E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Unreasonable Expectations or Turbo Lag?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-20-2009, 08:14 PM   #1
hyhoo0
New Member
 
Drives: Red 2007 335I CPO
Join Date: Apr 2009
Location: Fairfax VA

Posts: 16
iTrader: (2)

Question Unreasonable Expectations or Turbo Lag?

I recently bought a CPO 2007 335i manual transmission. I owned a 2000 mustang GT before hand so I'm used to NA V8 power. However what I experience in my 335i i can only described as turbo lag. In any gear at any rpm I slam on the gas and it starts to accelerate then about a second later the turbos seem to kick in and the car accelerates faster. I have read extensively on these forums about the know turbo lag problem so I brought the car in last week and asked them to update my car however it feels exactly the same as it did before I brought it in. I thought the whole point of the twin turbo setup was to eliminate turbo lag yet I definitely feel a power lag between when I slam on the gas and when full power seems to be available. Is this to be expected? Do I have unreasonable expectations due to my previous car or do you think my car is suffering from the turbo lag issue?

Thanks in Advance!
hyhoo0 is offline  
0
Reply With Quote
      04-20-2009, 09:36 PM   #2
SoCalTech
Captain
 
Drives: Not a BMW yet...
Join Date: Oct 2008
Location: Redondo Beach, Ca

Posts: 649
iTrader: (0)

Did you just ask for an update? Or did you tell them that you felt lag, and wanted the programming lag fix?
SoCalTech is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-20-2009, 10:09 PM   #3
hyhoo0
New Member
 
Drives: Red 2007 335I CPO
Join Date: Apr 2009
Location: Fairfax VA

Posts: 16
iTrader: (2)

I told them I felt the turbo lag I asked for the update to solve the problem and the SA and invoice says that the update was given to me.

From the service invoice.
"C** C/S THERE IS EXCESSIVE TURBO LAG AT LOW SPEEDS
CAUSE: SIB# 11-13-07
6100801 PROGRAMMING/ENCODING CONTROL UNITS
FC: 1165053900
16388 SIB 11 13 07 WP PER SIB 11 13 07 REPROGRAM COMPLETE VEHICLE AND RETEST"

Does the lag I described sound normal?
hyhoo0 is offline  
0
Reply With Quote
      04-20-2009, 10:42 PM   #4
SoCalTech
Captain
 
Drives: Not a BMW yet...
Join Date: Oct 2008
Location: Redondo Beach, Ca

Posts: 649
iTrader: (0)

Doesn't say whether or not they did the actual turbo lag fix along with the programming. I would call back and ask. What's your production date?
SoCalTech is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:46 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST