E90Post
 


E92-lighting
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > NA Engine (non-turbo) / Drivetrain / Exhaust Modifications > service engine soon(wtf?)



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-21-2008, 10:16 AM   #1
d3l0n
I love the ///M3, but I want 550hp ///M5
d3l0n's Avatar
United_States
59
Rep
3,279
Posts

 
Drives: BMW330iE90
Join Date: May 2006
Location: NYC

iTrader: (1)

Garage List
service engine soon(wtf?)

Got in the car this morning. 19F degrees out.. started the car.. waiting for about a minute or so.. n drove off very slow.. doing about 15mph for a good 2blocks then turn left and notice "service engine soon" on my cluster.. wtf?? Now i accelerate a bit more.. this busy ass hole in a rav4 is behind me so im trying to move out his way, once he gets in front of me and takes off i begin to accelerate. Upon acceleration the car shakes roughly.. now I know the car shakes over 80mph, because bmw told me I have bent rims... but we are talking 15-40mph.

Now i'm pissed.. i just from dealing with some bullshit at my dealer... and now i have to go back.. i have been there twice for the month already.

Any idea of what this could be? spark plugs? oil change? bad gas??


BTW: I get no notification in the idrive of anything wrong..
Appreciate 0
      01-21-2008, 01:14 PM   #2
epiphone3
Lieutenant Colonel
27
Rep
1,647
Posts

 
Drives: 2013 BMW X3 35i
Join Date: Oct 2005
Location: Calgary

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by d3l0n View Post
Got in the car this morning. 19F degrees out.. started the car.. waiting for about a minute or so.. n drove off very slow.. doing about 15mph for a good 2blocks then turn left and notice "service engine soon" on my cluster.. wtf?? Now i accelerate a bit more.. this busy ass hole in a rav4 is behind me so im trying to move out his way, once he gets in front of me and takes off i begin to accelerate. Upon acceleration the car shakes roughly.. now I know the car shakes over 80mph, because bmw told me I have bent rims... but we are talking 15-40mph.

Now i'm pissed.. i just from dealing with some bullshit at my dealer... and now i have to go back.. i have been there twice for the month already.

Any idea of what this could be? spark plugs? oil change? bad gas??


BTW: I get no notification in the idrive of anything wrong..
sounds like bad gas to me. My car did the same thing when I got a tank of bad gas.
Appreciate 0
      01-21-2008, 04:20 PM   #3
d3l0n
I love the ///M3, but I want 550hp ///M5
d3l0n's Avatar
United_States
59
Rep
3,279
Posts

 
Drives: BMW330iE90
Join Date: May 2006
Location: NYC

iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by epiphone3 View Post
sounds like bad gas to me. My car did the same thing when I got a tank of bad gas.
well i just filled up... before having a quarter of the deemed bad gas remaining.. lets see...

Im wondering if I also have a tranny problem... but thats seperate... i have auto tranny so when stopping i get this extra slack when breaking.. and this is after they changed my squeaky break on the rear right wheel...
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:05 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST