in between loaded in order to generate a route. There may be a map that just includes the interstates of the whole nation that you could load that would help with an interstate trip.
__________________
2008 Sparkling Graphite 535i
2009 Land Rover LR2
2003 Porsche 911 Turbo (SOLD)
2006 Jet Black 325i (SOLD)
2001 Bullitt Mustang (450rwhp - SOLD)
sdorn is offline  
0
Reply With Quote
      02-17-2006, 08:46 AM   #3
loopsandsounds
Member
 
loopsandsounds's Avatar
 
Drives: 2013 991 C2S, 2014 F30 335Xi
Join Date: Nov 2005
Location: Cow Hampshire

Posts: 92
iTrader: (3)

You need to put the Tom Tom 5 Map CD 1 in your PC and make a map package to install on your PDA (or memory card) that includes all states from DC to Florida. This is not the default behavior, Tom Tom normally uses regions (Northeast, MidAtlantic, Southeast), so you'll need to manually pick the states you want. You'll probably need a 256MB or better SD card.
__________________
2013 Porsche 991 C2S | Agate Grey/Black | SPASM | PSE | Sport Chrono | Sport Design | CF interior
2014 BMW F30 335XI | Glacier Silver/Black Dakota | M-Sport | Tech | Premium | Cold Weather | HK Sound
loopsandsounds is offline  
0
Reply With Quote
      02-17-2006, 10:46 AM   #4
blasman
New Member
 
Drives: 06 325
Join Date: Nov 2005
Location: Chicago

Posts: 13
iTrader: (0)

You either need to install the areas that cover all states along the way, or there is another way. Install the beginning state, ending state, and the major roads of america. If you do this, however, you can't route from beginning to end all in 1 step. You can start navigating with the first state loaded, then once you get to an interstate road, switch the map to the major roads of america. Navigate to the destination city. Once you get in the destination state, switch the map from major roads of america to the destination state. Then you can navigate to the destination address.

It's very annoying having to do it this way, but that's how TOMTOM works.
blasman is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:02 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST