E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > 12 more v3.0 maps posted



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-12-2008, 08:03 PM   #23
cstmx_ryder
Colonel
 
cstmx_ryder's Avatar
 
Drives: A metal box with a roundel
Join Date: Jul 2007
Location: Portland, OR

Posts: 2,734
iTrader: (2)

Send a message via AIM to cstmx_ryder Send a message via MSN to cstmx_ryder
All I did was PnP'd the 4 sub-connectors and the power and ground wire. Not using the remotes. So it'll default to map 2 on the updated 9-5 map(assuming I already loaded that)?

Thanks
__________________

'08 AW E90 335i
PROcede V5 | BMS DCI | RR DPs | ETS FMIC | FORGE DVs | Stett CP | Vanguard | PSS10
cstmx_ryder is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-12-2008, 08:18 PM   #24
Noize
Under the radar
 
Noize's Avatar
 
Drives: FWD in reverse
Join Date: Jan 2007
Location: In traffic at idle

Posts: 841
iTrader: (1)

Best tuner evAr. Thanks Shiv!
Noize is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-12-2008, 08:19 PM   #25
shiv@vishnu
Tuner
 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA

Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cstmx_ryder View Post
All I did was PnP'd the 4 sub-connectors and the power and ground wire. Not using the remotes. So it'll default to map 2 on the updated 9-5 map(assuming I already loaded that)?

Thanks
See here:
http://www.e90post.com/forums/showpo...6&postcount=17
shiv@vishnu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-12-2008, 09:05 PM   #26
cstmx_ryder
Colonel
 
cstmx_ryder's Avatar
 
Drives: A metal box with a roundel
Join Date: Jul 2007
Location: Portland, OR

Posts: 2,734
iTrader: (2)

Send a message via AIM to cstmx_ryder Send a message via MSN to cstmx_ryder
How do you install the map switcher?
__________________

'08 AW E90 335i
PROcede V5 | BMS DCI | RR DPs | ETS FMIC | FORGE DVs | Stett CP | Vanguard | PSS10
cstmx_ryder is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-12-2008, 09:10 PM   #27
shiv@vishnu
Tuner
 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA

Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cstmx_ryder View Post
How do you install the map switcher?
You literally 'plug it into' the PnP harness. It's in the installation video.

shiv
shiv@vishnu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-12-2008, 09:53 PM   #28
cstmx_ryder
Colonel
 
cstmx_ryder's Avatar
 
Drives: A metal box with a roundel
Join Date: Jul 2007
Location: Portland, OR

Posts: 2,734
iTrader: (2)

Send a message via AIM to cstmx_ryder Send a message via MSN to cstmx_ryder
what is the blue wire on the map switcher?

thanks,
__________________

'08 AW E90 335i
PROcede V5 | BMS DCI | RR DPs | ETS FMIC | FORGE DVs | Stett CP | Vanguard | PSS10
cstmx_ryder is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-12-2008, 10:18 PM   #29
scalbert
Major General
 
scalbert's Avatar
 
Drives: '08 E90 M3, '13 Volt, '08 Ody
Join Date: Feb 2007
Location: Woodstock, GA

Posts: 5,711
iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by cstmx_ryder View Post
what is the blue wire on the map switcher?
Antenna
scalbert is offline  
0
Reply With Quote
      09-12-2008, 10:22 PM   #30
e90AW335i
Major General
 
Drives: e90 335i
Join Date: Sep 2007
Location: ......

Posts: 6,608
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by cstmx_ryder View Post
what is the blue wire on the map switcher?

thanks,
It allows Shiv to disable the PROcede completely if you ever talk shit on this board.....

Just kidding, look above for the answer....
__________________
I install all tunes, intakes, o2 simms, and most cosmetic mods. PM me for a quote.
e90AW335i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 12:25 PM   #31
Tuned335i
Major
 
Drives: E92 335i
Join Date: Jun 2007
Location: World of Torque

Posts: 1,310
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by e90AW335i View Post
It allows Shiv to disable the PROcede completely if you ever talk shit on this board.....

Just kidding, look above for the answer....



Actually that feature will be available with BMW's performance tune - to monitor all the mods you make to the car!!!
Tuned335i is offline  
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 02:34 PM   #32
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: 917-939-4980
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,266
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Hey Shiv how about a valet map with a high boost map...I want the car to startup up with valet mode on default and map 1 is high boost....
cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 03:38 PM   #33
Park2670
General
 
Park2670's Avatar
 
Drives: 2014 CX-5
Join Date: Jan 2006
Location: UTAH

Posts: 18,118
iTrader: (8)

Great work guys!
__________________

Last edited by Park2670; 09-13-2008 at 05:01 PM.
Park2670 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 04:44 PM   #34
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 738
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
im sure this has been asked but could not find it, but are you able to switch maps while under WOT? meaning, if im in low boost map flooring it, then switch to high boost...wont make things funky?
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 05:16 PM   #35
sflgator
Major General
 
sflgator's Avatar
 
Drives: '09 MB C63 AMG & '08 MB GL450
Join Date: Oct 2006
Location: U.S.

Posts: 5,389
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by maui86 View Post
im sure this has been asked but could not find it, but are you able to switch maps while under WOT? meaning, if im in low boost map flooring it, then switch to high boost...wont make things funky?
Yes, and no, it won't hurt anything.
__________________

|2009 RENNtech MB C63 AMG | Black/Black Leather/Black Maple | Premium II | MultiMedia | iPod |
| TeleAid | Charcoal Filter Delete | BMC High-Flow Air Filters | High-Flow Secondary Cats | Clear Side Markers |
sflgator is offline  
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 05:20 PM   #36
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 738
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
thank you!
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 05:43 PM   #37
onefastdoc
First Lieutenant
 
Drives: 2008 E90 M3
Join Date: Aug 2007
Location: L.A.

Posts: 324
iTrader: (2)

How do you enable valet mode? I have the remote and stage I map, and can switch between map 1 and 2. That I get. But how do I utilize the valet mode?
onefastdoc is offline  
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 05:59 PM   #38
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: 917-939-4980
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,266
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by maui86 View Post
im sure this has been asked but could not find it, but are you able to switch maps while under WOT? meaning, if im in low boost map flooring it, then switch to high boost...wont make things funky?
It probably wouldn't hurt the car, but was thinking why would there be a need to do this while the car is under WOT....What would be the deciding factor to something like this??
cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 06:24 PM   #39
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 738
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
like messing around with someone late at night and just forgot to switch to map2 and realizing it in the middle of the event...other than that, i keep it in map2...i'll download the new map that defaults it to map2...
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-13-2008, 07:43 PM   #40
Sparky66
Major
 
Sparky66's Avatar
 
Drives: 335 E92 Coupe. Jet Black.
Join Date: Feb 2007
Location: Sydney, Australia

Posts: 1,232
iTrader: (0)

Basically you can only access the valet map at start up and is dependant if you have setup the engine revs to switch to valet or to a map in the ProCede Reader software .i.e....

1.) Rev threshold setup above engine startup revs = Valet Mode at start up.

2.) Rev threshold setup below engine startup revs = Map Mode at start up.

Note : once in Map Mode you can't go into Valet until you turn off and restart engine and it must be setup as step 1.) above.

If setup as step 2.) above, you will never be able to access the Valet Mode until you change the Rev threshold above engine startup revs and then to access a Map you will have to rev above this set point within 3 seconds of start up.

Confused..........I hope not.

Quote:
Originally Posted by onefastdoc View Post
How do you enable valet mode? I have the remote and stage I map, and can switch between map 1 and 2. That I get. But how do I utilize the valet mode?
__________________
Sticky is an Idiot
Sparky66 is offline   Australia
0
Reply With Quote
      09-15-2008, 01:00 AM   #41
onefastdoc
First Lieutenant
 
Drives: 2008 E90 M3
Join Date: Aug 2007
Location: L.A.

Posts: 324
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Sparky66 View Post
Basically you can only access the valet map at start up and is dependant if you have setup the engine revs to switch to valet or to a map in the ProCede Reader software .i.e....

1.) Rev threshold setup above engine startup revs = Valet Mode at start up.

2.) Rev threshold setup below engine startup revs = Map Mode at start up.

Note : once in Map Mode you can't go into Valet until you turn off and restart engine and it must be setup as step 1.) above.

If setup as step 2.) above, you will never be able to access the Valet Mode until you change the Rev threshold above engine startup revs and then to access a Map you will have to rev above this set point within 3 seconds of start up.

Confused..........I hope not.
Thanks. One more questions. Where do you set this up? In the Procede user software?
onefastdoc is offline  
0
Reply With Quote
      09-15-2008, 08:11 AM   #42
Sparky66
Major
 
Sparky66's Avatar
 
Drives: 335 E92 Coupe. Jet Black.
Join Date: Feb 2007
Location: Sydney, Australia

Posts: 1,232
iTrader: (0)

Yep.

Quote:
Originally Posted by onefastdoc View Post
Thanks. One more questions. Where do you set this up? In the Procede user software?


.
__________________
Sticky is an Idiot
Sparky66 is offline   Australia
0
Reply With Quote
      09-15-2008, 12:01 PM   #43
Humtek
Vishnu Powered
 
Humtek's Avatar
 
Drives: 335xi, S1000RR
Join Date: Nov 2007
Location: Proceding

Posts: 2,205
iTrader: (7)

Shiv,

Have these maps yet to be tested at high elevation? Meaning 6000' and above?

I've been meaning to load these and take the car out, but their doing all sorts of construction near my house and my nice road has turned into a mud pit. ugh
__________________
2008 335xi Sedan | Titanium Silver | Black Dakota
PROcede v5 | Vishnu Exhaust | BMS DCI | AR Catless DPs | Helix FMIC | Stett Charge w/ Tial BOV | MORR VS8s | KWv3
Humtek is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-15-2008, 02:00 PM   #44
Ironring Racing
N54 FTW!
 
Ironring Racing's Avatar
 
Drives: BMW 335i 6MT
Join Date: Aug 2008
Location: Calgary, Canada

Posts: 384
iTrader: (3)

The part of Valet mode that was hard for me to understand is that in 1 (above), you rev to over the setpoint rpm to ENGAGE valet, but in 2 the car idles above the setpoint to DISENGAGE valet. That's what I didn't get, cause in both you're reving above the setpoint, one to turn it off, the other to turn it on.

That's how it works, it was just tricky to understand.
Ironring Racing is offline   Canada
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:23 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST