E90Post
 


Horizon LED
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Suspension | Brakes | Chassis > Problem pressing brake pedal when starting car



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-10-2008, 12:51 AM   #1
e92phreak
General
e92phreak's Avatar
United_States
245
Rep
21,745
Posts

 
Drives: E92 335i TiAg/E46 323i TiAg
Join Date: Mar 2007
Location: CA

iTrader: (1)

Garage List
2007 E92 335i  [4.50]
2000 E46 323i  [0.00]
Problem pressing brake pedal when starting car

Not sure if anyone else has encountered this before, but I know it's been discussed in some chat threads.

I have an 07 March build E92 335i Steptronic. To start my car, I depress the brake pedal and push the start button. Lately, when I start my car after it's been parked overnight, the brake pedal is very stiff and does not press very far down. In fact, it barely allows me to step on it. It's like it can only be pressed down an inch or so.

I know Purple All Sectors has this problem as well, though he doesn't drive his car for a week at a time.

It seems to only happen when the car hasn't been driven for awhile. If I drive it around, park for a short period, then start it up again, the brake pedal presses down fine.

Anyone else have this problem before?
__________________
07 E92 335i | TiAg | Step | Padl | Cmft | Alum Trm | PDC | Nav | Assist | Sat | Lthr | Prem | Sprt | Rear Splr | RDSport Quads | iPod | V1 | LT Refl | VS Clear Bra | OEM Lip | KWV2 | Mtec Sides | BBS LM-R
00 E46 323i | TiAg | 5sp | Sport | Roof | RDSport Cams | RDSport tune | RDSport Shift | Volk LE37 | M3 spoiler | PSS9 | SuperSprint | Brembo
Appreciate 0
      10-10-2008, 12:53 AM   #2
duyh
Team Blop
duyh's Avatar
United_States
19
Rep
601
Posts

 
Drives: X5M & 13 E92 M3
Join Date: Aug 2008
Location: Blop HQ, WA

iTrader: (1)

i did for a while and then it went away
Appreciate 0
      10-10-2008, 12:57 AM   #3
pedev1
Private First Class
pedev1's Avatar
United_States
1
Rep
116
Posts

 
Drives: E92 M3
Join Date: Oct 2007
Location: AZ

iTrader: (1)

Do a search on brake booster.
Appreciate 0
      10-10-2008, 12:59 AM   #4
e92phreak
General
e92phreak's Avatar
United_States
245
Rep
21,745
Posts

 
Drives: E92 335i TiAg/E46 323i TiAg
Join Date: Mar 2007
Location: CA

iTrader: (1)

Garage List
2007 E92 335i  [4.50]
2000 E46 323i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by pedev1 View Post
Do a search on brake booster.
Thanks for the quick response!!!
__________________
07 E92 335i | TiAg | Step | Padl | Cmft | Alum Trm | PDC | Nav | Assist | Sat | Lthr | Prem | Sprt | Rear Splr | RDSport Quads | iPod | V1 | LT Refl | VS Clear Bra | OEM Lip | KWV2 | Mtec Sides | BBS LM-R
00 E46 323i | TiAg | 5sp | Sport | Roof | RDSport Cams | RDSport tune | RDSport Shift | Volk LE37 | M3 spoiler | PSS9 | SuperSprint | Brembo
Appreciate 0
      10-10-2008, 06:46 AM   #5
1clean335i
Perf BMW mag issue 147, 159
1clean335i's Avatar
Vietnam
157
Rep
6,754
Posts

 
Drives: Project Estoril
Join Date: Feb 2007
Location: Central Florida

iTrader: (30)

Garage List
theres a check valve on the vacumm hose that goes to the brake booster that goes bad... take it to the dealer. theres an sib out for it
__________________
'13 Estoril Blue 335i M-sport
*Don't PM me!* Message me here- http://www.facebook.com/ProjectEstoril
Appreciate 0
      10-10-2008, 07:11 AM   #6
mr.bob
Private
mr.bob's Avatar
1
Rep
69
Posts

 
Drives: 2008 335XI Coupe; 2004 325
Join Date: Mar 2008
Location: Connecticut

iTrader: (0)

Hard Brake Pedal

SAME PROBLEM HERE. Mine occurs about 4-5 times per week. Any ideas for a fix??
Appreciate 0
      10-10-2008, 09:35 AM   #7
aut0sh0cker
meh
aut0sh0cker's Avatar
United_States
34
Rep
1,758
Posts

 
Drives: E92 335i, 997.2 C4S
Join Date: Jan 2008
Location: 91362

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by mr.bob View Post
SAME PROBLEM HERE. Mine occurs about 4-5 times per week. Any ideas for a fix??
thats like my car...
Appreciate 0
      10-10-2008, 09:36 AM   #8
1clean335i
Perf BMW mag issue 147, 159
1clean335i's Avatar
Vietnam
157
Rep
6,754
Posts

 
Drives: Project Estoril
Join Date: Feb 2007
Location: Central Florida

iTrader: (30)

Garage List
Quote:
Originally Posted by mr.bob View Post
SAME PROBLEM HERE. Mine occurs about 4-5 times per week. Any ideas for a fix??
did you not read my post? it is right above yours...
__________________
'13 Estoril Blue 335i M-sport
*Don't PM me!* Message me here- http://www.facebook.com/ProjectEstoril
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:54 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST