E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > SOS iNactive code...?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-25-2009, 11:40 AM   #1
tommay248
1N'dONE
26
Rep
717
Posts

 
Drives: N54 135i / VO 1M
Join Date: May 2008
Location: CT

iTrader: (9)

SOS iNactive code...?

So im having my dp's and O2 sensor, rix gage, and Borla installed. Things are not final yet, but when I turned the igntion on to see if the gage worked (without starting) I got a code that says something like SOS inactive or something... its the SOS letters and a picture of a phone with a line through it.... Dont see anything in the manual

Any ideas?
THe car is in a steel building, would that block the signal?
Appreciate 0
      03-25-2009, 11:44 AM   #2
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
164
Rep
9,017
Posts

 
Drives: 2015 STi
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (6)

The only time I ever got that message was when my Amp was blown and no audio in the car worked
__________________
2015 STi / 335xi (solid)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      03-25-2009, 12:32 PM   #3
tommay248
1N'dONE
26
Rep
717
Posts

 
Drives: N54 135i / VO 1M
Join Date: May 2008
Location: CT

iTrader: (9)

weiiird, ill check to see if the radio works... any idea what may have caused it?
Appreciate 0
      03-25-2009, 12:39 PM   #4
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
164
Rep
9,017
Posts

 
Drives: 2015 STi
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (6)

A body shop punctured a drain pipe from the sunroof which leaked water down into where the amp was and it blew. I doubt that is the cause of your issue though
__________________
2015 STi / 335xi (solid)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      03-25-2009, 12:46 PM   #5
tommay248
1N'dONE
26
Rep
717
Posts

 
Drives: N54 135i / VO 1M
Join Date: May 2008
Location: CT

iTrader: (9)

yeah it cant be that, hopefully when it gets completed and out of the steel building it will go away, i hope at least, I mean the engine is going to sound great but I do love NPR in the morning
Appreciate 0
      03-25-2009, 01:40 PM   #6
Septro
Banned
28
Rep
1,649
Posts

 
Drives: '08 e90 335xi
Join Date: Jun 2008
Location: C-Bus, OH

iTrader: (1)

You check your fuse box? Could be as simple as that.
Appreciate 0
      03-25-2009, 02:16 PM   #7
tommay248
1N'dONE
26
Rep
717
Posts

 
Drives: N54 135i / VO 1M
Join Date: May 2008
Location: CT

iTrader: (9)

I havent been over there, just trying to get a head start on the issue

Apparently they disconnected the battery to do some welding, I will know soon hopefully

WIll def check fuses
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:46 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST