E90Post
 


MINHS Auto Care Center
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Fault code, can't seem to find what it is.



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-12-2009, 08:35 AM   #1
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 736
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
Fault code, can't seem to find what it is.

hey everyone!

im getting fault code: 2ab4...anyone know what this means and why it would be caused? i got it before and cleared and it came back...no check engine light...though the traction control light will come on and then the "brake" light will stay on but be yellow. so i figured this has to do with either the brake system or DME. any help greatly appreciated. :-)

teri
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-12-2009, 08:44 AM   #2
enrita
Major General
 
enrita's Avatar
 
Drives: 335i - Big turbos
Join Date: Sep 2008
Location: Italian in Sweden

Posts: 7,318
iTrader: (0)

2AB4:
2AB4 DME, internal error: RAM-checksum
Error will cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have been completed
Short circuit or signal interruption

Took me 5 sec to find it and paste it using search...
__________________
07 335i AT - TD St.2 Turbos - COBB (Custom Cobb mapping by http://www.protuningfreaks.com/) - JB4G5 ISO - Okada Coils - NGK 5992 Plugs - E85 Walbro - Injen Intake - Helix IC - Snow Stg. 3 - Stett CP - AR DPs - midpipes 100 HJS Cats - Bastuck Quad - PSS10 - QUAIFE LSD - BMS OCC - Forge DVs - AR OC - ALCON BBK - M3 Chassi - Dinan CP - Velocity M rear Toe arms - Advan RZ-DF - Level 10 AT upgrade - Alpina AT Flash
enrita is offline   Sweden
0
Reply With Quote
      06-12-2009, 06:17 PM   #3
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 736
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
thank you! ah shoots, so seems like a dealer thing to do. damit, so safe to assume DME gotta be replaced :-(. thanks for your help!

teri
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-14-2009, 03:42 PM   #4
Morpheus
Captain
 
Drives: 335i Titanium Silver
Join Date: Sep 2008
Location: Cockaigne

Posts: 848
iTrader: (1)

which tune? maybe you have a wire wrong somewhere.
Morpheus is offline  
0
Reply With Quote
      06-14-2009, 04:32 PM   #5
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 736
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
procede rev2 pnp with CANbus update. i thought about that, but i followed the directions to the T. i can switch maps(engine light blinks 1 or 2)...read codes, clear them etc... i've had no problems up till now...

i did take my car in for the rear brake squeak and they replaced the pads supposedly. then the light for the service interval came on and they forgot to do that service and to schedule another appointment. just been too lazy, maybe my front brake pads are getting low or something? just thought about it now...its coming up to 23k miles and i do a decent amount of spirited driving :-)

teri
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-14-2009, 05:39 PM   #6
Morpheus
Captain
 
Drives: 335i Titanium Silver
Join Date: Sep 2008
Location: Cockaigne

Posts: 848
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by maui86 View Post
procede rev2 pnp with CANbus update. i thought about that, but i followed the directions to the T. i can switch maps(engine light blinks 1 or 2)...read codes, clear them etc... i've had no problems up till now...

i did take my car in for the rear brake squeak and they replaced the pads supposedly. then the light for the service interval came on and they forgot to do that service and to schedule another appointment. just been too lazy, maybe my front brake pads are getting low or something? just thought about it now...its coming up to 23k miles and i do a decent amount of spirited driving :-)

teri
if i were you I would take out the procede, clear the code and see if it comes back. If it does, take it to the dealer, if it doesn't, the problem is either with the procede or your install.
Morpheus is offline  
0
Reply With Quote
      06-14-2009, 08:35 PM   #7
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 736
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
sounds like a plan. i'll jump on it and see! wont hurt to try your course of action. thanks for the advice!

teri
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-14-2009, 10:57 PM   #8
TheTwinz
Second Lieutenant
 
Drives: 300Z
Join Date: Feb 2009
Location: 911

Posts: 273
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Morpheus View Post
if i were you I would take out the procede, clear the code and see if it comes back. If it does, take it to the dealer, if it doesn't, the problem is either with the procede or your install.
how do you suppose he do that? buy a BT cable along with his Rev2 canbus?
TheTwinz is offline  
0
Reply With Quote
      06-15-2009, 02:59 AM   #9
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 736
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
Quote:
Originally Posted by TheTwinz View Post
how do you suppose he do that? buy a BT cable along with his Rev2 canbus?
clear the codes and then take out the procede before doing further driving i believe. it only a 5min thing, not sweating it.

though the brake lights could of gone on because my brakes are actually needing to be changed and the lock fuse went out because it sounds like my gas cap actuator might be going...when i lock the doors, it has a decent delay. didn't notice it before.

i highly doubt its the procede or the update because everything works with the tune. but it wont hurt to eliminate those two possibilities by having it out for a week. electrical problems are nothing new on my car, been having them before the tune :-(... awesome car to drive, but electronics are a POS in reliability. haha

teri
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:51 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST