E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Airbag/Seatbelt Light Constantly On | Corrosion Found Under Seat



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-12-2009, 09:39 PM   #1
rift
Registered
 
Drives: 2008 328i Black
Join Date: Feb 2009
Location: AZ

Posts: 4
iTrader: (0)

Airbag/Seatbelt Light Constantly On | Corrosion Found Under Seat

Hi All,

I have a 2008 328i and recently my airbag light and seatbelt light are on constantly. I pulled up the rear seat and noticed it was a little wet near where the right seatbelt sensor is and was corroded. I dried it up and cleaned up the connector which was rusted but i still get that light. Do you think the connector is bad? Or a fuse? Does the light need to be reset?

Also coincidentally I noticed around that same time that my sound system on the right side is very staticy almost sounds like a blown woofer. I know the seatbelt connector connects in with the speaker it looks like, could that effect it you think? It was only corroded and rusted on the right side, which i why I ask.

Any advice would be great! Thanks.
rift is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2009, 09:53 PM   #2
SoCalTech
Captain
 
Drives: Not a BMW yet...
Join Date: Oct 2008
Location: Redondo Beach, Ca

Posts: 649
iTrader: (0)

Why not take it in under warranty?
SoCalTech is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-12-2009, 11:23 PM   #3
rift
Registered
 
Drives: 2008 328i Black
Join Date: Feb 2009
Location: AZ

Posts: 4
iTrader: (0)

i brought it in, they said it wasn't covered because something must have "spilled" causing it to corrode, meaning it was my fault and not normal wear and tear. They wanted to charge me $1548 to replace everything. Kinda BS!!!

I am going to try a diff BMW tomorrow, but just wanted to get some input.
rift is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2009, 12:18 PM   #4
Kraems
New Member
 
Drives: 2006 330i ZPP ZSP 6MT
Join Date: Nov 2006
Location: Waterloo, ON

Posts: 13
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rift View Post
i brought it in, they said it wasn't covered because something must have "spilled" causing it to corrode, meaning it was my fault and not normal wear and tear. They wanted to charge me $1548 to replace everything. Kinda BS!!!

I am going to try a diff BMW tomorrow, but just wanted to get some input.
Hey rift ... I have the same thing going on right now. Let me know what you find from the dealer, as I'm haven't been able to track down the issue yet. Thanks!
Kraems is offline   Canada
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:56 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST