E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Vishnu Updates



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-05-2009, 12:16 PM   #221
cbad335
Lieutenant Colonel
 
cbad335's Avatar
 
Drives: '09 E92 335i
Join Date: Jan 2008
Location: Cardiff-by-the-Sea, CA

Posts: 1,733
iTrader: (17)

Garage List
In the manual, see Automatic locking in the Open and Closing section of the Controls chapter (pg. 22 in my manual).
__________________

| 6MT | ZSP | ZPP |
cbad335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 12:31 PM   #222
Grendalf
Private First Class
 
Grendalf's Avatar
 
Drives: BMW 335xi (E90 LCI)
Join Date: Mar 2009
Location: Quebec, Canada

Posts: 162
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mwahlert View Post
i'll ask the dealer i don't have i drive.
On your left command arm , the same where you access the service info etc.., choose the key with a check sign. In the option for this group, you will have one that allow to unlock all the doors when you press the arrow on your keyfob or touch the handle. You will also have a circle arrow with an 'A' if I recall correctly that enable or disable the auto lock feature.

The trunk could be disable to unlock with all the doors with a switch inside the gloves box.

Hope this help and was kinda clear
Grendalf is offline   Canada
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 01:36 PM   #223
mwahlert
Lieutenant Colonel
 
mwahlert's Avatar
 
Drives: 2008 335i
Join Date: Apr 2008
Location: Durham, NC

Posts: 1,554
iTrader: (7)

Garage List
2007 335i  [0.00]
back to what i was asking for then... there is a company who sells a product that integrates into the can bus and does things like auto unlock the doors when you remove the key - knowing that the procede can do this with the right programming it is a feature i would love to see implemented....
mwahlert is offline  
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 01:42 PM   #224
shiv@vishnu
Tuner
 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA

Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mwahlert View Post
back to what i was asking for then... there is a company who sells a product that integrates into the can bus and does things like auto unlock the doors when you remove the key - knowing that the procede can do this with the right programming it is a feature i would love to see implemented....
There are lots of other performance-related things that we have to do before we even look into what you are asking. Each thing takes a lot of time and I just can't see spending a couple weeks of programming/testing door unlocking features at this time.

Shiv
shiv@vishnu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 02:01 PM   #225
mwahlert
Lieutenant Colonel
 
mwahlert's Avatar
 
Drives: 2008 335i
Join Date: Apr 2008
Location: Durham, NC

Posts: 1,554
iTrader: (7)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
There are lots of other performance-related things that we have to do before we even look into what you are asking. Each thing takes a lot of time and I just can't see spending a couple weeks of programming/testing door unlocking features at this time.

Shiv
yeah didn't think so - it can never hurt to ask - who knows it might be simple...

i'm really looking forward to map selection via some button in the car as opposed to the remote map switch.
mwahlert is offline  
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 02:08 PM   #226
shiv@vishnu
Tuner
 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA

Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mwahlert View Post
i'm really looking forward to map selection via some button in the car as opposed to the remote map switch.
That's one of the updates that is coming up next.
shiv@vishnu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 02:55 PM   #227
Ghost170
Brigadier General
 
Ghost170's Avatar
 
Drives: VIP Sport 335!
Join Date: Aug 2007
Location: N CA

Posts: 3,358
iTrader: (8)

Garage List
Any DD maps yet?! Thanks.
__________________
07 E92 335!

AA AE GP HR LC M3 KW BMS BMW LUX CYBA STRI WORK HELIX MTECH LSWEEE(Wavetrac)!
Ghost170 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 03:25 PM   #228
mechanikas
New Member
 
mechanikas's Avatar
 
Drives: Evo and my girlfriend crazy
Join Date: Apr 2009
Location: My garage

Posts: 22
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mwahlert View Post
does he have to have the computer connected? i don't think the procede supports on board data logging....
are you saying you would connect the laptop - but push a button on the car to start/stop the session?
Yes, there are logging software for Evo/WRX, which has start/stop datalog option, when defroster is on/off
mechanikas is offline   Lithuania
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 04:08 PM   #229
shiv@vishnu
Tuner
 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA

Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ghost170 View Post
Any DD maps yet?! Thanks.
I should be able to finish them this weekend and post them up on Monday or Tues.

Shiv
shiv@vishnu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 04:38 PM   #230
getInline
Lieutenant
 
getInline's Avatar
 
Drives: 2008 335 Coupe, c32 AMG
Join Date: Nov 2007
Location: Parts Unknown

Posts: 413
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
There are lots of other performance-related things that we have to do before we even look into what you are asking. Each thing takes a lot of time and I just can't see spending a couple weeks of programming/testing door unlocking features at this time.

Shiv
Yes, please stick with performance/reliability-related features before going down this rabbit hole.
getInline is offline   Canada
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 05:14 PM   #231
Slidewayz
Major
 
Slidewayz's Avatar
 
Drives: 2007 335i
Join Date: Jan 2009
Location: Oakland, CA

Posts: 1,175
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by getInline View Post
Yes, please stick with performance/reliability-related features before going down this rabbit hole.
Ibid!!! Well, except for my ardent wish to have the airbag code cleared along with other codes...
Slidewayz is offline  
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 05:59 PM   #232
shiv@vishnu
Tuner
 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA

Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by boxter View Post
Shiv: with PROcede v3 revII, can I use without distinction non DD or DD with v32.2 "wastegate control"?

PLEASE ask me , I purchased you this PROcede.
Go ahead and use the nonDD maps I posted last week.

Shiv
shiv@vishnu is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 06:09 PM   #233
boxter
Private First Class
 
boxter's Avatar
 
Drives: bmw 335i E92
Join Date: Jun 2006
Location: Stuttgart

Posts: 153
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
Go ahead and use the nonDD maps I posted last week.

Shiv
Thanks Shiv, Have nonDD maps better performances than DD?

The other important question for me: can I use "lagfix" on PRocede with 32.2+"conversion wastegate"

Boxter
boxter is offline   Germany
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 06:22 PM   #234
Panoz
Lieutenant Colonel
 
Panoz's Avatar
 
Drives: E92 Space Grey 335i ,Aero Kit
Join Date: Nov 2006
Location: EU

Posts: 1,576
iTrader: (0)

Shiv, I have an esperesso machine on the trunk. Can you make the procede switching it on and making me a coffee automaticaly every morning at 7 o clock before going office? The CANbus could get access to it, right?
__________________

Procede V4 , Catless DPs, Forge FMIC, Injen Intake, VK Oilcooler, Hartge Quads Exhaust, Modded CDV, Synapse BOV Kit, BMW Performance 335i SSK Kit, P3 vent boost gauge

Space Grey 335i -> See more pics HERE
Panoz is offline  
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 06:29 PM   #235
XPO186
Colonel
 
XPO186's Avatar
 
Drives: E92 335i
Join Date: May 2007
Location: SoCal

Posts: 2,738
iTrader: (19)

Quote:
Originally Posted by Panoz View Post
Shiv, I have an esperesso machine on the trunk. Can you make the procede switching it on and making me a coffee automaticaly every morning at 7 o clock before going office? The CANbus could get access to it, right?
LoL!

New firmware for that feature?
__________________
XPO186 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      06-05-2009, 10:17 PM   #236
cincy335i
Lieutenant
 
cincy335i's Avatar
 
Drives: '08 Black Saph 335i coupe 6mt
Join Date: Mar 2009
Location: Cincinnati, Ohio

Posts: 418
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Panoz View Post
Shiv, I have an esperesso machine on the trunk. Can you make the procede switching it on and making me a coffee automaticaly every morning at 7 o clock before going office? The CANbus could get access to it, right?
+1...I'll take my latte with chocolate shavings and some whipped cream please, thanks Shiv!
cincy335i is offline  
0
Reply With Quote
      06-06-2009, 12:26 AM   #237
fotios335i
Major General
 
fotios335i's Avatar
 
Drives: 12 BSM F30 sport/msport 335i
Join Date: Jan 2007
Location: cape cod MA

Posts: 6,768
iTrader: (61)

Fuel pump shit the bed after 41000 miles. This explains the inconsistent performance my car has had lately. I cant wait to put the procede back on after its fixed. Also goin in for rattle...just a bit earlier than expected...lol
__________________

2012 335i sport to full Msport, M adaptive and vss, sport 8 AT, fully loaded, Black saphire, black dakota leather, mperformance carbon interior with shifter, M performance grills, rear spoiler, front splitter, side sill extensions, MPPK, MPE exhaust, morr alloys vs8.2's with michelin pss, p3 gauge, msport wheel, etc, etc
fotios335i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-06-2009, 02:11 AM   #238
creaminz
Major General
 
creaminz's Avatar
 
Drives: E90 LCI
Join Date: Sep 2005
Location: So. Cal

Posts: 7,704
iTrader: (33)

Shiv, I have AA Intercooler + Forge DV + Bastuck Exhaust + Vishnu DCI + 91oct(Shell V-Power!!!LOL) = Stage I or II ?? Not having the Dyno shop around my area makes it hard for me to choose the best Map for my current setup.
creaminz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-06-2009, 02:22 AM   #239
Big Tom
Banned
 
Drives: 335i n54 e92 MT
Join Date: Mar 2009
Location: Västerås

Posts: 1,060
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
If you thing these maps are explosive, the next batch of maps is going to have even quicker throttle response/less lag.
What will be changed in those new "explosive" maps compared to the 5-29 maps?
When will they be ready for download?
Big Tom is offline   Sweden
0
Reply With Quote
      06-06-2009, 03:37 AM   #240
Zeph
Major
 
Drives: 2008 E92 335i 6MT SGM CR/BD
Join Date: Jul 2008
Location: Southeast USA

Posts: 1,410
iTrader: (0)

Send a message via AIM to Zeph Send a message via Yahoo to Zeph
Quote:
Originally Posted by creaminz View Post
Shiv, I have AA Intercooler + Forge DV + Bastuck Exhaust + Vishnu DCI + 91oct(Shell V-Power!!!LOL) = Stage I or II ?? Not having the Dyno shop around my area makes it hard for me to choose the best Map for my current setup.
I would assume that is enough mods to use Stage 2
Zeph is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-06-2009, 06:33 AM   #241
roho3323
The Professor
 
roho3323's Avatar
 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Jul 2006
Location: Michigan, USA

Posts: 669
iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by mwahlert View Post
yeah didn't think so - it can never hurt to ask - who knows it might be simple...

i'm really looking forward to map selection via some button in the car as opposed to the remote map switch.
You can do that now... with the Homelink buttons. I have button 1 set for Map one and button 2 for Map two ...program the homelink with your Procede remotes just like they would be if they were garage door openers.
__________________

2010 BMW M6 (12,000 mile garage queen)
2007 BMW 335i (daily driver)
2012 Audi S4 (recently sold)
roho3323 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-06-2009, 06:39 AM   #242
gt3fever
Major
 
Drives: F30
Join Date: Oct 2008
Location: Socal

Posts: 1,206
iTrader: (15)

Quote:
Originally Posted by roho3323 View Post
You can do that now... with the Homelink buttons. I have button 1 set for Map one and button 2 for Map two ...program the homelink with your Procede remotes just like they would be if they were garage door openers.
I tried to pair with homelink, but didnt work
gt3fever is offline   No_Country
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:40 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST